Рецепт Маринад з лимоном для шашлику
Маринад з лимоном для шашлику готується з лимонного соку і сушених або свіжих трав. Такий маринад підходить до будь-якого м'яса, рибі, креветки. Маринуватися м'ясо в такому маринаді може від півгодини до 7 немає.
опис приготування:
Як приготувати маринад з лимоном для шашлику?
1. У миску видавіть лимонний сік. Наріжте один лимон кільцями і також додайте в миску.
2. Часник почистіть і пропустіть через прес прямо в миску.
3. Додайте до маринаду подрібнений базилік і чебрець. Сушених трав знадобиться менше, ніж свіжих, вони відрізняються більш інтенсивним смаком і ароматом.
4. Влийте в миску масло, краще використовувати оливкову, додайте сіль і мелений чорний перець. Я дуже рекомендую використовувати мелений перець.
5. Перемішайте маринад віночком або вилочкою.
6. Маринадом залийте м'ясо, загорніть харчовою плівкою або накрийте кришкою. Поставте м'ясо в маринаді на нижню полицю холодильника. Тримайте його там не менше півгодини і не більше 12 годин.
7. Раджу злити маринад в мисочку після того, як м'ясо в ньому промаринуется. Їм можна поливати м'ясо при смаженні. До речі, такий маринад з лимоном для шашлику можна довести до кипіння і подати до готового шашлику.
Смачного!
- Лимонний сік— 1/4 склянки
- лимон— 1 штука
- Оливкова олія або рослинне— 1/3 склянки
- Базилік свіжий подрібнений— 1 Ст. ложка(або 1 чайна ложка сушеного)
- Чебрець свіжий подрібнений— 1 Чайна ложка(або 1/2 чайної ложки сушеного)
- сіль— 1/4 чайних ложки
- Чорний перець— 1/4 чайних ложки
- часник— 2 зубчики
1. У миску видавіть лимонний сік. Наріжте один лимон кільцями і також додайте в миску.
2. Часник почистіть і пропустіть через прес прямо в миску.
3. Додайте до маринаду подрібнений базилік і чебрець. Сушених трав знадобиться менше, ніж свіжих, вони відрізняються більш інтенсивним смаком і ароматом.
4. Влийте в миску масло, краще використовувати оливкову, додайте сіль і мелений чорний перець. Я дуже рекомендую використовувати мелений перець.
5. Перемішайте маринад віночком або вилочкою.
6. Маринадом залийте м'ясо, загорніть харчовою плівкою або накрийте кришкою. Поставте м'ясо в маринаді на нижню полицю холодильника. Тримайте його там не менше півгодини і не більше 12 годин.
7. Раджу злити маринад в мисочку після того, як м'ясо в ньому промаринуется. Їм можна поливати м'ясо при смаженні. До речі, такий маринад з лимоном для шашлику можна довести до кипіння і подати до готового шашлику.
Смачного!
Подібні рецепти
Маринад для шашлику з мінеральною водою
Хочу розповісти, як приготувати маринад для шашлику з яловичини. Це пряний томатний маринад, який допоможе зробити шашлик м'яким і соковитим. Кількість продуктів розраховане на кілограм м'яса. опис приготування: Всупереч поширеній думці, що найкраще залишати шашлики маринуватися на ніч, Не вар...
Маринад для шашлику з гранатового соку
Маринад для шашлику з гранатового соку — вишуканий і дуже східний, з характером так би мовити. Гранатовий сік додасть м'ясу неповторний смак, а саме м'ясо буде соковитим і дуже ніжним. Спробуйте! опис приготування: Маринад для шашлику з гранатового соку відмінно підійде до курки і м'яса. Можна...
Маринад для шашлику з телятини
На мій погляд, з телятини виходить найсмачніший, ніжний і ароматний шашлик, особливо якщо замаринувати його в червоному вині, розмарині і тим'яну, це відмінний варіант для вилазки на природу. опис приготування: Насправді немає поганої погоди для шашлику, адже і взимку, і восени його цілком мож...
Маринад для шашлику з курки
Приготуйте найпростіший і класичний маринад для шашлику з курки - і вам більше не захочеться навіть пробувати інші! Дивіться рецепт приготування, запам'ятовуйте, адже зараз - пора шашликів! опис приготування: Щоб приготувати маринад для шашлику з курки, не треба мудрувати лукаво: беремо соєвий...
Маринад для шашлику з курячих крилець
Маринад для шашлику з курячих крилець приготувати більш ніж просто. Якщо ви не полінуйтеся це зробити, то крильця будуть просто чудовими, з прекрасним ароматом і смаком. Вам сподобається! опис приготування: Обов'язково спробуйте приготувати цей чудовий маринад для курки. Завдяки йому курка вий...