Рецепт Мариновані печериці на зиму

Рецепт Мариновані печериці на зиму
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 30 хв.
Зараз в кожному магазині можна купити мариновані печериці. Але і в домашніх умовах їх приготувати просто з мінімальною кількістю оцту і без консервантів.

опис приготування:

мариновані печериці — відмінна закуска до відварного картоплі, м'яса, птиці, рибі, яка підходить до столу в будні і свята. Для маринування підійдуть дрібні гриби або середнього розміру. Дуже великі брати не варто, хоча їх можна розрізати на дві-чотири частини. Спеції для маринаду беріть будь-які за смаком. У моєму рецепті вони базові. Дрібні печериці можна не чистити, а тільки добре помити.

  • печериці— 500 грам
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • цукор— 0,5 Ст. ложки
  • вода— 0,5 L
  • оцет 9%  — 2 Ст. ложки
  • Лавровий лист— 1-2 штук
  • часник— 2 зубчики
  • Перець чорний горошком— 5-6 штук
Мариновані печериці на зиму - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти для приготування маринованих шампіньйонів.

Мариновані печериці на зиму - фото крок 2 Печериці очистіть і промийте.

Мариновані печериці на зиму - фото крок 3 Викладіть в каструлю з водою. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.

Мариновані печериці на зиму - фото крок 4 Приготуйте маринад для грибів. У миску насипте сіль, цукор. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком.

Мариновані печериці на зиму - фото крок 5 Залийте окропом і перемішайте.

Мариновані печериці на зиму - фото крок 6 Банку простерилизуйте разом з кришкою. На дно викладіть зубчики часнику.

Мариновані печериці на зиму - фото крок 7 Заповніть банку вареними печерицями.

Мариновані печериці на зиму - фото крок 8 Влийте оцет і маринад.

Мариновані печериці на зиму - фото крок 9 Засукайте банку кришкою. Переверніть верх дном і накрийте ковдрою до повного охолодження банки. Зберігайте в прохолодному місці.

Подібні рецепти

Мариновані печериці з маслом і оцтом

Кролик на грилі

Мариновані грибочки - одне з улюблених ласощів серед моїх друзів. Не часто заготовлюю їх сама, але якщо є можливість, то закуска вдається на славу. повірте, вам будуть вдячні за цей рецепт. опис приготування: Якщо ви будете знати, як приготувати мариновані печериці з маслом і оцтом, то завжди ...

Мариновані печериці

Мариновані печериці

мариновані печериці — бюджетне і просте в приготуванні блюдо. Такі шампіньйони можна подати як закуску або салат. Зазвичай мариновані печериці приправляють олією і цибулею. опис приготування: Мариновані печериці відмінно підійдуть в якості закуски. Гриби треба очистити і відварити. Потім слід ...

Мариновані печериці (супер швидкі)

Мариновані печериці (супер швидкі)

Сезон збору грибів вже пройшов, але печериці можна купити в будь-який час року. Таку закуску можна приготувати всього за пару годин. розповім, як приготувати мариновані печериці (супер швидкі). опис приготування: Краще взяти невеликі грибочки, вони виглядають апетитно і є їх зручно. Закуску мо...

Мариновані печериці за 5 хвилин

Мариновані печериці за 5 хвилин

У цьому рецепті я розповім, як приготувати мариновані печериці за 5 хвилин. Виходить проста в приготуванні, але дуже смачна закуска до вечері. опис приготування: Якщо печериці маленького розміру, то їх можна замаринувати цілком. Перед подачею до грибів можна додати дрібно нарізану зелену цибул...

Мариновані печериці за 7 хвилин

Мариновані печериці за 7 хвилин

Домашні закуски на швидку руку - секретна зброя кожної господині. Я хочу запропонувати вам поповнити свою кулінарну скарбничку одним дуже швидким, простим і приголомшливо смачним рецептом грибочків. опис приготування: Коли немає часу довго стояти на кухні, а до столу потрібна смачна і пікантна...