Рецепт Медовая пахлава
ароматна, солодка медова пахлава, яку ми всі звикли бачити і куштувати на кримських курортах. А ось дізнатися у продавця рецепт не так-то й легко, але я відкрию вам таємницю її приготування.
опис приготування:
Як і у більшості іноземних страв, у східних солодощів свій особливий ні з чим не порівнянний смак і аромат, і цей рецепт приготування медової пахлави не став винятком. взагалі, досить важко визначити, яка країна є батьківщиною цих солодощів, але готують її в багатьох країнах, таки як Туреччина, Азербайджан, Вірменія, Іран і багатьох інших. Ну а ми приготуємо її сьогодні вдома, адже всі необхідні продукти ми без особливих зусиль знайдемо в будь-якому магазині. І вам не потрібно володіти якимись особливими кулінарними навиками, адже все що вам знадобитися — це цей рецепт приготування медової пахлави з фото. приступимо!
- борошно— 500 грам
- яйце— 3 штуки(2 — в тісто, 1 — для змащення)
- крем— 150 грам
- молоко— 150 грам
- Вершкове масло— 250 грам(+50 грам в тісто)
- дріжджі сухі— 5-6 грам
- цукор— 1 Чайна ложка
- сіль— 1 щіпка
- горіхи волоські— 250 грам
- Цукрова пудра— 250 грам
- кардамон— 0,5 чайних ложки
- обкладинка— 1 Чайна ложка
- мед— 150 грам
- Гаряча вода— 100 мілілітрів
Починаємо поступово всипати борошно. Нам необхідно замісити досить густе еластичне тісто. Готове тісто накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце на півтори години.
Поки тісто доходить, ми починаємо готує начинку. Горіхи слід злегка обсмажити на сковороді без додавання масла.
Тепер ми подрібнюємо горіхи за допомогою качалки і не забуваємо залишити парочку для прикраси. Подрібнені горіхи змішуємо з цукровою пудрою, кардамоном і корицею.
Коли тісто буде готове, ми ділимо його на 10 частин, причому одна частина повинна бути більше ніж всі інші, робимо з тіста кульки.
Першим розгортаємо найбільший кульку і акуратно викладаємо його на пергаментний папір. За розміром це пласт повинен бути більше ніж форма, так як його краю ми будемо в кінці загортати.
Змащуємо цей пласт розтопленим вершковим маслом.
Тепер ми розгортаємо другий кульку з тіста і кладемо його поверх першого, за розміром він повинен бути менше (приблизно як форма, в якій будете випікати). Його ми змащуємо маслом і викладаємо на нього начинку.
Потім наступний пласт, знову змастити маслом і викладе начинку і так з усіма пластами. Перед останнім пластом слід загорнути краї першого шару і вже на них класти останній.
Тепер ми змащуємо поверхню пахлави збитим яйцем і розрізаємо на ромби, кожен ромб прикрашаємо горіхом. Відправляємо нашу пахлаву в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Потім виймаємо її і поливаємо по всьому периметру топленим маслом, відправляємо назад в духовку ще хвилин на 15.
Тим часом змішуємо воду і мед.
Після закінчення часу знову виймаємо пахлаву і заливаємо медовим сиропом, ставимо ще на 5-10 хвилин в духовку. От і все, коли пахлава трохи охолоне, її можна подавати до столу. Смачного!
Подібні рецепти
Пахлава з листкового тіста
У свій рецепт я описала, як приготувати "; Медову гірку ";, східну солодкість. Цей десерт знайомий багатьом, адже по-іншому його можна назвати "; Чак-чак ";. Справжня східні солодощі. опис приготування: Незважаючи на екзотичне походження, для цього солодкого страви потрібні цілком звичні нам і...
Медовая груша
Запечені фрукти - відмінний десерт в холодну пору. Вони відмінно поєднуються з гарячою кухлем чаю або какао. Для кращого смаку до основного продукту варто додати спеції і що-небудь солодке. опис приготування: Я, наприклад, описала для вас, як приготувати медову грушу. В якості начинки використ...
Медовая коврижка «солодкий вечір»
Випічка з медом - це не тільки «Медовик». Скористайтеся простим рецептом, як приготувати медову пряник «Солодкий вечір», щоб зробити смачну пряники з пряникового тесту з медом. опис приготування: Випічка проста і смачна, дуже ароматна. Такий пиріг можна подати з чашкою трав'яного чаю або кави....
Малосольні огірки по-угорськи
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...