Рецепт Малосольні огірки за добу
У сезон огірків мало хто може відмовити собі в задоволенні з'їсти один-другий малосольний огірочок, та ще з картоплею і з м'яском. Запропоную вам варіант, як приготувати малосольні огірки за добу.
опис приготування:
За класичними рецептами малосольні огірки на холодному розсолі готуються за 3 дня. Щоб прискорити процес бродіння, використовується гарячий маринад, саме таким способом я раджу і вам приготувати огірочки. Ще одне нововведення: зелень ми будемо розміщувати не цілими листям, як це робиться зазвичай, а порізаної, так і рівномірніше можна її викласти, і аромати швидше будуть насичувати огірочки. І останнє: щоб їсти малосольні огірки вже через добу, готувати їх можна не тільки в банку, але і в каструлі, так навіть зручніше, адже краще готувати огірочки під пресом.
- огірки— 2 кілограма
- парасольки кропу— 3-5 штук
- листя хрону— 3-5 штук
- листя щириці— 4-6 штук
- часник— 2-3 зубчиків
- Перець горошком— 1 Чайна ложка
- сіль— 3 Ст. ложки
- вода— 1 літр
Листя хрону і щириці поріжте досить крупно, а парасольки кропу порвіть на кілька частин. Всю зелень перемішайте.
Підготуйте невелику глибоку каструлю, в якій будете готувати малосольні огірки. На дно каструлі покладете третю частину суміші зелені. Зверху викладіть половину підготовлених огірочків.
Потім знову викладіть третю частину зелені, сюди ж покладіть подрібнений часник і перець горошком.
Зверху викладіть залишилися огірки.
Накрийте їх залишилася сумішшю зелені, покладіть часник і перець. Каструля повинна вийти майже повної.
Підготуйте розсіл. У гарячої, але не киплячій воді, розчиніть сіль.
Залийте отриманою рідиною огірки, щоб їх повністю покрило.
Накрийте огірки тарілкою або кришкою (в діаметрі менше каструлі), а зверху покладіть вантаж. Залиште каструлю з огірками при кімнатній температурі на добу.
Через добу малосольні огірки будуть готові. Вони отримали приємний аромат і характерний присмак. Але колір таких огірочків все ще насичено-зелений.
Якщо почекаєте ще 1-2 дня, то огірочки стануть більш схожими на солоні, а їх смак стане більш насиченим.
Подібні рецепти
Малосольні огірки в гарячому розсолі
Мариновані огірки за добу зберігають не більше 3 днів, так як маринад робиться дуже міцний, щоб можна було приготувати огірки за добу. Зазвичай роблю огірки напередодні якогось междусобойчика опис приготування: Огірочки добре брати маленькі, засолювальних сортів — більше гарантії, що вони добр...
Малосольні огірки (швидкого приготування)
Огірочки люблять практично всі. А як їх приготувати малосольні — про це в рецепті. Смачна споконвічно російська закуска! опис приготування: огірки вимити, ошпарити окропом, висушити, зрізати хвостики. Кожен огірок розрізати уздовж на 4 частини. Часник нарізати великими шматочками, а кріп подрі...
Малосольні огірки по-угорськи
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Малосольні огірки без розсолу
Потрібна апетитна закуска на швидку руку? Хочу поділитися з вами дуже класним варіантом, як приготувати малосольні огірки без розсолу всього за якихось 4 годину. опис приготування: Приготувати малосольні огірки без розсолу в домашніх умовах можна за допомогою самого звичайного поліетиленового ...
Малосольні огірки без закачування
Смажена картопля з малосольні огірочком - спогад з дитинства. Коль огірки з'їдаються ще малосольними, пропоную їх і зовсім не закочувати. Насолоджуватися ними можна буде вже через 3 дня. опис приготування: Мій докладний рецепт, як приготувати малосольні огірки без закачування, ви знайдете нижч...