Рецепт Мочений терен

Рецепт Мочений терен
Кількість порцій: 10 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування моченого терну.

опис приготування:

Ягоди терну дуже корисні - кора має жарознижувальну властивістю, ягоди - в'язким, коріння і деревина - потогінну, квіти терну покращують обмін речовин. З ягід терну виготовляють настоянки і смачне повидло. У ягодах містяться вітаміни, кальцій магній, яблучна кислота і дубильні речовини. Замочують терен в скляній або емальованому посуді.

приготування:

Відібрати стиглі і неушкоджені ягоди терну, промити під холодною водою і викласти в скляний або емальований посуд. Щоб приготувати заливку, у велику каструлю помістити воду, цукор і сіль, довести до кипіння, після чого охолодити заливку. Залити ягоди в посуді приготовленої заливкою, накрити лляною тканиною і дерев'яним кружком, на який встановити вантаж. Дати терну постояти 6-7 днів при кімнатній температурі, після чого тару з терном помістити в підвал або інше прохолодне місце на 1 місяць.


  • спелый терн— 3 кілограма
  • води— 1 літр
  • цукру— 2 Ст. ложки
  • солі— 1 Ст. ложка
Ягоди терну дуже корисні - кора має жарознижувальну властивістю, ягоди - в'язким, коріння і деревина - потогінну, квіти терну покращують обмін речовин. З ягід терну виготовляють настоянки і смачне повидло. У ягодах містяться вітаміни, кальцій магній, яблучна кислота і дубильні речовини. Замочують терен в скляній або емальованому посуді.

приготування:

Відібрати стиглі і неушкоджені ягоди терну, промити під холодною водою і викласти в скляний або емальований посуд. Щоб приготувати заливку, у велику каструлю помістити воду, цукор і сіль, довести до кипіння, після чого охолодити заливку. Залити ягоди в посуді приготовленої заливкою, накрити лляною тканиною і дерев'яним кружком, на який встановити вантаж. Дати терну постояти 6-7 днів при кімнатній температурі, після чого тару з терном помістити в підвал або інше прохолодне місце на 1 місяць.


Подібні рецепти

Мочений виноград з гірчицею

Салат грецький з оливками

Смачну холодну закуску на зразок маслин можна приготувати зі звичайного темного винограду, якщо ви засолені його на зиму з зернами гірчиці. Такий делікатес матиме пікантний солодко-солоний присмак. опис приготування: мочений виноград — прекрасне доповнення до м'яса: свинині, баранині і т.д. Зб...

Малосольні огірки по-угорськи

Малосольні огірки по-угорськи

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...