Рецепт Маринований гострий перець

Рецепт Маринований гострий перець
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 25 хв.
Яскравий і пекучий смак гострого перцю багатьма любимо, його подають з тарілкою гарячого борщу, заарештований, рибного супу і до других страв, додають в соуси. Замаринуйте барвистий гострий перець і ви на своїй кухні!

опис приготування:

Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L. Намагайтеся не розрізати гострий перець і не працювати з порізаними, подпорченными стручками, інакше вони можуть обпекти ваші руки, слизові оболонки очей, ніс і t.d. Найкраще використовувати гумові рукавички при заготівлі такого інгредієнта на зиму.

  • Гострий перець— 300-350 грам(на банку обсягом 0,7 L)
  • оцет 9%  — 3 Ст. ложки
  • сіль— 0,5 Ст. ложки
  • вода— 1 Склянка
  • Перець чорний горошок— 5-7 штук
  • Масло рослинне— 0,5 чайних ложки
Маринований гострий перець - фото крок 1 Підготуйте зазначені інгредієнти.

Маринований гострий перець - фото крок 2 Перець викладіть в Гастроємності або в миску, промийте у воді.

Маринований гострий перець - фото крок 3 Тримаючи за хвостики, акуратно викладіть в банку якомога щільніше один до одного. Просовуйте стручки і на дно ємності, заповнюючи її до верху, але намагаючись не поламати їх.

Маринований гострий перець - фото крок 4 Закип'ятіть воду і залийте окріп в ємність, накрийте кришкою і пропарьте близько 10 хвилин. Окріп пропарити стручки і зсередини — з них вийде повітря.

Маринований гострий перець - фото крок 5 У каструлю або в казан всипте горошини чорного перцю.

Маринований гострий перець - фото крок 6 Змініть кришку банки на зливну, злийте рідину в каструлю, намагаючись не обпектися. Каструлю помістіть на плиту і доведіть розсіл до кипіння, вимкніть нагрів. Влийте в нього оцет і перемішайте. Оцту необхідно використовувати вказану кількість, так як маринад для гострого перцю повинен бути дуже кислим!

Маринований гострий перець - фото крок 7 Влийте гарячий маринад назад в банку і відразу ж закрутіть ємність гарячої кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації.

Маринований гострий перець - фото крок 8 Дайте заготівлі охолонути при кімнатній температурі і перенесіть на місце зберігання, вкутувати консервацію не потрібно! Відкривайте при необхідності.

Подібні рецепти

Маринований гострий перець з медом

Маринований болгарський перець в маслі

Як же приємно в зимовий день, на обід, відкрити баночку пікантною закуски. Вона зігріє і нагадає своїм гостро-солодким смаком про минуле літо. Зверніть увагу яке не заїжджене поєднання в заготівлі. опис приготування: Варто відзначити, що перці в банку набивати туго не слід. важливо, щоб марина...

Маринований болгарський перець з часником

Маринований болгарський перець з часником

Домашні пікантні закуски чудово доповнюють і щоденне, і святкове меню. Хочу запропонувати вам на замітку чудовий спосіб, як приготувати маринований болгарський перець з часником і зеленню. опис приготування: В даному випадку в рецепті використовуються міні-перці. Вони і швидше маринуються, і с...

Маринований гіркий перець на зиму

Маринований гіркий перець на зиму

Яскравий і барвистий гіркий перець можна замаринувати на зиму, щоб насолодитися його палючим смаком і в зимовий час, наприклад, при подачі заготовки до борщу, вусі, солянці або щам. опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L. Маринований гіркий перець подавайте...

Маринований болгарський перець

Маринований болгарський перець

Рецепт приготування маринованого болгарського перцю з часником. опис приготування: Ця солодко-пряна закуска порадує вас в будь-який час року. При використанні в цьому рецепті 4 зубчиків часнику перець виходить досить гострим. Якщо ви хочете зробити його менш гострим, зменшите кількість доданог...

Маринований гіркий перець

Маринований гіркий перець

Свого саду у мене немає, тому заготовок на зиму роблю не багато. але деякі, цікаві, я все ж вношу на свою кухню. Тому прочитайте про те, як приготувати маринований гіркий перець. опис приготування: До цього ніде подібну закуску не пробувала і не бачила. А так як я і мій чоловік любителі гостро...