Рецепт Мариновані огірки з оцтом
Якщо у вас є дача або ви просто любите самі займатися заготовками овочів на зиму, приготуйте смачні мариновані огірки. Простота приготування і смак огірків вам сподобаються, гарантую.
опис приготування:
Якщо ви займаєтеся заготовками овочів і фруктів на зиму, напевно у вас є свої, перевірені роками рецепти. Ось і я вирішила поділитися одним з рецептів. розповім вам, як приготувати мариновані огірки з оцтом. Цим рецептом я користуюся більше 10 років, і огірочки виходять дуже смачними і хрусткими. З даної кількості інгредієнтів виходить 10 літрових банок чудових огірків.
- огірки— 4-4,5 кілограма(невеликі)
- морква— 2 штуки
- часник— 8-10 зубчиків
- корінь хрону— 1 штука
- гірчичний— 8 чайних ложок(в зернах)
- Koriandr— 4 чайних ложки
- Перець горошком— 20 штук
- перець духмяний— 20 штук
- гвоздика— 10 штук
- Лавровий лист— 10 штук
- оцет 9% — 200 мілілітрів
- цукор— 10 Ст. ложок
- сіль— 6 Ст. ложок
- вода— 16 склянок
- кріп— 1 пучок( парасольки або сушений)
Ретельно вимиємо банки, нам знадобиться 10 банок ємністю 1 л кожна. очистимо морква, часник і корінь хрону. І розподіляємо всі спеції порівну по банкам, морква наріжемо кружечками, зубчики часнику розрізати навпіл. Можна додати в банки листя смородини.
І щільно укладаємо в банки огірки.
Заливаємо огірки окропом, Залиште їх хвилин 10.
Потім зливаємо воду з огірків в каструлю, додаємо необхідну кількість солі, цукру і оцту і доводимо маринад до кипіння.
Заливаємо киплячим маринадом огірки, щільно закупорюють кришками і ставимо шийкою вниз. Укутуємо до повного охолодження.
Ось і готові смачні мариновані огірочки. Виносимо їх в темне прохолодне приміщення для зберігання. У мене стоять в коморі в квартирі.
Подібні рецепти
Консервовані огірки з оцтом
Не тільки зовнішній вигляд грибів захоплює дух, але ще і їх неповторний смак. Навіть самі примхливі гурмани без розуму від такої закуски, яка завжди актуальна до будь-якого столу і страв. опис приготування: Я завжди готую мариновані білі гриби з оцтом в домашніх умовах і саме за цим рецептом. ...
Мариновані гриби з оцтом
Мариновані гриби з оцтом — це дивовижна, апетитна і дуже смачна закуска, яка сподобається всім без винятку. Подавати мариновані гриби можна до будь-якого столу, особливо до святкового. опис приготування: Маринувати будемо найдоступніші для всіх гриби — печериці. Для маринаду використовуємо олі...
Мариновані печериці з маслом і оцтом
Мариновані грибочки - одне з улюблених ласощів серед моїх друзів. Не часто заготовлюю їх сама, але якщо є можливість, то закуска вдається на славу. повірте, вам будуть вдячні за цей рецепт. опис приготування: Якщо ви будете знати, як приготувати мариновані печериці з маслом і оцтом, то завжди ...
Малосольні огірки з оцтом
У літній сезон хочеться покуштувати чи солоних, то чи маринованих огірків. Обидва бажання здійснимих, якщо ви приготуєте на своїй кухні малосольні огірки з оцтом! Їх можна подати з будь-яким гарніром. опис приготування: Таке овочеве блюдо — ідеальний дует для шашлику або запеченого м'яса, барб...
Лук з оцтом
Смачна і проста в приготуванні закуска на основі ріпчастої цибулі, що підходить до оселедця або до відвареної картоплі. Вам має сподобатись рецепт, як приготувати лук з оцтом. Спробуйте! опис приготування: Якщо ви любите різні соління та мариновані овочі, такі як огірки, помідори, баклажани та...