Рецепт Маринований гострий перець
Яскравий і пекучий смак гострого перцю багатьма любимо, його подають з тарілкою гарячого борщу, заарештований, рибного супу і до других страв, додають в соуси. Замаринуйте барвистий гострий перець і ви на своїй кухні!
опис приготування:
Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L. Намагайтеся не розрізати гострий перець і не працювати з порізаними, подпорченными стручками, інакше вони можуть обпекти ваші руки, слизові оболонки очей, ніс і t.d. Найкраще використовувати гумові рукавички при заготівлі такого інгредієнта на зиму.
- Гострий перець— 300-350 грам(на банку обсягом 0,7 L)
- оцет 9% — 3 Ст. ложки
- сіль— 0,5 Ст. ложки
- вода— 1 Склянка
- Перець чорний горошок— 5-7 штук
- Масло рослинне— 0,5 чайних ложки
Перець викладіть в Гастроємності або в миску, промийте у воді.
Тримаючи за хвостики, акуратно викладіть в банку якомога щільніше один до одного. Просовуйте стручки і на дно ємності, заповнюючи її до верху, але намагаючись не поламати їх.
Закип'ятіть воду і залийте окріп в ємність, накрийте кришкою і пропарьте близько 10 хвилин. Окріп пропарити стручки і зсередини — з них вийде повітря.
У каструлю або в казан всипте горошини чорного перцю.
Змініть кришку банки на зливну, злийте рідину в каструлю, намагаючись не обпектися. Каструлю помістіть на плиту і доведіть розсіл до кипіння, вимкніть нагрів. Влийте в нього оцет і перемішайте. Оцту необхідно використовувати вказану кількість, так як маринад для гострого перцю повинен бути дуже кислим!
Влийте гарячий маринад назад в банку і відразу ж закрутіть ємність гарячої кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації.
Дайте заготівлі охолонути при кімнатній температурі і перенесіть на місце зберігання, вкутувати консервацію не потрібно! Відкривайте при необхідності.
Подібні рецепти
Маринований болгарський перець в маслі
Як же приємно в зимовий день, на обід, відкрити баночку пікантною закуски. Вона зігріє і нагадає своїм гостро-солодким смаком про минуле літо. Зверніть увагу яке не заїжджене поєднання в заготівлі. опис приготування: Варто відзначити, що перці в банку набивати туго не слід. важливо, щоб марина...
Маринований болгарський перець з часником
Домашні пікантні закуски чудово доповнюють і щоденне, і святкове меню. Хочу запропонувати вам на замітку чудовий спосіб, як приготувати маринований болгарський перець з часником і зеленню. опис приготування: В даному випадку в рецепті використовуються міні-перці. Вони і швидше маринуються, і с...
Маринований гіркий перець на зиму
Яскравий і барвистий гіркий перець можна замаринувати на зиму, щоб насолодитися його палючим смаком і в зимовий час, наприклад, при подачі заготовки до борщу, вусі, солянці або щам. опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L. Маринований гіркий перець подавайте...
Маринований болгарський перець
Рецепт приготування маринованого болгарського перцю з часником. опис приготування: Ця солодко-пряна закуска порадує вас в будь-який час року. При використанні в цьому рецепті 4 зубчиків часнику перець виходить досить гострим. Якщо ви хочете зробити його менш гострим, зменшите кількість доданог...
Маринований гіркий перець
Свого саду у мене немає, тому заготовок на зиму роблю не багато. але деякі, цікаві, я все ж вношу на свою кухню. Тому прочитайте про те, як приготувати маринований гіркий перець. опис приготування: До цього ніде подібну закуску не пробувала і не бачила. А так як я і мій чоловік любителі гостро...