Рецепт Мармелад з айви
Мармелад з айви — десерт, який зародився в сонячній країні Португалії. До речі, мармелад дослівно з португальської означає варення з айви. А сама айва перекладається як Мармела (варення).
опис приготування:
Мармелад з айви — це дуже смачні ласощі, яке вимагає достатню кількість часу і сил. Під час приготування мармеладу з айви — маса буде дуже схожа на варення. Принцип приготування навіть дуже схожий на варення. Однак, процес сушіння мармеладу докорінно відрізняється від процесу приготування заготовок типу варення або джему.
Бажаю удачі і приємного апетиту!
- айва— 3 кілограма
- цукор— 2,5 кілограма
- вода— 600 мілілітрів
- лимон— 1 штука
Айву без кожуры разрезать на 4 частини, удалить плодоножки и семечки. Фрукт сложить в таз для варки варенья и залить водой, в которой варилась кожура айвы, добавить сок и цедру лимона.
Після того, как айва разварится добавить саха.
Варити варення до готовності, пока айва вся не разойдется, а цукор повністю не розчиниться. На это потребует около часа. Варенье должно ЗАГУСТЕТЬ.
Затем айву следует немного остудить и размельчить блендером. В дальнейшем варенье следует варить постоянно в несколько подходов несколько дней, постоянно приглядывая за ним и периодически помешивая. Варенье следует доводить до кипения и варить 10 хвилин, затем отставлять с огня. Такая процедура повторяется 5-6 раз.
Горячий мармелад разлить по формам и накрыть смоченной в спирте бумагой для выпекания.
Накрытый бумагой мармелад сушить несколько недель на солнце или в сухом теплом и хорошо проветриваемом месте, пока он полностью не застынет и его можно будет разрезать ножом.
Подібні рецепти
Домашній мармелад з айви
У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати цибульний мармелад. Цей неймовірно красивий і шалено смачний соус відмінно поєднується з паштетами, сирами, м'ясом і холодними закусками. опис приготування: Цибулевий мармелад або цибульний соус - це карамелізований лук з медом, цукром і сп...
Мандариновий мармелад
мандариновий мармелад — чудове доповнення сніданку, полудня або святкового десерту. Ви можете приготувати його з цілими часточками будь-яких цитрусових, які буде приємно жувати. опис приготування: За цим рецептом ви можете приготувати не тільки мандариновий мармелад. Ви можете використовувати ...
Мармелад з абрикосів на агар-агар
Мармелад з абрикосів можна приготувати саме зараз, коли ними повні прилавки. Це чудовий десерт: корисний, ароматний і смачний. Із задоволенням розповім, як приготувати! опис приготування: Пропоную приготувати смачний домашній мармелад з абрикосів, він в рази корисніше магазинного. До речі, так...
Мармелад з кавунових кірок
Запасіться великою зрілим кавуном, м'якоть якого потрібно з апетитом з'їсти, терпінням - адже готовий продукт ви отримаєте тільки на третій день. Ну і хорошим настроєм. Приступаємо до готування. опис приготування: Оригінальний і незвичайний мармелад з кавунових кірок готується протягом 3-х діб...
Мармелад з дині
будь-десерт, приготований з дині, набуває неповторний приємний аромат. Мармелад з дині — не виняток. ніжний, смачний, та й колір гарний. опис приготування: Мармелад з дині готуйте так: наріжте м'якоть дині кубиками, додайте ваніль і цукор і дайте постояти 2-3 годину. потім проваріть 5 хвилин, ...