Рецепт Мостові

Рецепт Мостові
Кількість порцій: 9-11 Час приготування: 2 г. 0 хв.
мостові — традиційне узбецьке блюдо. Мастава є суп з баранячих реберець і філе з овочами. Знайомтеся!

опис приготування:

Всі зазначені тут пропорції інгредієнтів розраховані на 5 літрів бруківці! сподіваюся, Ви розумієте, що суп виходить завжди смачніший, якщо в ньому багато м'яса. Чим більше м'яса, тим смачніше суп! Тому не варто шкодувати реберець для бульйону, і м'яса для обсмажування в казані. мостові — виходить більш апетитною, якщо шматки м'яса нарізані не надто крупно, і в той же час не зовсім маленько, не забувайте про це під час приготування.

Бажаю удачі і приємного апетиту!


  • Бараньи ребрышки и мясо— 1-1,5 кілограма
  • Мал— 0,5 склянки
  • Картопля— 3-4 штук
  • Ріпчаста цибуля— 2 штуки
  • морква— 2-3 штук
  • Болгарський перець— 2 штуки
  • часник— 6-7 зубчиків
  • Томатна паста— 3 Ст. ложки
  • свіжа зелень— — За смаком
  • зіра, насіння кунжуту, koriandr, перець горошком, сіль, мелений перець— — За смаком
мостові - фото крок 1 Баранье мясо нарезать небольшими кусочками и поставить варить, залив 3 літрами води. Также добавить целымилук морковку, перець горошком і сіль.

мостові - фото крок 2 Бульйон варимо близько години, знімаючи пінку. Затем в казане разогреваем масло и отправляем жарить туда мясо.

мостові - фото крок 3 Обжарив мясо порциями, выкладываем его на тарелочку и далее в этом же масле обжариваем лук, нарізаний півкільцями.

мостові - фото крок 4 Когда лук приобретет красивый золотистый цвет, возвращаем в казан мясо.

мостові - фото крок 5 Далее в мясо добавляем специи — IRU, насіння кунжуту, koriandr.

мостові - фото крок 6 Поки м'ясо готується, нарезать кубиками морковь.

мостові - фото крок 7 Также нарезать кубиками перец.

мостові - фото крок 8 К мясу добавить морковь. перемішати.

мостові - фото крок 9 Затем добавить перцы и снова все хорошенько перемешать.

мостові - фото крок 10 Через некоторое время добавляем три ст. ложки томатної пасти.

мостові - фото крок 11 Все продолжать тушить на небольшом огне.

мостові - фото крок 12 В это время из готовящегося бульона вытаскиваем морковь, лук и добавляем пол стакана риса. варимо близько 7 минут и добавляем кубики картофеля.

мостові - фото крок 13 В казан добавляем мелко нарезанный чеснок.

мостові - фото крок 14 Далее содержимое казана перекладываем в кастрюлю. перемішаємо.

мостові - фото крок 15 Затем добавляем свежей зелени и даем настояться маставе 25 хвилин під закритою кришкою. Готово!

Подібні рецепти

Малосольні огірки по-угорськи

Рисовий суп «мостові» з фрикадельками

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...

Молочний коктейль для сніданку

Молочний коктейль для сніданку

Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...