Рецепт Маринований гострий перець з медом
Як же приємно в зимовий день, на обід, відкрити баночку пікантною закуски. Вона зігріє і нагадає своїм гостро-солодким смаком про минуле літо. Зверніть увагу яке не заїжджене поєднання в заготівлі.
опис приготування:
Варто відзначити, що перці в банку набивати туго не слід. важливо, щоб маринад вільно проникав між перчиками. Заготівлю можна пробувати вже через місяць, раніше відкривати немає сенсу, т.к. крім яскравої гостроти, ви нічого не відчуєте. Перці прекрасно зберігаються при кімнатних умовах.
- Гострий перець— 250 грам
- мед— 40 грам
- оцет 9% — 30 мілілітрів
- Лавровий лист— 1-2 штук
- сіль— 0,5 Ст. ложки
- Рослинна олія— 40 мілілітрів
Перець розрізати навпіл, видаліть насіння. У сковороді розігрійте масло і покладіть обсмажувати перці.
Обсмажуйте на вогні трохи нижче середнього, до зміни форми і кольору. Допускається поява рум'яної скоринки. За часом це займе близько 20 хвилин.
У стерилізовані банки перекладіть підготовлений перець. Олія, що залишилося від обсмажування, залийте також в банку.
В сотейнике, каструлі змішайте мед, оцет, лавровий лист і сіль. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Медовим маринадом залийте перці в банку.
закрийте герметично, переверніть на бік банку і енергійно покрутіть. Після охолодіть при кімнатній температурі.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 0,25 L. Смачних вам заготовок!
Подібні рецепти
Маринований перець без закачування
Яскравий і пекучий смак гострого перцю багатьма любимо, його подають з тарілкою гарячого борщу, заарештований, рибного супу і до других страв, додають в соуси. Замаринуйте барвистий гострий перець і ви на своїй кухні! опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L....
Маринований болгарський перець з часником
Домашні пікантні закуски чудово доповнюють і щоденне, і святкове меню. Хочу запропонувати вам на замітку чудовий спосіб, як приготувати маринований болгарський перець з часником і зеленню. опис приготування: В даному випадку в рецепті використовуються міні-перці. Вони і швидше маринуються, і с...
Маринований гіркий перець на зиму
Яскравий і барвистий гіркий перець можна замаринувати на зиму, щоб насолодитися його палючим смаком і в зимовий час, наприклад, при подачі заготовки до борщу, вусі, солянці або щам. опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L. Маринований гіркий перець подавайте...
Маринований болгарський перець
Рецепт приготування маринованого болгарського перцю з часником. опис приготування: Ця солодко-пряна закуска порадує вас в будь-який час року. При використанні в цьому рецепті 4 зубчиків часнику перець виходить досить гострим. Якщо ви хочете зробити його менш гострим, зменшите кількість доданог...
Маринований гіркий перець
Свого саду у мене немає, тому заготовок на зиму роблю не багато. але деякі, цікаві, я все ж вношу на свою кухню. Тому прочитайте про те, як приготувати маринований гіркий перець. опис приготування: До цього ніде подібну закуску не пробувала і не бачила. А так як я і мій чоловік любителі гостро...