Рецепт Мочені яблука в банках на зиму

Рецепт Мочені яблука в банках на зиму
Кількість порцій: 1 Час приготування: 51 дн. 11 г. 0 хв.
Існує величезна кількість рецептів мочених яблук: в бочках, з житнім борошном, солодом. У моїй родині полюбився рецепт з м'ятою і базиліком. Ми завжди чекаємо яблучний сезон, щоб зробити цю заготовку

опис приготування:

Найскладніше в рецепті - це дочекатися закінчення процесу. через 2 тижні з'явиться ароматний яблучно-пряний запах, але піддаватися на це не слід. Дочекайся закінчення мочіння та яблука вас порадують.

  • яблука— 1,2-1,3 кілограма(осінні сорти)
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • мед— 4 Ст. ложки
  • вода— 1,7 L
  • обкладинка— 1 штука(паличка)
  • базилік— 3-4 штук(гілочки)
  • м'ята— 6-8 штук(гілочок)
Мочені яблука в банках на зиму - фото крок 1 Підготуйте необхідні інгредієнти.

Мочені яблука в банках на зиму - фото крок 2 У воді розчиніть сіль і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть. Класно до 40 градусів.

Мочені яблука в банках на зиму - фото крок 3 На дно трилітрової банки покладіть 1/2 зазначеної кількості м'яти, базиліка і кориці. Заповніть банку яблуками, зверху покладіть залишки м'яти, базиліка і кориці.

Мочені яблука в банках на зиму - фото крок 4 У теплій воді розчиніть мед.

Мочені яблука в банках на зиму - фото крок 5 Залийте медовою водою яблука до самого верху. Зауважте шийку марлею і залиште при кімнатній температурі на 4 дня. Обов'язково поставте на тарілку.

Мочені яблука в банках на зиму - фото крок 6 через 4 дня розсіл помітно спіткає і почнеться газоутворення. Це саме час винести банку з яблуками на холод, де вона пробуде 2 місяці.

Мочені яблука в банках на зиму - фото крок 7 На готовність яблук буде вказувати м'якоть при розрізі. Вона буде майже прозора, також шкірка стане злегка зморшкуватою. З огляду на різні сорти, по завершенні зазначеного терміну варто звернути увагу на зазначені ознаки. Якщо таких немає, то залиште ще на 1-1,5 тижні.
Смачного!

Подібні рецепти

Мочені яблука

Яблука, мочені на зиму

Рецепт приготування мочених яблук. опис приготування: Мочені яблука - традиційне російське блюдо. Яблука виходять надзвичайно смачними, тому що замочуються з додаванням різних спецій. існує просте, кисле і цукрове мочіння яблук. Для мочіння краще брати зрілі яблука пізніх сортів - антонівка, а...

Мочені груші

Мочені груші

Рецепт приготування мочених груш. опис приготування: Мочені груші використовують як закуску, десерту, а також додають в різні салати. Для мочіння краще брати зрілі солодкі груші середнього або невеликого розміру. нижче наводяться 2 варіанти приготування груш: в житньому суслі і в медовому сиро...

Мочені сливи

Мочені сливи

Рецепт приготування мочених слив з цукром. опис приготування: Найбільш придатними для мочіння є сливи пізніх сортів, особливо сорти сливи з групи угорок. В процесі мочіння сливи розм'якшуються, тому вони повинні бути трохи твердими, але в той же час зрілими. Для мочіння слив використовуйте скл...

Мариновані огірки в літрових банках

Мариновані огірки в літрових банках

Рецептів приготування маринованих огірків не злічити. З чим тільки їх не маринують. подивіться, як приготувати мариновані огірки в літрових банках. Це класичний рецепт для невеликих огірків. опис приготування: Огірки найчастіше маринують в літрових банках - в кожну баночку збожеволіє 10-12 нев...

Малосольні огірки по-угорськи

Малосольні огірки по-угорськи

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...