Рецепт Мариновані огірки з оцтом

Рецепт Мариновані огірки з оцтом
Кількість порцій: 1 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Якщо у вас є дача або ви просто любите самі займатися заготовками овочів на зиму, приготуйте смачні мариновані огірки. Простота приготування і смак огірків вам сподобаються, гарантую.

опис приготування:

Якщо ви займаєтеся заготовками овочів і фруктів на зиму, напевно у вас є свої, перевірені роками рецепти. Ось і я вирішила поділитися одним з рецептів. розповім вам, як приготувати мариновані огірки з оцтом. Цим рецептом я користуюся більше 10 років, і огірочки виходять дуже смачними і хрусткими. З даної кількості інгредієнтів виходить 10 літрових банок чудових огірків.

  • огірки— 4-4,5 кілограма(невеликі)
  • морква— 2 штуки
  • часник— 8-10 зубчиків
  • корінь хрону— 1 штука
  • гірчичний— 8 чайних ложок(в зернах)
  • Koriandr— 4 чайних ложки
  • Перець горошком— 20 штук
  • перець духмяний— 20 штук
  • гвоздика— 10 штук
  • Лавровий лист— 10 штук
  • оцет 9%  — 200 мілілітрів
  • цукор— 10 Ст. ложок
  • сіль— 6 Ст. ложок
  • вода— 16 склянок
  • кріп— 1 пучок( парасольки або сушений)
Мариновані огірки з оцтом - фото крок 1 Огірки ретельно помиємо, можна навіть щіткою.

Мариновані огірки з оцтом - фото крок 2 Ретельно вимиємо банки, нам знадобиться 10 банок ємністю 1 л кожна. очистимо морква, часник і корінь хрону. І розподіляємо всі спеції порівну по банкам, морква наріжемо кружечками, зубчики часнику розрізати навпіл. Можна додати в банки листя смородини.

Мариновані огірки з оцтом - фото крок 3 І щільно укладаємо в банки огірки.

Мариновані огірки з оцтом - фото крок 4 Заливаємо огірки окропом, Залиште їх хвилин 10.

Мариновані огірки з оцтом - фото крок 5 Потім зливаємо воду з огірків в каструлю, додаємо необхідну кількість солі, цукру і оцту і доводимо маринад до кипіння.

Мариновані огірки з оцтом - фото крок 6 Заливаємо киплячим маринадом огірки, щільно закупорюють кришками і ставимо шийкою вниз. Укутуємо до повного охолодження.

Мариновані огірки з оцтом - фото крок 7 Ось і готові смачні мариновані огірочки. Виносимо їх в темне прохолодне приміщення для зберігання. У мене стоять в коморі в квартирі.

Подібні рецепти

Мариновані білі гриби з оцтом

Консервовані огірки з оцтом

Не тільки зовнішній вигляд грибів захоплює дух, але ще і їх неповторний смак. Навіть самі примхливі гурмани без розуму від такої закуски, яка завжди актуальна до будь-якого столу і страв. опис приготування: Я завжди готую мариновані білі гриби з оцтом в домашніх умовах і саме за цим рецептом. ...

Мариновані гриби з оцтом

Мариновані гриби з оцтом

Мариновані гриби з оцтом — це дивовижна, апетитна і дуже смачна закуска, яка сподобається всім без винятку. Подавати мариновані гриби можна до будь-якого столу, особливо до святкового. опис приготування: Маринувати будемо найдоступніші для всіх гриби — печериці. Для маринаду використовуємо олі...

Мариновані печериці з маслом і оцтом

Мариновані печериці з маслом і оцтом

Мариновані грибочки - одне з улюблених ласощів серед моїх друзів. Не часто заготовлюю їх сама, але якщо є можливість, то закуска вдається на славу. повірте, вам будуть вдячні за цей рецепт. опис приготування: Якщо ви будете знати, як приготувати мариновані печериці з маслом і оцтом, то завжди ...

Малосольні огірки з оцтом

Малосольні огірки з оцтом

У літній сезон хочеться покуштувати чи солоних, то чи маринованих огірків. Обидва бажання здійснимих, якщо ви приготуєте на своїй кухні малосольні огірки з оцтом! Їх можна подати з будь-яким гарніром. опис приготування: Таке овочеве блюдо — ідеальний дует для шашлику або запеченого м'яса, барб...

Лук з оцтом

Лук з оцтом

Смачна і проста в приготуванні закуска на основі ріпчастої цибулі, що підходить до оселедця або до відвареної картоплі. Вам має сподобатись рецепт, як приготувати лук з оцтом. Спробуйте! опис приготування: Якщо ви любите різні соління та мариновані овочі, такі як огірки, помідори, баклажани та...