Рецепт Медовий хліб з вівсяними пластівцями

Рецепт Медовий хліб з вівсяними пластівцями
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Рецепт приготування дріжджового хліба з медом і вівсяними пластівцями. М'який теплий хліб з ароматом меду стане відмінним початком дня.


кількість порцій: 10-12
  • розчинні дріжджі— 2 1/4 чайних ложки
  • сіль— 1 1/2 чайних ложки
  • молоко— 1 Склянка
  • тепла вода— 1/4 склянки
  • несолоне вершкове масло або маргарин— 2 Ст. ложки
  • підігрітий мед— 1 1/2-2 Ст. ложки
  • вівсяні пластівці— 1 1/2-2 Ст. ложки
Медовий хліб з вівсяними пластівцями - фото крок 1 1. У великій мисці змішати борошно, вівсяні пластівці, дріжджі і сіль. У невелику миску вилити тепле молоко. Додати вершкове масло і помішувати до повного розчинення, потім додати воду і мед.

Медовий хліб з вівсяними пластівцями - фото крок 2 2. Влити молочну суміш в борошно і перемішати. Місити протягом 10 хвилин, поки тісто не стане гладким і еластичним. Якщо тісто ще дуже липке після 5 хвилин розминки, додати ще борошно, по 1 столовій ложці за раз. Якщо тісто дуже сухе, додати воду, по 1 чайній ложці за раз. Покласти тісто в злегка змащену маслом миску, накрити кришкою і дати піднятися, поки воно не збільшиться вдвічі, близько 1-1 1/2 годину.

Медовий хліб з вівсяними пластівцями - фото крок 3 3. Викласти тісто на робочу поверхню. Якщо тісто дуже липке, злегка посипати борошном поверхню, перш ніж продовжити. Пальцями розкачати тісто в прямокутник 17х30 см.

Медовий хліб з вівсяними пластівцями - фото крок 4 4. Потім згорнути тісто в щільний рулон, заправляючи кінці при необхідності.

Медовий хліб з вівсяними пластівцями - фото крок 5 5. Викласти тісто у форму для хліба, вистеленную пергаментом, і накрити чистим рушником. дати піднятися, поки тісто не збільшиться вдвічі, близько 1-1 1/2 годину.

Медовий хліб з вівсяними пластівцями - фото крок 6 6. Розігріти духовку до 175 градусів. Помістити порожню форму на нижню полицю духовки і довести в каструлі 2 чашки води до кипіння. Змастити хліб розігрітим медом і посипати вівсянкою.

Медовий хліб з вівсяними пластівцями - фото крок 7 7. Залити окропом порожню форму на нижній полиці духовки. Випікати протягом 40-50 хвилин, до глибокого золотисто-коричневого кольору. Дати повністю охолонути, перш ніж подавати. При бажанні подавати з медом.

Подібні рецепти

Мафіни з вівсяними пластівцями і чорницею

Сирна запіканка з вівсяними пластівцями

Рецепт приготування мафінів з вівсяними пластівцями, ваніллю і чорницею. опис приготування: Розігріти духовку до 190 градусів. приготувати 12 паперових вкладишів для маффінів. Розмістити їх в формі для випічки. У мисці змішати пшеничне борошно, борошно, 1/2 чашки підсмажених зародків пшениці, ...

Морквяне печиво з вівсяними пластівцями

Морквяне печиво з вівсяними пластівцями

Якщо ви любите експериментувати з випічкою, вам напевно сподобається морквяне печиво з вівсяними пластівцями. C хрусткою цукрової скоринкою і м'яке всередині - це печиво сподобається всім ласунам. опис приготування: Щоб приготувати смачне печиво, великих витрат не потрібно. І сьогодні я хочу з...

Медовий курча з Вінтерфелла

Медовий курча з Вінтерфелла

Фанати «Пісні льоду і полум'я» підрахували, що тільки в перших чотирьох книгах Джорджа Р. Р. Мартіна згадується понад 160 різних страв. І більшість цих страв не вигадані, але давно забуті. опис приготування: Практично всі рецепти цих страв можна знайти в старих римських і британських кулінарни...

Медовий пиріг з сирною начинкою

Медовий пиріг з сирною начинкою

Цей ніжний бісквітний пиріг прикрасить будь-яке чаювання! Аромат меду і свіжого сиру нікого не залишить байдужим! Між іншим, готується пиріг легко і просто. Зайдіть і переконайтеся самі! опис приготування: Для цього пирога краще брати темний мед з яскравим смаком і ароматом, наприклад, гречани...

Медовий торт на сковороді

Медовий торт на сковороді

Медовий торт на сковороді з полуницею — це моя особиста знахідка. Торт готується швидко, легко, а виходить ще та смакота. І виглядає не гірше заводських тортів. готуємо? опис приготування: Медовий торт на сковороді готується дуже просто. Його рецепт особливо нічим не відрізняється від рецептів...