Рецепт Львівський сирник
Якщо любите класичні сирники, спробуйте приготувати один великий львівський сирник. За смаком львівський сирник трохи відрізняється від звичайних, але візуально він виглядає куди переконливіше
опис приготування:
Львівський сирник у мене асоціюється з дитинством, проведеним в селі у бабусі, з (або?) Україна. Цікаво, що бабуся у мене живе не у Львівській, а в Чернігівській області — чи не в іншому кінці країни І я в дитинстві й гадки не мав, що моє улюблене бабусине блюдо насправді називається львівським. А зараз ось, зовсім недавно, в пошуках рецепта цього смачного величезного сирника я дізнався, що це — львівський сирник.
Ну, львівський — так львівський. Як на мене хоч львівський, хоч одеський, хоч полтавський — аби смачно було
Удачі в приготуванні!
- Сир (жирний) — 500 грам
- яйце— 4 штуки
- цукор— 200 грам
- Вершкове масло— 130 грам
- Цедра лимону— 1 штука
- Ізюм— 30 грам
- Крупа манна— 1 Ст. ложка
- крем— 3 Ст. ложки
- Какао-порошок— 2 Ст. ложки
Желтки взбиваем с сахаром до однородности.
Добавляем в желтковую смесь манку, цедру лимона, родзинки і вершкове масло (немножко сливочного масла оставьте для глазури — буквально 1 ст.л.).
Добавляем в смесь творог, перемешиваем и самую малость взбиваем на самой низкой скорости.
Білки збиваємо до піків.
Аккуратненько смешиваем творожную массу с белковой.
Получившуюся массу выкладываем в форму для выпекания, застланную кондитерской бумагой.
робимо глазур: невелика кількість (близько 1 ст.л.) масла растапливаем с 2 ст.л. сахара на медленном огне, постійно помішуючи. потім додаємо 2-3 ст.л. сметани, хорошо мешаем и насыпаем 2 ст.л. какао. Варимо на повільному вогні, гарненько перемішуючи. Не перестаючи заважати, доводимо до кипіння, после чего выключаем огонь.
Сырник выпекаем в духовке примерно 40-50 хвилин при 180 градусів (очень зависит от духовки). Готовый сырник переворачиваем на блюдо, поливаем горячей глазурью. Однако сразу сырник к столу не подаем — ему нужно постоять в холодильнике хотя бы несколько часов, а краще — цілу ніч. Лишь затем его можно подавать к столу. Смачного!
Подібні рецепти
Курка з інжиром
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...
Молочний коктейль для сніданку
Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...