Рецепт Макові кренделі

Рецепт Макові кренделі
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 50 хв.
Продовжую тему випічки з маковою начинкою. сьогодні розповім, як приготувати макові кренделі. солодкі, ароматні і неймовірно смачні кренделі відмінно підходять для ленчу чи свята.

опис приготування:

У цьому рецепті детально розповім про макової начинки, тому можете не купувати готову, а зробити її заздалегідь і зберігати в холодильнику. Тісто можете зробити самостійно або купити готове дріжджове. Кренделі подавайте до столу теплими або після охолодження.

  • макові насіння— 1,5 склянки
  • молоко— 1,5 склянки
  • Вершкове масло— 240 грам
  • цукор— 1 Склянка
  • екстракт ванілі— 0,5 чайних ложки
  • ром— 1 Ст. ложка
  • Лимонний сік— 1,5 Ст. ложки
  • Цедра лимону— 1 штука(Cedra 1 лимона)
  • обкладинка— 1/4 чайних ложки
  • сіль— За смаком
  • борошно— 4,5 склянки
  • Сухі дріжджі— 2 1/4 чайних ложки
  • яйце— 1 штука
  • Яєчний жовток— 1 штука
  • вода— 1 Ст. ложка
макові кренделі - фото крок 1 1. У мірну чашу викладіть 120 грам масла і влийте 1 стакан молока. Надішліть в мікрохвильову піч і розтопіть.

макові кренделі - фото крок 2 2. Макові насіння промийте і подрібніть в кавомолці або в комбайні.

макові кренделі - фото крок 3 3. У сотейник викладіть подрібнені макові насіння, влийте молоко, додайте 120 грам вершкового масла, 0,5 склянки цукру, ванільний екстракт, ром, лимонний сік, цедру одного лимона, корицю, 1 щіпку солі.

макові кренделі - фото крок 4 4. Надішліть сотейник на вогонь і варіть все близько 5 хвилин.

макові кренделі - фото крок 5 5. Приберіть сотейник з вогню і залиште для охолодження до кімнатної температури.

макові кренделі - фото крок 6 6. Під час охолодження начинки приступите до тесту: в миску просійте борошно, додайте дріжджі, цукор, 0,5 чайних ложки солі.

макові кренделі - фото крок 7 7. До маслу і молоку, що нагріли в мікрохвильовій печі додайте яйця, потім перемішайте і влийте отриману суміш до сухих інгредієнтів.

макові кренделі - фото крок 8 8. Перемішайте сухі і мокрі інгредієнти ложкою, це займе близько 5 хвилин.

макові кренделі - фото крок 9 9. Вручну сформуйте з тіста і кулька.

макові кренделі - фото крок 10 10. Накрийте шар тіста плівкою і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Через півгодини розділіть тісто на 2 частини, потім кожну ще на 6 частин.

макові кренделі - фото крок 11 11. Візьміть 2 маленькі частини тесту, надайте кожному форму овалу.

макові кренделі - фото крок 12 12. викладіть близько 2 столових ложок приготовленої начинки на кожен овал.

макові кренделі - фото крок 13 13. Складіть краю і гарненько скріпіть їх.

макові кренделі - фото крок 14 14. Розкачайте кожну скріплену частина в невелику ковбаску, переконайтеся, що вона ніде не порвалася, а вся начинка залишилася всередині.

макові кренделі - фото крок 15 15. Дві отримані ковбаски скрутіть між собою.

макові кренделі - фото крок 16 16. з'єднайте краю, надайте форму кола або вінка.

макові кренделі - фото крок 17 17. Виконайте всі дії (11-16 кроки) з іншими частинами тесту. Отримані кренделі викладіть на деко на невеликій відстані один від одного.

макові кренделі - фото крок 18 18. Змішайте яєчний жовток зі столовою ложкою води і змастіть кожен кренделек.

макові кренделі - фото крок 19 19. Прикрасьте трохи цукром і маком.

макові кренделі - фото крок 20 20. Надішліть випічку в розігрітий до 200 градусів духовку на 5 хвилин, потім зменшите температуру до 180 і запікайте 20-30 хвилин. Готові кренделі трохи остудіть і насолоджуйтеся.

Подібні рецепти

Макові кексики з курагою

Житні кренделі з кетчупом

ароматні, красиві, в міру солодкі і з приємною кислинкою шматочків кураги, дуже смачні! Якщо вам подобається випічка з маком, такі кексики спечіть обов'язково! процес простий, стомлюючий. опис приготування: Ароматом цих кексів буде пахнути весь будинок, ваші рідні зберуться на кухні навіть без...

Малосольні огірки по-угорськи

Малосольні огірки по-угорськи

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...