Рецепт Мочені яблука

Рецепт Мочені яблука
Кількість порцій: 10 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування мочених яблук.

опис приготування:

Мочені яблука - традиційне російське блюдо. Яблука виходять надзвичайно смачними, тому що замочуються з додаванням різних спецій. існує просте, кисле і цукрове мочіння яблук. Для мочіння краще брати зрілі яблука пізніх сортів - антонівка, аніс, Тітовка, Пепин. За традицією яблука мочилися в дерев'яних бочках і діжках, Зараз же допустимо використання скляної та емальованого посуду. Мочити яблука можна за допомогою сусла або використовуючи підсолоджену воду. Якщо ви замочують яблука в скляних банках, заклейте їх змоченим в спирті або горілці целофаном. І не забувайте викладати яблука гілочками догори.

приготування:

Відібрати зрілі яблука без пошкоджень і плям, однакові за розміром. Промити яблука під холодною водою. Щоб приготувати сусло, залити житнє борошно окропом, додати сіль, перемішати і дати настоятися, після чого процідити сусло. Щоб приготувати солодку воду, прокип'ятити воду, додавши в неї цукор і сіль. остудити. Дно бочки або іншого посуду вистелити листям чорної смородини або вишні. На дно бочки кладуть шар листя - чорної смородини або вишні. Також дно можна вистелити житнього, пшеничного або вівсяної соломою. Викласти яблука плодоніжками догори в кілька рядів, чергуючи 2-3 ряду яблук з листям або соломою. Зверху бочки або посуду викласти шар листя або соломи, накрити кришкою і встановити на неї вантаж. Перші дні необхідно перевіряти і підливати розчин. через 3-4 дня почнеться процес бродіння, і яблука необхідно помістити в прохолодне місце. через 35-40 днів мочені яблука готові до вживання.


  • яблука— За смаком
  • води— 10 літрів(для сусла)
  • житнього борошна— 200 грам(для сусла)
  • солі— 50 грам(для сусла)
  • води— 10 літрів(для сладкой воды)
  • цукру— 400 грам(для сладкой воды)
  • солі— 75 грам(для сладкой воды)
Мочені яблука - традиційне російське блюдо. Яблука виходять надзвичайно смачними, тому що замочуються з додаванням різних спецій. існує просте, кисле і цукрове мочіння яблук. Для мочіння краще брати зрілі яблука пізніх сортів - антонівка, аніс, Тітовка, Пепин. За традицією яблука мочилися в дерев'яних бочках і діжках, Зараз же допустимо використання скляної та емальованого посуду. Мочити яблука можна за допомогою сусла або використовуючи підсолоджену воду. Якщо ви замочують яблука в скляних банках, заклейте їх змоченим в спирті або горілці целофаном. І не забувайте викладати яблука гілочками догори.

приготування:

Відібрати зрілі яблука без пошкоджень і плям, однакові за розміром. Промити яблука під холодною водою. Щоб приготувати сусло, залити житнє борошно окропом, додати сіль, перемішати і дати настоятися, після чого процідити сусло. Щоб приготувати солодку воду, прокип'ятити воду, додавши в неї цукор і сіль. остудити. Дно бочки або іншого посуду вистелити листям чорної смородини або вишні. На дно бочки кладуть шар листя - чорної смородини або вишні. Також дно можна вистелити житнього, пшеничного або вівсяної соломою. Викласти яблука плодоніжками догори в кілька рядів, чергуючи 2-3 ряду яблук з листям або соломою. Зверху бочки або посуду викласти шар листя або соломи, накрити кришкою і встановити на неї вантаж. Перші дні необхідно перевіряти і підливати розчин. через 3-4 дня почнеться процес бродіння, і яблука необхідно помістити в прохолодне місце. через 35-40 днів мочені яблука готові до вживання.


Подібні рецепти

Мочені яблука в банках на зиму

Риба з рисом в мультиварці

Існує величезна кількість рецептів мочених яблук: в бочках, з житнім борошном, солодом. У моїй родині полюбився рецепт з м'ятою і базиліком. Ми завжди чекаємо яблучний сезон, щоб зробити цю заготовку опис приготування: Найскладніше в рецепті - це дочекатися закінчення процесу. через 2 тижні з'...

Мочені груші

Мочені груші

Рецепт приготування мочених груш. опис приготування: Мочені груші використовують як закуску, десерту, а також додають в різні салати. Для мочіння краще брати зрілі солодкі груші середнього або невеликого розміру. нижче наводяться 2 варіанти приготування груш: в житньому суслі і в медовому сиро...

Мочені сливи

Мочені сливи

Рецепт приготування мочених слив з цукром. опис приготування: Найбільш придатними для мочіння є сливи пізніх сортів, особливо сорти сливи з групи угорок. В процесі мочіння сливи розм'якшуються, тому вони повинні бути трохи твердими, але в той же час зрілими. Для мочіння слив використовуйте скл...

Малосольні огірки по-угорськи

Малосольні огірки по-угорськи

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...