Рецепт Лук-порей тушкований

Рецепт Лук-порей тушкований
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якось я звикла вважати, що такий овоч як цибуля не може бути основним інгредієнтом в страві. Зазвичай він доповнює страви. Але тут я розповім, як приготувати лук-порей тушкований як гарячий гарнір.

опис приготування:

Я була здивована, коли випадково знайшла наступний рецепт, де основним інгредієнтом виступає цибулю-порей. Тут цей овоч є базою, причому до нього додається ще і ріпчасту цибулю. Але найцікавіше, що виходить вельми ситне блюдо, до якого навіть не потрібно м'ясного доповнення.

  • Ріпчаста цибуля— 150 грам
  • Лук-пориста— 2 штуки
  • помідор— 2 штуки
  • лимон— 0,5 штуки
  • Рослинна олія— 4 Ст. ложки
  • Бульйон або вода— 0,5 склянки
  • часник— 3 зубчики
  • петрушка— За смаком
  • сіль— За смаком
  • Чорний мелений перець— За смаком
Зелена цибуля тушкований - фото крок 1 Часник і цибуля почистіть, подрібніть. Лимон добре помийте, наріжте півкільцями.

Зелена цибуля тушкований - фото крок 2 Помідори добре помийте. З них потрібно зняти шкірку. Найпростіше зробити це, надрізавши плоди і обшпаривши помідори.

Зелена цибуля тушкований - фото крок 3 У каструлі розігрійте масло. Обсмажте в ньому цибулю з часником протягом 5 хвилин. Час від часу перемішуйте.

Зелена цибуля тушкований - фото крок 4 Зробіть невеликий вогонь і внесіть помідори, лимон. Потім додайте цибулю-порей і залийте все бульйоном або водою. Перемішайте всю масу.

Зелена цибуля тушкований - фото крок 5 Додати сіль. Доведіть страву до кипіння. Гасіть все під кришкою на маленькому вогні протягом 25 хвилин.

Зелена цибуля тушкований - фото крок 6 В кінці поперчіть блюдо за смаком. Розкладіть його в глибокі тарілки і подавайте. Смачного!

Подібні рецепти

Минтай тушкований

Пісне тісто для пирогів

Минтай тушкований з даного пошаговому рецептом готується швидко і легко. Для приготування страви ми використовуємо мінімум продуктів, проте смак страви все одно виходить багатим і цікавим. опис приготування: минтай — риба із сімейства тріскових. Вона містить велику кількість корисних речовин, ...

Лук і селеру в клярі з сирним соусом

Лук і селеру в клярі з сирним соусом

Рецепт приготування овочевої закуски. кількість порцій: 2 кореня селери— 0,25 штуки середні цибулини— 2 штуки муки для кляра— 150 грам борошна для обсмажування— 2 Ст. ложки яєчний жовток— 1 штука води— 200 мілілітрів пармезан— 50 грам вершків— 150 мілілітрів рослинна олія— 1 штука(для обсмажува...

Лук в клярі

Лук в клярі

Чудова легка і хрустка закуска, яка останнім часом набирає популярність. Спробуйте і ви, до того ж приготування займе всього 20 хвилин, а результат перевершить ваші очікування. опис приготування: Цей простий рецепт лука в клярі, не дивлячись на свою простоту, має безліч маленьких позитивних мо...

Лук в томатному соці на зиму

Лук в томатному соці на зиму

Лук в томатному соку — відмінна закуска, яка підійде до будь-якого м'ясної страви, будь то свинина, яловичина або навіть птах. І ніякої магазинний кетчуп вам більше точно не знадобиться. опис приготування: Лук в томатному соку я почала готувати кілька років тому, і мої рідні відразу ж по досто...

Лук смажений кільцями

Лук смажений кільцями

рецепт лука, обсмаженого кільцями в клярі. опис приготування: Смажений в клярі цибулю - досить популярне в Америці, Канаді, Великобританії і Австралії блюдо, яке подають в кожному фастфуді. Спробуйте і Ви! цибулини— 3 штуки мука— 1/2 склянки солі— 3/4 чайних ложки перцю— 1/8 чайних ложки ро...