Рецепт Масала чай (пряний індійський чай)

Рецепт Масала чай (пряний індійський чай)
Кількість порцій: 4 Час приготування: 25 хв.
Пропоную вам порадувати себе смачним, корисним і досить цікавим чаєм масала! Це пряний індійський чай, для приготування якого вам знадобиться чорний листовий чай, молоко, імбир і спеції.

опис приготування:

Якщо вам набрид традиційний зелений або чорний чай, пропоную вам спробувати справжнє пряне диво. подивіться, як приготувати масала чай (пряний індійський чай)! Це дуже приємна на смак, ароматна і шалено смачна суміш молока, чаю і спецій. Такий чай відмінно підходить до солодкої випічки або тостів. Раджу вам приготувати велику порцію напою, так як зупинитися просто неможливо.

  • Чорний листовий чай— 2-3 чайних ложок
  • цукор— 1-2 чайних ложок
  • Свіжий імбир— 1/2 чайних ложки
  • молоко— 200 мілілітрів
  • вода— 200 мілілітрів
  • кардамон— 1 щіпка
  • гвоздика— 1 щіпка
  • Чорний мелений перець— 1 щіпка
  • аніс— За смаком
масала чай (пряний індійський чай) - фото крок 1 1. Спочатку в каструлю вилийте воду і додайте до неї молоко. Доведіть суміш до кипіння.

масала чай (пряний індійський чай) - фото крок 2 2. Тим часом дрібно наріжте імбир і роздушіть гвоздику, додайте їх в кипляче молоко. Додайте чорний перець, кардамон, корицю і аніс за бажанням.

масала чай (пряний індійський чай) - фото крок 3 3. Варіть всю суміш 2-3 хвилини. Потім додайте цукор за смаком і дайте йому розчинитися. Далі додайте чай і варіть його 4-5 хвилин, щоб листя розкрилися. Потім вимкніть вогонь і дайте напою настоятися під кришкою приблизно 10 хвилин.

масала чай (пряний індійський чай) - фото крок 4 4. Після цього процідіть чай і подавайте, прикрасивши паличкою кориці. Приємного і корисного вам сніданку або полудня!

Подібні рецепти

Масала

Шашлик з курячої печінки

Масала - індійський чай зі спеціями і молоком. Напій на смак виходить пряним і яскравим, але одночасно м'яким через молока. Єдиного рецепту Масалов не існує, кожен готує його по-своєму. опис приготування: Нижче я дам покроковий рецепт, як приготувати масалу. Всі спеції краще використовувати в ...

Молочний чай

Молочний чай

молочний чай — дуже незвичайний у смакову плані напій, який можна приготувати за 10 хвилин з інгредієнтів, які у вас завжди є під рукою. Спробуйте приготувати — можливо, вам сподобається! опис приготування: Попрошу не плутати: молочний чай і чай з молоком — Це не одне і те ж. В останньому випа...

Малосольні огірки по-угорськи

Малосольні огірки по-угорськи

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...