Рецепт Маринований гіркий перець на зиму

Рецепт Маринований гіркий перець на зиму
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 20 хв.
Яскравий і барвистий гіркий перець можна замаринувати на зиму, щоб насолодитися його палючим смаком і в зимовий час, наприклад, при подачі заготовки до борщу, вусі, солянці або щам.

опис приготування:

Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L. Маринований гіркий перець подавайте охолодженим, заздалегідь помістивши банку з заготівлею в холодильник, в такому вигляді його смак не настільки пекучий і ядрений! Пам'ятайте, що при сильній гіркоти, запивати її потрібно не водою, а холодним молоком!

  • перець гіркий— 300 грам
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • вода— 1 Склянка
  • Перець чорний горошок— 10 штук
  • оцет 9%  — 2 Ст. ложки
  • Масло рослинне— 0,5 чайних ложки
Маринований гіркий перець на зиму - фото крок 1 Підготуйте зазначені інгредієнти.

Маринований гіркий перець на зиму - фото крок 2 Викладіть гіркий перець в миску або Гастроємності, промийте, заливши холодною водою.

Маринований гіркий перець на зиму - фото крок 3 Наполните промытую банку стручками перца, намагаючись їх не розчавити і не обпектися. Засовуйте якомога щільніше, намагаючись забити і порожнечі на дні. Можна викладати хвостиками вниз або верх — по бажанню.

Маринований гіркий перець на зиму - фото крок 4 Закип'ятіть воду і влийте окріп в банку, накрийте кришкою і залиште для пропарювання на 10 хвилин.

Маринований гіркий перець на зиму - фото крок 5 У каструлю всипте горошини чорного перцю, сіль. злийте через 10 хвилин рідину з банки в ємність, додайте близько 50 мл. гарячої води і закип'ятіть розсіл, помістивши каструлю на плиту. Вимкніть нагрів і влийте оцет, перемішайте. У маринад для гіркого перцю потрібно додавати багато оцту!

Маринований гіркий перець на зиму - фото крок 6 Влийте в банку рослинне масло, але обов'язково рафінована! Потім влийте гарячий маринад до верху.

Маринований гіркий перець на зиму - фото крок 7 Відразу ж закатати кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть її в комору або в льох.

Маринований гіркий перець на зиму - фото крок 8 Консервація відмінно зберігається і при кімнатній температурі.

Подібні рецепти

Маринований гіркий перець

Котлети з індичатини

Свого саду у мене немає, тому заготовок на зиму роблю не багато. але деякі, цікаві, я все ж вношу на свою кухню. Тому прочитайте про те, як приготувати маринований гіркий перець. опис приготування: До цього ніде подібну закуску не пробувала і не бачила. А так як я і мій чоловік любителі гостро...

Маринований гострий перець з медом

Маринований гострий перець з медом

Як же приємно в зимовий день, на обід, відкрити баночку пікантною закуски. Вона зігріє і нагадає своїм гостро-солодким смаком про минуле літо. Зверніть увагу яке не заїжджене поєднання в заготівлі. опис приготування: Варто відзначити, що перці в банку набивати туго не слід. важливо, щоб марина...

Маринований гострий перець

Маринований гострий перець

Яскравий і пекучий смак гострого перцю багатьма любимо, його подають з тарілкою гарячого борщу, заарештований, рибного супу і до других страв, додають в соуси. Замаринуйте барвистий гострий перець і ви на своїй кухні! опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L....

Маринований болгарський перець з часником

Маринований болгарський перець з часником

Домашні пікантні закуски чудово доповнюють і щоденне, і святкове меню. Хочу запропонувати вам на замітку чудовий спосіб, як приготувати маринований болгарський перець з часником і зеленню. опис приготування: В даному випадку в рецепті використовуються міні-перці. Вони і швидше маринуються, і с...

Маринований болгарський перець

Маринований болгарський перець

Рецепт приготування маринованого болгарського перцю з часником. опис приготування: Ця солодко-пряна закуска порадує вас в будь-який час року. При використанні в цьому рецепті 4 зубчиків часнику перець виходить досить гострим. Якщо ви хочете зробити його менш гострим, зменшите кількість доданог...