Рецепт Манті на пару
Манті на пару — традиційне блюдо різних азіатських народів, чимось нагадує дуже великі пельмені. Дуже смачне гаряче блюдо для сімейного обіду або вечері.
опис приготування:
Багато хто порівнює манти з пельменями, однак порівняння не зовсім коректно. що, і пельмені, і мантії — це, грубо кажучи, м'ясо в тісті. Однак в пельменях використовується фарш, а в мантії — рубане м'ясо. Також пельмені прийнято відварювати у воді, а манти обов'язково варяться на пару. Як на мене, манти на пару навіть смачніше наших пельменів — рубане м'ясо в тесті виглядає краще фаршу. Хоча це, звичайно, справа смаку.
Так чи інакше, рекомендую хоча б разок спробувати приготувати манти — вам напевно сподобається. хай щастить!
- яловичина— 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста— 4 штуки
- гранат— 1 штука
- базилік свіжий— — За смаком
- кінза свіжа— — За смаком
- Перець горошком— — За смаком
- борошно— 3 склянки
- яйце— 1 штука
- сіль— — За смаком
очищаємо гранат, выжимаем из него сок (можно пробовать блендером, если нет соковыжималки).
Смешиваем мясо с гранатовым соком, измельченным в блендере луком (можна просто дрібно нарізати, но у нас в семье не все любят целые кусочки лука), перець і зелень. Перемішуємо до однорідності.
Тепер займаємося тестом. На рабочую поверхность высыпаем муку горочкой, в центр разбиваем яйцо и наливаем немного воды. солимо.
Замешиваем из этих весьма стандартных ингредиентов тесто.
Тісто має вийти дуже еластичним. Нарезаем его на небольшие куски.
Раскатываем каждый кусочек в тонкий пласт. В центр теста выкладываем немного мясной начинки.
Заворачиваем и залепляем. Получаются вот такие красивые манты.
Манты варим в пароварке около 40 хвилин до готовності. Подаем с любимым соусом или сметаной.
Подібні рецепти
Щи по-домашньому
Рецепт приготування пудингу з моркви, картоплі, родзинок, волоських горіхів і спецій. опис приготування: Морквяний пудинг стане улюбленим ласощами для ваших дітей. приготування: Нашаткувати моркву і картоплю. Подрібнити волоські горіхи. просіяти борошно, корицю, мускатний горіх, ямайський пере...
Малосольні огірки по-угорськи
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...