Рецепт Лук в томатному соці на зиму

Рецепт Лук в томатному соці на зиму
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 40 хв.
Лук в томатному соку — відмінна закуска, яка підійде до будь-якого м'ясної страви, будь то свинина, яловичина або навіть птах. І ніякої магазинний кетчуп вам більше точно не знадобиться.

опис приготування:

Лук в томатному соку я почала готувати кілька років тому, і мої рідні відразу ж по достоїнству оцінили цю закуску. Такий лук я часто подаю на додаток до м'ясних страв, каша і картопля. Також дуже вдалим був експеримент зварити на основі цього лука суп — тепер ми часто-густо готуємо томатні супи — це і дуже смачно, і швидко. Усе, хто пробував у мене цю закуску, обов'язково просять у мене рецепт, як приготувати лук в томатної заливки на зиму. Сьогодні я ділюся рецептом і з вами.

  • Цибуля ріпчаста— 4-5 штук
  • петрушка— 1 пучок
  • Томатний сік— 120 мілілітрів(або 3 ст. ложки томатної пасти)
  • Олія соняшникова— 2 Ст. ложки
  • оцет 9%  — 1 Чайна ложка
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • сіль— 2 щіпки
Лук в томатному соці на зиму - фото крок 1 Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цибулю очистіть від лушпиння і промити.

Лук в томатному соці на зиму - фото крок 2 Цибулини поріжте на кружечки товщиною 3-4 мм.

Лук в томатному соці на зиму - фото крок 3 Дрібно порубати петрушку і додайте до цибулі.

Лук в томатному соці на зиму - фото крок 4 У сковороді розігрійте олію. Додайте томатний сік. Якщо використовуєте томатну пасту, то влийте трохи води. Всипте сіль і цукор, розмішайте і тушкуйте приблизно 10 хвилин.

Лук в томатному соці на зиму - фото крок 5 влийте оцет, потримайте на вогні 1 хвилину і знімайте.

Лук в томатному соці на зиму - фото крок 6 Отриманим томатним соусом залийте цибулю і добре перемішайте. Розкладіть цибулю разом з маринадом в чисті баночки, накрийте кришками і стерилізують 10 хвилин. Потім банки закатати і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.

Лук в томатному соці на зиму - фото крок 7 Лук в томатному соку на зиму готовий. Зберігайте баночки в темному прохолодному погребі чи в коморі.

Подібні рецепти

Маринований зелений лук на зиму

Лук в томатному соусі на зиму

Рецепт приготування маринованого зеленої цибулі на зиму дуже простий і цікавий, але чомусь мало відомий серед наших господинь. дуже даремно, це відмінна смачна закуска і основа для салатів! опис приготування: Такий маринований зелена цибуля на зиму виходить, може, трохи менше зеленим, але не м...

Лук в клярі

Лук в клярі

Чудова легка і хрустка закуска, яка останнім часом набирає популярність. Спробуйте і ви, до того ж приготування займе всього 20 хвилин, а результат перевершить ваші очікування. опис приготування: Цей простий рецепт лука в клярі, не дивлячись на свою простоту, має безліч маленьких позитивних мо...

Лук для хот-догів

Лук для хот-догів

Любителям фастфуду в домашньому виконанні я хочу порекомендувати познайомитися з рецептом, як приготувати лук для хот-догів. Це гостро-солодкий пряний цибулька, який ідеально підійде до сосиску. опис приготування: Цей цибулька ідеально підійде для хот-догів з підкопченими сосисками. А щоб ваш ...

Лук і селеру в клярі з сирним соусом

Лук і селеру в клярі з сирним соусом

Рецепт приготування овочевої закуски. кількість порцій: 2 кореня селери— 0,25 штуки середні цибулини— 2 штуки муки для кляра— 150 грам борошна для обсмажування— 2 Ст. ложки яєчний жовток— 1 штука води— 200 мілілітрів пармезан— 50 грам вершків— 150 мілілітрів рослинна олія— 1 штука(для обсмажува...

Лук смажений кільцями

Лук смажений кільцями

рецепт лука, обсмаженого кільцями в клярі. опис приготування: Смажений в клярі цибулю - досить популярне в Америці, Канаді, Великобританії і Австралії блюдо, яке подають в кожному фастфуді. Спробуйте і Ви! цибулини— 3 штуки мука— 1/2 склянки солі— 3/4 чайних ложки перцю— 1/8 чайних ложки ро...