Рецепт Квашені брусниця

Рецепт Квашені брусниця
Кількість порцій: 10 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування моченої брусниці з цукром.

опис приготування:

Квашені брусниця - старовинне блюдо російської кухні. Вона здавна вважалася делікатесом і могла прикрасити будь-яку страву. Правильно приготовлена ​​квашені брусниця зберігається 1-2 року. Квашені брусниця ідеально поєднується з м'ясними та рибними стравами, птицею і дичиною, також її можна додавати в салати і вінегрет. Брусниця - дуже корисна ягода, багата вітамінами, і, завдяки наявності бензойної кислоти, може дуже довго зберігатися у свіжому вигляді.

Свіжу стиглу брусницю перебрати, викинути пошкоджені ягоди і промити під проточною холодною водою. Відкинути на друшляк. Якщо брусниця не надто стигла, дати їй постояти в теплому місці 2-3 дня, поки не дозріє. Помістити брусницю в скляні банки. Зварити цукровий сироп в каструлі, поки цукор повністю не розчиниться. Охолодити сироп і залити їм ягоди в банках. Закрити банки кришкою і зберігати в підвалі або іншому прохолодному місці.


  • брусниці— 1 кілограм
  • цукру— 300 грам
  • води— 300 грам
Квашені брусниця - старовинне блюдо російської кухні. Вона здавна вважалася делікатесом і могла прикрасити будь-яку страву. Правильно приготовлена ​​квашені брусниця зберігається 1-2 року. Квашені брусниця ідеально поєднується з м'ясними та рибними стравами, птицею і дичиною, також її можна додавати в салати і вінегрет. Брусниця - дуже корисна ягода, багата вітамінами, і, завдяки наявності бензойної кислоти, може дуже довго зберігатися у свіжому вигляді.

Свіжу стиглу брусницю перебрати, викинути пошкоджені ягоди і промити під проточною холодною водою. Відкинути на друшляк. Якщо брусниця не надто стигла, дати їй постояти в теплому місці 2-3 дня, поки не дозріє. Помістити брусницю в скляні банки. Зварити цукровий сироп в каструлі, поки цукор повністю не розчиниться. Охолодити сироп і залити їм ягоди в банках. Закрити банки кришкою і зберігати в підвалі або іншому прохолодному місці.


Подібні рецепти

Малосольні огірки по-угорськи

Бісквітний пиріг з яблуками в духовці

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...

Молочний коктейль для сніданку

Молочний коктейль для сніданку

Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...