Рецепт Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк.
опис приготування:
Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома способами — або кладу в якісь овочеві салати, або кладу в свій улюблений литовський холодний борщ. нарізка, відповідно, різна — кубиками в першому випадку і соломкою в другій. Але принцип маринування однаковий.
сподіваюся, мій рецепт вам стане в нагоді! хай щастить!
- Буряк— 1 кілограм
- оцет— 200 мілілітрів
- сіль— 1 Чайна ложка
- цукор— 25 грам
- Перець чорний горошком— 5 штук
- Лавровий лист— 1 штука
- хрін кореневої— 30 грам
- гвоздика— 3 штуки
- Перець чилі— 2 штуки
- Кориця в паличках— 1 штука
Воду со свеклы сливаем, даем ей остыть хотя бы до комнатной температуры.
Тепер готуємо маринад. Смешиваем уксус с литром воды, добавляем туда все указанные в рецепте ингредиенты, крім буряка (если какой-то из пряностей нет — не біда, можна і без). Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Остужаем до кімнатної температури.
Свеклу нарезаем так, как вам нужно. Я делала для салатов, тому нарізала кубиками.
Выкладываем свеклу в чистенькие банки, заливаем маринадом и закрываем. Ставим в сухое и прохладное место на хранение. Уже через сутки маринованная свекла готова к употреблению.
Подібні рецепти
Маринований буряк на зиму без стерилізації
Рецепт приготування маринованого буряка по-азійському з імбиром і рисовим оцтом. опис приготування: Підготувати чашу з крижаною водою, відкласти в сторону. Залити буряк холодною водою на 5 см у великій каструлі. Довести до кипіння, зменшити вогонь. Варити буряк до готовності, близько 30 хвилин...
Цибуля, маринований до шашлику
Ця проста закуска може прикрасити будь-який шашлик. Причому зробити мариновану цибулю можна будь-яких кольорів. В якості барвників використовуйте натуральні продукти або спеції. опис приготування: Щоб замаринувати цибулю, його потрібно очистити і порізати. Приготуйте маринад. Для маринаду вода...
Маринований гіркий перець на зиму
Яскравий і барвистий гіркий перець можна замаринувати на зиму, щоб насолодитися його палючим смаком і в зимовий час, наприклад, при подачі заготовки до борщу, вусі, солянці або щам. опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L. Маринований гіркий перець подавайте...
Маринований гострий перець з медом
Як же приємно в зимовий день, на обід, відкрити баночку пікантною закуски. Вона зігріє і нагадає своїм гостро-солодким смаком про минуле літо. Зверніть увагу яке не заїжджене поєднання в заготівлі. опис приготування: Варто відзначити, що перці в банку набивати туго не слід. важливо, щоб марина...
Маринований гострий перець
Яскравий і пекучий смак гострого перцю багатьма любимо, його подають з тарілкою гарячого борщу, заарештований, рибного супу і до других страв, додають в соуси. Замаринуйте барвистий гострий перець і ви на своїй кухні! опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L....