Рецепт Багатошаровий лимонний торт
Рецепт приготування багатошарового торта з вершково-лимонною начинкою і вершковою глазур'ю. Цей торт по-справжньому святковий і смачний. Відмінний десерт на Новий рік та інші свята!
кількість порцій: 6-8
- вершкове масло— 1 Склянка
- цукор— 2 склянки
- яйця— 4 штуки
- мука— 3 склянки(просіяти)
- молоко— 1 Склянка
- екстракт ванілі— 1 Чайна ложка
- жовтки— 8 штук(начинка)
- цукор— 1,5 склянки(начинка)
- вершкове масло— 0,25 склянки(начинка)
- лимон, tsedra і сік— 3 штуки(начинка)
- вода— 5 Ст. ложок(глазур)
- вершки— 0,25 Ст. ложки(глазур)
- цукор— 1,3 склянки(глазур)
- яйця великі— 2 штуки(глазур)
- кукурудзяний сироп— 1 Ст. ложка(глазур)
- ванільний еекстракт— 1 Чайна ложка(глазур)
- горіхи або Косова стружка— 0,5-1 склянки(по бажанню)
2. Додати яйця, по одному за раз, збиваючи після кожного додавання. Додати борошно і молоко в декілька заходів, починаючи і закінчуючи борошном. Додати ванільний екстракт і збити. Розділити тісто рівномірно серед 4-х підготовлених форм для пирога. Кожну форму вдарити кілька разів об стіл, щоб видалити бульбашки повітря. Випікати протягом 25-30 хвилин.
3. Щоб приготувати начинку, нагріти всі інгредієнти в пароварці над киплячою водою. готувати, помішуючи, поки суміш трохи не загусне. Зняти з вогню і дати охолонути. Накрити кришкою і охолодити. Начинка повинна стати густий.
4. Щоб приготувати глазур, збити перші п'ять інгредієнтів разом у великій мисці. Встановити миску над каструлею з киплячою водою, заповненої приблизно на 2,5 см. Збивати міксером на низькій швидкості, поки суміш не досягне температури 60 градусів. Потім збивати на високій швидкості 5 хвилин. Прибрати миску з каструлі і додати ванільний екстракт, збити на високій швидкості протягом 2-3 хвилин для охолодження. Розмішати з кокосовою стружкою або подрібненими горіхами, якщо ви їх використовуєте.
5. Викласти один корж на блюдо сервіровки і змастити лимонною начинкою. Повторити з рештою коржами і начинкою.
6. Змастити приготовленої глазур'ю верхівку і боки торта.
Подібні рецепти
Індійський плов
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...
Молочний коктейль для сніданку
Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...