Рецепт Мочений виноград з гірчицею

Рецепт Мочений виноград з гірчицею
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 11 дн. 21 г. 0 хв.
Смачну холодну закуску на зразок маслин можна приготувати зі звичайного темного винограду, якщо ви засолені його на зиму з зернами гірчиці. Такий делікатес матиме пікантний солодко-солоний присмак.

опис приготування:

мочений виноград — прекрасне доповнення до м'яса: свинині, баранині і т.д. Зберігається закуска в банках або контейнерах після заквашування протягом 3-4 місяців, але обов'язково на холоді, інакше вона може закиснути. Заготовлюйте відразу обидва сорти винограду, щоб закуска мала більш привабливий і апетитний вигляд.

  • Виноград темний— 400 грам
  • Виноград світлий— 200 грам
  • Вода холодна— 1 літр
  • сіль— 2,5 Ст. ложки
  • Гірчиця в зернах— 2 Ст. ложки(сушена)
Мочений виноград з гірчицею - фото крок 1 Підготуйте зазначені інгредієнти.

Мочений виноград з гірчицею - фото крок 2 Виноград обох сортів промийте у воді, обірвемо ягоди з кистей і висипте їх в глибоку ємність: миску або контейнер, але не металевий.

Мочений виноград з гірчицею - фото крок 3 Всипте в ємність сіль і сухі зерна гірчиці. Магазинну гірчицю в банках не використовуйте — в ній присутній оцет.

Мочений виноград з гірчицею - фото крок 4 Влийте холодну воду і пермешать вміст ємності, розчиняючи сіль. Можна заздалегідь розчинити сіль у воді і залити виноград і гірчицю приготованим розсолом.

Мочений виноград з гірчицею - фото крок 5 Накрийте ягоди блюдцем або кришкою меншого розміру, помістіть на неї гніт. Залиште виноград приблизно на 1,5 тижні в не дуже теплому, темному місці. Час від часу перемішуйте вміст ємності, щоб воно не закисло.

Мочений виноград з гірчицею - фото крок 6 Через зазначений час мочений виноград буде готовий.

Мочений виноград з гірчицею - фото крок 7 Викладіть виноград в піалу або креманку, слив розсіл, подайте його до столу з м'ясом, рибою, закусками з субпродуктів.

Подібні рецепти

Маринований виноград

Маринований виноград з гірчицею

Знайшла цікавий рецепт закуски - маринований виноград у вині. Закуска подається холодної, виглядає чудово і має прекрасний свіжий смак! Ідеальне і красиве блюдо для романтичних вечерь. опис приготування: Маринований виноград в білому вині можна подавати на святковий стіл. І сьогодні я поділюся...

Мочений терен

Мочений терен

Рецепт приготування моченого терну. опис приготування: Ягоди терну дуже корисні - кора має жарознижувальну властивістю, ягоди - в'язким, коріння і деревина - потогінну, квіти терну покращують обмін речовин. З ягід терну виготовляють настоянки і смачне повидло. У ягодах містяться вітаміни, каль...

Цибулевий пиріг з гірчицею і фенхелем

Цибулевий пиріг з гірчицею і фенхелем

Рецепт приготування дріжджового пирога з жовтим цибулею, насінням фенхеля, гірчицею і сиром Пармезан. опис приготування: Поєднання смаженої цибулі і запеченого сиру - це завжди неймовірно смачно. сухих дріжджів— 2 1/4  чайних ложки яйце— 1 штука солі— 2 1/2  чайних ложки насіння фенхелю— 2 ч...

Мариновані огірки з гірчицею

Мариновані огірки з гірчицею

Мариновані огірки з гірчицею у мене закінчуються в першу чергу. Скільки не роби, все одно до весни не дотягнуть Рецепт маринованих огірків з гірчицею запозичила у свекрухи. ділюся! опис приготування: Мариновані огірки з гірчицею виходять як дуже оригінальний і смачний зимовий салат. Дуже рятує...

Малосольні огірки з гірчицею

Малосольні огірки з гірчицею

Набридли за зиму консервовані огірки з банки? До того ж в магазинах вже давно з'явилися молоденькі пупирчатие огірочки, ну як тут втриматися від спокуси приготувати малосольні огірочки? опис приготування: Приготувати малосольні огірки з гірчицею дуже просто, дивіться покрокову інструкцію до ре...