Рецепт Мочені яблука в банках на зиму
Існує величезна кількість рецептів мочених яблук: в бочках, з житнім борошном, солодом. У моїй родині полюбився рецепт з м'ятою і базиліком. Ми завжди чекаємо яблучний сезон, щоб зробити цю заготовку
опис приготування:
Найскладніше в рецепті - це дочекатися закінчення процесу. через 2 тижні з'явиться ароматний яблучно-пряний запах, але піддаватися на це не слід. Дочекайся закінчення мочіння та яблука вас порадують.
- яблука— 1,2-1,3 кілограма(осінні сорти)
- сіль— 1 Ст. ложка
- мед— 4 Ст. ложки
- вода— 1,7 L
- обкладинка— 1 штука(паличка)
- базилік— 3-4 штук(гілочки)
- м'ята— 6-8 штук(гілочок)
У воді розчиніть сіль і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть. Класно до 40 градусів.
На дно трилітрової банки покладіть 1/2 зазначеної кількості м'яти, базиліка і кориці. Заповніть банку яблуками, зверху покладіть залишки м'яти, базиліка і кориці.
У теплій воді розчиніть мед.
Залийте медовою водою яблука до самого верху. Зауважте шийку марлею і залиште при кімнатній температурі на 4 дня. Обов'язково поставте на тарілку.
через 4 дня розсіл помітно спіткає і почнеться газоутворення. Це саме час винести банку з яблуками на холод, де вона пробуде 2 місяці.
На готовність яблук буде вказувати м'якоть при розрізі. Вона буде майже прозора, також шкірка стане злегка зморшкуватою. З огляду на різні сорти, по завершенні зазначеного терміну варто звернути увагу на зазначені ознаки. Якщо таких немає, то залиште ще на 1-1,5 тижні.
Смачного!
Подібні рецепти
Яблука, мочені на зиму
Рецепт приготування мочених яблук. опис приготування: Мочені яблука - традиційне російське блюдо. Яблука виходять надзвичайно смачними, тому що замочуються з додаванням різних спецій. існує просте, кисле і цукрове мочіння яблук. Для мочіння краще брати зрілі яблука пізніх сортів - антонівка, а...
Мочені груші
Рецепт приготування мочених груш. опис приготування: Мочені груші використовують як закуску, десерту, а також додають в різні салати. Для мочіння краще брати зрілі солодкі груші середнього або невеликого розміру. нижче наводяться 2 варіанти приготування груш: в житньому суслі і в медовому сиро...
Мочені сливи
Рецепт приготування мочених слив з цукром. опис приготування: Найбільш придатними для мочіння є сливи пізніх сортів, особливо сорти сливи з групи угорок. В процесі мочіння сливи розм'якшуються, тому вони повинні бути трохи твердими, але в той же час зрілими. Для мочіння слив використовуйте скл...
Мариновані огірки в літрових банках
Рецептів приготування маринованих огірків не злічити. З чим тільки їх не маринують. подивіться, як приготувати мариновані огірки в літрових банках. Це класичний рецепт для невеликих огірків. опис приготування: Огірки найчастіше маринують в літрових банках - в кожну баночку збожеволіє 10-12 нев...
Малосольні огірки по-угорськи
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...