Рецепт Маринований буряк

Рецепт Маринований буряк
Кількість порцій: 10 =13 Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк.

опис приготування:

Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома способами — або кладу в якісь овочеві салати, або кладу в свій улюблений литовський холодний борщ. нарізка, відповідно, різна — кубиками в першому випадку і соломкою в другій. Але принцип маринування однаковий.

сподіваюся, мій рецепт вам стане в нагоді! хай щастить!


  • Буряк— 1 кілограм
  • оцет— 200 мілілітрів
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 25 грам
  • Перець чорний горошком— 5 штук
  • Лавровий лист— 1 штука
  • хрін кореневої— 30 грам
  • гвоздика— 3 штуки
  • Перець чилі— 2 штуки
  • Кориця в паличках— 1 штука
маринований буряк - фото крок 1 буряк моєму, кладемо в каструлю, заливаем водой и варим до полной готовности. Готовность зависит от величины корнеплодов. Готовность проверяем дедовским методомпротыкаем ножом, если сползает с ножа — готова.

маринований буряк - фото крок 2 Воду со свеклы сливаем, даем ей остыть хотя бы до комнатной температуры.

маринований буряк - фото крок 3 Тепер готуємо маринад. Смешиваем уксус с литром воды, добавляем туда все указанные в рецепте ингредиенты, крім буряка (если какой-то из пряностей нет — не біда, можна і без). Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Остужаем до кімнатної температури.

маринований буряк - фото крок 4 Свеклу нарезаем так, как вам нужно. Я делала для салатов, тому нарізала кубиками.

маринований буряк - фото крок 5 Выкладываем свеклу в чистенькие банки, заливаем маринадом и закрываем. Ставим в сухое и прохладное место на хранение. Уже через сутки маринованная свекла готова к употреблению.

Подібні рецепти

Маринований буряк по-азійському

Маринований буряк на зиму без стерилізації

Рецепт приготування маринованого буряка по-азійському з імбиром і рисовим оцтом. опис приготування: Підготувати чашу з крижаною водою, відкласти в сторону. Залити буряк холодною водою на 5 см у великій каструлі. Довести до кипіння, зменшити вогонь. Варити буряк до готовності, близько 30 хвилин...

Цибуля, маринований до шашлику

Цибуля, маринований до шашлику

Ця проста закуска може прикрасити будь-який шашлик. Причому зробити мариновану цибулю можна будь-яких кольорів. В якості барвників використовуйте натуральні продукти або спеції. опис приготування: Щоб замаринувати цибулю, його потрібно очистити і порізати. Приготуйте маринад. Для маринаду вода...

Маринований гіркий перець на зиму

Маринований гіркий перець на зиму

Яскравий і барвистий гіркий перець можна замаринувати на зиму, щоб насолодитися його палючим смаком і в зимовий час, наприклад, при подачі заготовки до борщу, вусі, солянці або щам. опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L. Маринований гіркий перець подавайте...

Маринований гострий перець з медом

Маринований гострий перець з медом

Як же приємно в зимовий день, на обід, відкрити баночку пікантною закуски. Вона зігріє і нагадає своїм гостро-солодким смаком про минуле літо. Зверніть увагу яке не заїжджене поєднання в заготівлі. опис приготування: Варто відзначити, що перці в банку набивати туго не слід. важливо, щоб марина...

Маринований гострий перець

Маринований гострий перець

Яскравий і пекучий смак гострого перцю багатьма любимо, його подають з тарілкою гарячого борщу, заарештований, рибного супу і до других страв, додають в соуси. Замаринуйте барвистий гострий перець і ви на своїй кухні! опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L....