Рецепт Лососевий суп
Хотілося мені приготувати суп з благородною червоної риби, та ось тільки ціни "; кусаються ";. І тут мені порадили використовувати не м'якоть, а хребти. розповідаю, як приготувати лососевий суп.
опис приготування:
Лососеві хребти стоять набагато дешевше тушки або окремих частин лосося, з них виходить відмінний навар. Можна зробити традиційний суп: з картоплею, піджаркою з моркви і цибулі, а можна що-небудь цікавіше, наприклад, з грінками, зеленню, сиром та іншими сортами риби.
- лососевий хребет— 1 штука
- Лавровий лист— 3 штуки
- Чорний перець горошком— 10 штук
- Цибуля— 2 штуки
- морквина— 1 штука
- картопля— 3-4 штук
- зелень— 1 пучок
- Перець чилі— 1/2 штуки
- сіль— За смаком
- Соняшникова олія— За смаком
2. Витираю хребет серветками і обрізаю хвіст, плавники, розміщую його в каструлю.
3. Заливаю каструлю з хребтом холодною водою, додаю чорний перець горошком, лавровий лист (1 штука) і очищену цибулю. Відправляю каструлю на вогонь і варю після закипання на слабкому вогні півгодини.
4. Через півгодини дістаю хребет і перекладаю його в миску для охолодження, бульйон проціджую через дрібне сито.
5. Остиглий хребет лосося розбираю на невеликі шматочки (тільки м'якоть).
6. Ріпчасту цибулю очищаю від лушпиння і нарізаю дрібними кубиками.
7. Морква чищу і мою, потім натираю на крупній (середньої) тертці.
8. На сковороді з додаванням соняшникової олії обсмажую спершу цибулю, потім морквину.
9. Бульйон відправляю на вогонь, тим часом чищу картоплю і нарізаю її невеликими шматочками.
10. Після закипання бульйону всипав картоплю, через 5-7 хвилин додаю піджарку. Мою і дрібно нарізаю зелень (петрушка і кріп).
11. Відправляю зелень в суп, за смаком солю і перчу, кладу половинку перцю чилі і проварюю близько 3-5 хвилин, потім виключаю.
12. Наполягаю суп під закритою кришкою 10-20 хвилин, після чого розливаю по тарілках і подаю до столу гарячим.
Подібні рецепти
Салат з креветками і огірком
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...
Молочний коктейль для сніданку
Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...