Рецепт Макові кексики з курагою
ароматні, красиві, в міру солодкі і з приємною кислинкою шматочків кураги, дуже смачні! Якщо вам подобається випічка з маком, такі кексики спечіть обов'язково! процес простий, стомлюючий.
опис приготування:
Ароматом цих кексів буде пахнути весь будинок, ваші рідні зберуться на кухні навіть без запрошення Смачні, в міру солодкі, з приємною кислинкою шматочків кураги ці кексики полюбляться вам з першого укусу. Готуються вони дуже легко, ви навіть рук не забруднити. готуємо!
- Борошно пшеничне— 300 грам
- мак— 100 грам
- чорнослив— 100 грам
- яйця— 2-3 штук
- мед— 3 Ст. ложки(краще рідкий)
- цукор— 3 Ст. ложки
- Вершкове масло— 70 грам(50 — в тісто, 20 — для змащування форм)
- розпушувач— 1 Чайна ложка
- сіль— 1 щіпка
- обкладинка— 2/3 чайних ложки
2. Остывший мак перемалываем. Можна відразу перемолоти в кавомолці, а потім варити.
3. Розтираємо м'яке вершкове масло з цукром.
4. поставки між, у мене мед не густий, не рідким, яйця (краще додати тільки два яйця, а третє при необхідності в кінці замішування тіста). І перемішаємо до більш-менш однорідного стану.
5. Тепер додамо сіль, корицю, мак і нарізану на невеликі шматочки курагу. перемішуємо.
6. всипаємо борошно, змішану з розпушувачем. І ложкою перемішуємо тісто. Якщо тісто вийшло густим, додамо частинами ще одне збите яйце.
7. Ось яке тісто виходить, воно досить густе.
8. Змащуємо форми для випічки кексів вершковим маслом, розкладаємо тісто. виходить 12 кексів. Залишимо в теплому місці на 1 час.
9. А потім випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35-40. Ось які вони рум'яні виходять. Не забуваємо перевірити на готовність дерев'яною зубочисткою.
10. Даємо кексів трохи охолонути у формах, потім виймаємо - і можна посипати пудрою.
Подібні рецепти
Лимонно-макові кекси
Продовжую тему випічки з маковою начинкою. сьогодні розповім, як приготувати макові кренделі. солодкі, ароматні і неймовірно смачні кренделі відмінно підходять для ленчу чи свята. опис приготування: У цьому рецепті детально розповім про макової начинки, тому можете не купувати готову, а зробит...
Мафіни з курагою
Сьогодні приготуємо маффіни з курагою, да не просто з курагою, а ще і з марципаном. Якщо вам не вдасться роздобути марципан в магазині, не турбуйтеся, ми будемо готувати його самі. опис приготування: У цих маффінів смак кураги дуже вдало поєднується з мигдальною ноткою марципану. Зараз в магаз...
Малосольні огірки по-угорськи
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...