Рецепт Макові кренделі
Продовжую тему випічки з маковою начинкою. сьогодні розповім, як приготувати макові кренделі. солодкі, ароматні і неймовірно смачні кренделі відмінно підходять для ленчу чи свята.
опис приготування:
У цьому рецепті детально розповім про макової начинки, тому можете не купувати готову, а зробити її заздалегідь і зберігати в холодильнику. Тісто можете зробити самостійно або купити готове дріжджове. Кренделі подавайте до столу теплими або після охолодження.
- макові насіння— 1,5 склянки
- молоко— 1,5 склянки
- Вершкове масло— 240 грам
- цукор— 1 Склянка
- екстракт ванілі— 0,5 чайних ложки
- ром— 1 Ст. ложка
- Лимонний сік— 1,5 Ст. ложки
- Цедра лимону— 1 штука(Cedra 1 лимона)
- обкладинка— 1/4 чайних ложки
- сіль— За смаком
- борошно— 4,5 склянки
- Сухі дріжджі— 2 1/4 чайних ложки
- яйце— 1 штука
- Яєчний жовток— 1 штука
- вода— 1 Ст. ложка
2. Макові насіння промийте і подрібніть в кавомолці або в комбайні.
3. У сотейник викладіть подрібнені макові насіння, влийте молоко, додайте 120 грам вершкового масла, 0,5 склянки цукру, ванільний екстракт, ром, лимонний сік, цедру одного лимона, корицю, 1 щіпку солі.
4. Надішліть сотейник на вогонь і варіть все близько 5 хвилин.
5. Приберіть сотейник з вогню і залиште для охолодження до кімнатної температури.
6. Під час охолодження начинки приступите до тесту: в миску просійте борошно, додайте дріжджі, цукор, 0,5 чайних ложки солі.
7. До маслу і молоку, що нагріли в мікрохвильовій печі додайте яйця, потім перемішайте і влийте отриману суміш до сухих інгредієнтів.
8. Перемішайте сухі і мокрі інгредієнти ложкою, це займе близько 5 хвилин.
9. Вручну сформуйте з тіста і кулька.
10. Накрийте шар тіста плівкою і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Через півгодини розділіть тісто на 2 частини, потім кожну ще на 6 частин.
11. Візьміть 2 маленькі частини тесту, надайте кожному форму овалу.
12. викладіть близько 2 столових ложок приготовленої начинки на кожен овал.
13. Складіть краю і гарненько скріпіть їх.
14. Розкачайте кожну скріплену частина в невелику ковбаску, переконайтеся, що вона ніде не порвалася, а вся начинка залишилася всередині.
15. Дві отримані ковбаски скрутіть між собою.
16. з'єднайте краю, надайте форму кола або вінка.
17. Виконайте всі дії (11-16 кроки) з іншими частинами тесту. Отримані кренделі викладіть на деко на невеликій відстані один від одного.
18. Змішайте яєчний жовток зі столовою ложкою води і змастіть кожен кренделек.
19. Прикрасьте трохи цукром і маком.
20. Надішліть випічку в розігрітий до 200 градусів духовку на 5 хвилин, потім зменшите температуру до 180 і запікайте 20-30 хвилин. Готові кренделі трохи остудіть і насолоджуйтеся.
Подібні рецепти
Житні кренделі з кетчупом
ароматні, красиві, в міру солодкі і з приємною кислинкою шматочків кураги, дуже смачні! Якщо вам подобається випічка з маком, такі кексики спечіть обов'язково! процес простий, стомлюючий. опис приготування: Ароматом цих кексів буде пахнути весь будинок, ваші рідні зберуться на кухні навіть без...
Малосольні огірки по-угорськи
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...