Рецепт Медовая пахлава

Рецепт Медовая пахлава
Кількість порцій: 25 Час приготування: 2 г. 0 хв.
ароматна, солодка медова пахлава, яку ми всі звикли бачити і куштувати на кримських курортах. А ось дізнатися у продавця рецепт не так-то й легко, але я відкрию вам таємницю її приготування.

опис приготування:

Як і у більшості іноземних страв, у східних солодощів свій особливий ні з чим не порівнянний смак і аромат, і цей рецепт приготування медової пахлави не став винятком. взагалі, досить важко визначити, яка країна є батьківщиною цих солодощів, але готують її в багатьох країнах, таки як Туреччина, Азербайджан, Вірменія, Іран і багатьох інших. Ну а ми приготуємо її сьогодні вдома, адже всі необхідні продукти ми без особливих зусиль знайдемо в будь-якому магазині. І вам не потрібно володіти якимись особливими кулінарними навиками, адже все що вам знадобитися — це цей рецепт приготування медової пахлави з фото. приступимо!

  • борошно— 500 грам
  • яйце— 3 штуки(2 — в тісто, 1 — для змащення)
  • крем— 150 грам
  • молоко— 150 грам
  • Вершкове масло— 250 грам(+50 грам в тісто)
  • дріжджі сухі— 5-6 грам
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1 щіпка
  • горіхи волоські— 250 грам
  • Цукрова пудра— 250 грам
  • кардамон— 0,5 чайних ложки
  • обкладинка— 1 Чайна ложка
  • мед— 150 грам
  • Гаряча вода— 100 мілілітрів
Медовая пахлава - фото крок 1 Для опари ми підігріваємо невелике кількості молока, з'єднуємо його з дріжджами і чайною ложкою цукру, залишаємо на 10 хвилин в теплому місці. Тепер ми змішуємо збиті яйця, сметану, розтоплене вершкове масло (50 грам), молоко, що залишилося і сіль, в кінці додаємо опару.

Медовая пахлава - фото крок 2 Починаємо поступово всипати борошно. Нам необхідно замісити досить густе еластичне тісто. Готове тісто накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце на півтори години.

Медовая пахлава - фото крок 3 Поки тісто доходить, ми починаємо готує начинку. Горіхи слід злегка обсмажити на сковороді без додавання масла.

Медовая пахлава - фото крок 4 Тепер ми подрібнюємо горіхи за допомогою качалки і не забуваємо залишити парочку для прикраси. Подрібнені горіхи змішуємо з цукровою пудрою, кардамоном і корицею.

Медовая пахлава - фото крок 5 Коли тісто буде готове, ми ділимо його на 10 частин, причому одна частина повинна бути більше ніж всі інші, робимо з тіста кульки.

Медовая пахлава - фото крок 6 Першим розгортаємо найбільший кульку і акуратно викладаємо його на пергаментний папір. За розміром це пласт повинен бути більше ніж форма, так як його краю ми будемо в кінці загортати.

Медовая пахлава - фото крок 7 Змащуємо цей пласт розтопленим вершковим маслом.

Медовая пахлава - фото крок 8 Тепер ми розгортаємо другий кульку з тіста і кладемо його поверх першого, за розміром він повинен бути менше (приблизно як форма, в якій будете випікати). Його ми змащуємо маслом і викладаємо на нього начинку.

Медовая пахлава - фото крок 9 Потім наступний пласт, знову змастити маслом і викладе начинку і так з усіма пластами. Перед останнім пластом слід загорнути краї першого шару і вже на них класти останній.

Медовая пахлава - фото крок 10 Тепер ми змащуємо поверхню пахлави збитим яйцем і розрізаємо на ромби, кожен ромб прикрашаємо горіхом. Відправляємо нашу пахлаву в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Медовая пахлава - фото крок 11 Потім виймаємо її і поливаємо по всьому периметру топленим маслом, відправляємо назад в духовку ще хвилин на 15.

Медовая пахлава - фото крок 12 Тим часом змішуємо воду і мед.

Медовая пахлава - фото крок 13 Після закінчення часу знову виймаємо пахлаву і заливаємо медовим сиропом, ставимо ще на 5-10 хвилин в духовку. От і все, коли пахлава трохи охолоне, її можна подавати до столу. Смачного!

Подібні рецепти

«Медовая горка»

Пахлава з листкового тіста

У свій рецепт я описала, як приготувати "; Медову гірку ";, східну солодкість. Цей десерт знайомий багатьом, адже по-іншому його можна назвати "; Чак-чак ";. Справжня східні солодощі. опис приготування: Незважаючи на екзотичне походження, для цього солодкого страви потрібні цілком звичні нам і...

Медовая груша

Медовая груша

Запечені фрукти - відмінний десерт в холодну пору. Вони відмінно поєднуються з гарячою кухлем чаю або какао. Для кращого смаку до основного продукту варто додати спеції і що-небудь солодке. опис приготування: Я, наприклад, описала для вас, як приготувати медову грушу. В якості начинки використ...

Медовая коврижка «солодкий вечір»

Медовая коврижка «солодкий вечір»

Випічка з медом - це не тільки «Медовик». Скористайтеся простим рецептом, як приготувати медову пряник «Солодкий вечір», щоб зробити смачну пряники з пряникового тесту з медом. опис приготування: Випічка проста і смачна, дуже ароматна. Такий пиріг можна подати з чашкою трав'яного чаю або кави....

Малосольні огірки по-угорськи

Малосольні огірки по-угорськи

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...