Рецепт Медові мафіни

Рецепт Медові мафіни
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Є два типи маффинов: англійські та американські. Для англійських використовують дріжджове тісто, а для американських - розпушувач або соду для випічки. Ми будемо робити американські маффіни з медом!

опис приготування:

Розтоплюємо мед на слабкому вогні. Поступово додаємо цукор- пісок, маргарин. Продовжуємо нагрівати суміш, не доводячи до кипіння.

Збиваємо одне яйце.

Всипаємо в розтоплену медову суміш борошно, соду, грецькі горіхи, мигдаль, вливаємо збите яйце. Розмішати все і поділяємо на 12 змазаних вершковим маслом формочок. Заповнюємо кожну формочку більше ніж наполовину.

Випікати в духовці при 180С близько 30 хвилин.

Остужаем під рушником. І покриваємо зверху цукровим сиропом за допомогою пензлика. Потім посипаємо змащені верхівки мафінів подрібненими волоськими або будь-якими іншими горіхами.

Даємо маффин остаточно охолонути 30 хвилин- годину і подаємо на стіл. Смачного!


  • мідь— 75 грам
  • яйце— 1 штука
  • харчова сода— 25 грам
  • мигдаль мелений— 25 грам
  • грецькі горіхи— — За смаком
  • мука— 110 грам
  • маргарин— 50 грам
  • цукор— 50 грам
Розтоплюємо мед на слабкому вогні. Поступово додаємо цукор- пісок, маргарин. Продовжуємо нагрівати суміш, не доводячи до кипіння.

Збиваємо одне яйце.

Всипаємо в розтоплену медову суміш борошно, соду, грецькі горіхи, мигдаль, вливаємо збите яйце. Розмішати все і поділяємо на 12 змазаних вершковим маслом формочок. Заповнюємо кожну формочку більше ніж наполовину.

Випікати в духовці при 180С близько 30 хвилин.

Остужаем під рушником. І покриваємо зверху цукровим сиропом за допомогою пензлика. Потім посипаємо змащені верхівки мафінів подрібненими волоськими або будь-якими іншими горіхами.

Даємо маффин остаточно охолонути 30 хвилин- годину і подаємо на стіл. Смачного!


Подібні рецепти

Медові біскотті з лавандою

Різотто з овочами

Рецепт приготування різдвяного італійського печива біскотті з медом, ваніллю, апельсиновою цедрою і квітками лаванди. Подавайте печиво з чашкою кави. кількість порцій: 10-12 розпушувач— 1 Чайна ложка сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки яйця— 3 штуки мідь— 3 Ст. ложки ваніль— 1/2 чайни...

Медові булочки з горіхами

Медові булочки з горіхами

Рецепт приготування булочок з медом і волоськими горіхами. опис приготування: Медові булочки можуть бути приготовлені заздалегідь і заморожені. велике яйце— 1 штука меду— 2 Ст. ложки розпушувача— 1 Ст. ложка соди— 1/4 чайних ложки солі— 1/4 чайних ложки охолодженого вершкового масла— 8 Ст. л...

Медові груші в листковому тісті

Медові груші в листковому тісті

Медові груші в листковому тісті — це чудо з чудес в кулінарії. Дуже красиві і неймовірно смачні ласощі до святкового столу! Готуються вони досить просто. Зустрічайте покроковий рецепт з фото! опис приготування: Медові груші в листковому тісті готуються досить швидко. Протягом 90 хвилин. Для то...

Медові кекси з бананами і фініками

Медові кекси з бананами і фініками

Рецепт приготування медових кексів з фініками і бананами. Порадуйте своїх друзів і близьких відмінним десертом. опис приготування: Підбиваємо яйця з медом і цукром (для того щоб цукор розчинився швидше можна мед трохи підігріти). так само, окремо підбиваємо вершкове масло. Просіваємо борошно з...

Медові крекери

Медові крекери

Рецепт приготування крекерів з квітковим медом, ванільним екстрактом, цукром і корицею. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде 10 великих (10 см) і 48 маленьких крекерів (5 см). сода— 1 Чайна ложка сіль— 3/4 чайних ложки несолоне вершкове масло— 100 грам молоко— 5 Ст. ложок екстракт ...