Рецепт Мармелад з кавунових кірок

Рецепт Мармелад з кавунових кірок
Кількість порцій: 10 Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Запасіться великою зрілим кавуном, м'якоть якого потрібно з апетитом з'їсти, терпінням - адже готовий продукт ви отримаєте тільки на третій день. Ну і хорошим настроєм. Приступаємо до готування.

опис приготування:

Оригінальний і незвичайний мармелад з кавунових кірок готується протягом 3-х діб. Але не лякайтеся - з них власне на мармелад у вас піде всього пару годин.

  • кавунові кірки— 2 кілограма
  • цукор— 3 кілограма
  • вода— 20 склянок
  • Пакет ванільного цукру— 4 штуки
  • лимонна цедра— 4 Ст. ложки
  • сода— 3 чайних ложки
Мармелад з кавунових кірок - фото крок 1 Зріжте ножем все залишки рожевої м'якоті, а також зелену шкірку.

Мармелад з кавунових кірок - фото крок 2 Наріжте кірки так, як вам подобається. Можна надати їм будь-яку форму за бажанням. Соду розчиніть в склянці гарячої води, вилийте в каструлю ще з 10 склянками холодної води і в цій суміші замочіть порізані кірки на 6 годин. потім ретельно, кілька разів промийте корки під проточною водою.

Мармелад з кавунових кірок - фото крок 3 З півтора кілограмів цукру і 7 склянок гарячої води зваріть сироп. Покладіть в нього кавунові кірки, доведіть до кипіння і прокип'ятіть протягом 15 хвилин. Потім залиште страву на добу в прохолодному місці.

Мармелад з кавунових кірок - фото крок 4 На наступний день додайте цукор, що залишився, розмішайте знову доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин. Після цього відставте ще на добу. На третій день додайте в каструлю пару стаканів гарячої води і варіть після закипання протягом години. За пару хвилин до закінчення варіння додайте цедру і ваніль. Готовий мармелад вийміть з сиропу, остигати, і дати його до столу. Також можна запасти мармелад про запас - дайте йому охолонути до кімнатної температури, складіть шматочки кавунових кірок в стерилізовані банки, залийте сиропом і закупорте.

Подібні рецепти

Цибулевий мармелад

Цукати з лимонних кірок

У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати цибульний мармелад. Цей неймовірно красивий і шалено смачний соус відмінно поєднується з паштетами, сирами, м'ясом і холодними закусками. опис приготування: Цибулевий мармелад або цибульний соус - це карамелізований лук з медом, цукром і сп...

Мандариновий мармелад

Мандариновий мармелад

мандариновий мармелад — чудове доповнення сніданку, полудня або святкового десерту. Ви можете приготувати його з цілими часточками будь-яких цитрусових, які буде приємно жувати. опис приготування: За цим рецептом ви можете приготувати не тільки мандариновий мармелад. Ви можете використовувати ...

Мармелад з абрикосів на агар-агар

Мармелад з абрикосів на агар-агар

Мармелад з абрикосів можна приготувати саме зараз, коли ними повні прилавки. Це чудовий десерт: корисний, ароматний і смачний. Із задоволенням розповім, як приготувати! опис приготування: Пропоную приготувати смачний домашній мармелад з абрикосів, він в рази корисніше магазинного. До речі, так...

Мармелад з дині

Мармелад з дині

будь-десерт, приготований з дині, набуває неповторний приємний аромат. Мармелад з дині — не виняток. ніжний, смачний, та й колір гарний. опис приготування: Мармелад з дині готуйте так: наріжте м'якоть дині кубиками, додайте ваніль і цукор і дайте постояти 2-3 годину. потім проваріть 5 хвилин, ...

Мармелад з желатину

Мармелад з желатину

Ще з самого дитинства у мене склалися деякі переваги в їжі, які до сих пір впливають на мій вибір. Напевно, я не одна така, надихаюся смаками з минулого. Я обожнюю мармелад. опис приготування: У цьому рецепті хочу поділитися з вами інформацією про те, як приготувати мармелад з желатину. Рецепт...