Рецепт Манті на пару

Рецепт Манті на пару
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Манті на пару — традиційне блюдо різних азіатських народів, чимось нагадує дуже великі пельмені. Дуже смачне гаряче блюдо для сімейного обіду або вечері.

опис приготування:

Багато хто порівнює манти з пельменями, однак порівняння не зовсім коректно. що, і пельмені, і мантії — це, грубо кажучи, м'ясо в тісті. Однак в пельменях використовується фарш, а в мантії — рубане м'ясо. Також пельмені прийнято відварювати у воді, а манти обов'язково варяться на пару. Як на мене, манти на пару навіть смачніше наших пельменів — рубане м'ясо в тесті виглядає краще фаршу. Хоча це, звичайно, справа смаку.

Так чи інакше, рекомендую хоча б разок спробувати приготувати манти — вам напевно сподобається. хай щастить!


  • яловичина— 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста— 4 штуки
  • гранат— 1 штука
  • базилік свіжий— — За смаком
  • кінза свіжа— — За смаком
  • Перець горошком— — За смаком
  • борошно— 3 склянки
  • яйце— 1 штука
  • сіль— — За смаком
Манті на пару - фото крок 1 Почнем з того, что мелко нарубим наше мясо. Рубить нужно поперек волокон, зрозуміло.

Манті на пару - фото крок 2 очищаємо гранат, выжимаем из него сок (можно пробовать блендером, если нет соковыжималки).

Манті на пару - фото крок 3 Смешиваем мясо с гранатовым соком, измельченным в блендере луком (можна просто дрібно нарізати, но у нас в семье не все любят целые кусочки лука), перець і зелень. Перемішуємо до однорідності.

Манті на пару - фото крок 4 Тепер займаємося тестом. На рабочую поверхность высыпаем муку горочкой, в центр разбиваем яйцо и наливаем немного воды. солимо.

Манті на пару - фото крок 5 Замешиваем из этих весьма стандартных ингредиентов тесто.

Манті на пару - фото крок 6 Тісто має вийти дуже еластичним. Нарезаем его на небольшие куски.

Манті на пару - фото крок 7 Раскатываем каждый кусочек в тонкий пласт. В центр теста выкладываем немного мясной начинки.

Манті на пару - фото крок 8 Заворачиваем и залепляем. Получаются вот такие красивые манты.

Манті на пару - фото крок 9 Манты варим в пароварке около 40 хвилин до готовності. Подаем с любимым соусом или сметаной.

Подібні рецепти

Морквяний пудинг на пару

Щи по-домашньому

Рецепт приготування пудингу з моркви, картоплі, родзинок, волоських горіхів і спецій. опис приготування: Морквяний пудинг стане улюбленим ласощами для ваших дітей. приготування: Нашаткувати моркву і картоплю. Подрібнити волоські горіхи. просіяти борошно, корицю, мускатний горіх, ямайський пере...

Малосольні огірки по-угорськи

Малосольні огірки по-угорськи

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...