Рецепт Мостові
мостові — традиційне узбецьке блюдо. Мастава є суп з баранячих реберець і філе з овочами. Знайомтеся!
опис приготування:
Всі зазначені тут пропорції інгредієнтів розраховані на 5 літрів бруківці! сподіваюся, Ви розумієте, що суп виходить завжди смачніший, якщо в ньому багато м'яса. Чим більше м'яса, тим смачніше суп! Тому не варто шкодувати реберець для бульйону, і м'яса для обсмажування в казані. мостові — виходить більш апетитною, якщо шматки м'яса нарізані не надто крупно, і в той же час не зовсім маленько, не забувайте про це під час приготування.
Бажаю удачі і приємного апетиту!
- Бараньи ребрышки и мясо— 1-1,5 кілограма
- Мал— 0,5 склянки
- Картопля— 3-4 штук
- Ріпчаста цибуля— 2 штуки
- морква— 2-3 штук
- Болгарський перець— 2 штуки
- часник— 6-7 зубчиків
- Томатна паста— 3 Ст. ложки
- свіжа зелень— — За смаком
- зіра, насіння кунжуту, koriandr, перець горошком, сіль, мелений перець— — За смаком
Бульйон варимо близько години, знімаючи пінку. Затем в казане разогреваем масло и отправляем жарить туда мясо.
Обжарив мясо порциями, выкладываем его на тарелочку и далее в этом же масле обжариваем лук, нарізаний півкільцями.
Когда лук приобретет красивый золотистый цвет, возвращаем в казан мясо.
Далее в мясо добавляем специи — IRU, насіння кунжуту, koriandr.
Поки м'ясо готується, нарезать кубиками морковь.
Также нарезать кубиками перец.
К мясу добавить морковь. перемішати.
Затем добавить перцы и снова все хорошенько перемешать.
Через некоторое время добавляем три ст. ложки томатної пасти.
Все продолжать тушить на небольшом огне.
В это время из готовящегося бульона вытаскиваем морковь, лук и добавляем пол стакана риса. варимо близько 7 минут и добавляем кубики картофеля.
В казан добавляем мелко нарезанный чеснок.
Далее содержимое казана перекладываем в кастрюлю. перемішаємо.
Затем добавляем свежей зелени и даем настояться маставе 25 хвилин під закритою кришкою. Готово!
Подібні рецепти
Рисовий суп «мостові» з фрикадельками
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...
Молочний коктейль для сніданку
Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...