Рецепт Львівський сирник

Рецепт Львівський сирник
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 1 г. 10 хв.
Якщо любите класичні сирники, спробуйте приготувати один великий львівський сирник. За смаком львівський сирник трохи відрізняється від звичайних, але візуально він виглядає куди переконливіше

опис приготування:

Львівський сирник у мене асоціюється з дитинством, проведеним в селі у бабусі, з (або?) Україна. Цікаво, що бабуся у мене живе не у Львівській, а в Чернігівській області — чи не в іншому кінці країни І я в дитинстві й гадки не мав, що моє улюблене бабусине блюдо насправді називається львівським. А зараз ось, зовсім недавно, в пошуках рецепта цього смачного величезного сирника я дізнався, що це — львівський сирник.

Ну, львівський — так львівський. Як на мене хоч львівський, хоч одеський, хоч полтавський — аби смачно було

Удачі в приготуванні!


  • Сир (жирний)  — 500 грам
  • яйце— 4 штуки
  • цукор— 200 грам
  • Вершкове масло— 130 грам
  • Цедра лимону— 1 штука
  • Ізюм— 30 грам
  • Крупа манна— 1 Ст. ложка
  • крем— 3 Ст. ложки
  • Какао-порошок— 2 Ст. ложки
Львівський сирник - фото крок 1 Творог перетираем через сито. Если перетертая масса будет очень жидкойлишнюю жидкость нужно отжать через марлю.

Львівський сирник - фото крок 2 Желтки взбиваем с сахаром до однородности.

Львівський сирник - фото крок 3 Добавляем в желтковую смесь манку, цедру лимона, родзинки і вершкове масло (немножко сливочного масла оставьте для глазури — буквально 1 ст.л.).

Львівський сирник - фото крок 4 Добавляем в смесь творог, перемешиваем и самую малость взбиваем на самой низкой скорости.

Львівський сирник - фото крок 5 Білки збиваємо до піків.

Львівський сирник - фото крок 6 Аккуратненько смешиваем творожную массу с белковой.

Львівський сирник - фото крок 7 Получившуюся массу выкладываем в форму для выпекания, застланную кондитерской бумагой.

Львівський сирник - фото крок 8 робимо глазур: невелика кількість (близько 1 ст.л.) масла растапливаем с 2 ст.л. сахара на медленном огне, постійно помішуючи. потім додаємо 2-3 ст.л. сметани, хорошо мешаем и насыпаем 2 ст.л. какао. Варимо на повільному вогні, гарненько перемішуючи. Не перестаючи заважати, доводимо до кипіння, после чего выключаем огонь.

Львівський сирник - фото крок 9 Сырник выпекаем в духовке примерно 40-50 хвилин при 180 градусів (очень зависит от духовки). Готовый сырник переворачиваем на блюдо, поливаем горячей глазурью. Однако сразу сырник к столу не подаемему нужно постоять в холодильнике хотя бы несколько часов, а краще — цілу ніч. Лишь затем его можно подавать к столу. Смачного!

Подібні рецепти

Малосольні огірки по-угорськи

Курка з інжиром

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...

Молочний коктейль для сніданку

Молочний коктейль для сніданку

Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...