Рецепт Мочені груші
Рецепт приготування мочених груш.
опис приготування:
Мочені груші використовують як закуску, десерту, а також додають в різні салати. Для мочіння краще брати зрілі солодкі груші середнього або невеликого розміру. нижче наводяться 2 варіанти приготування груш: в житньому суслі і в медовому сиропі.
приготування:
Відібрати і вимити зрілі щільні груші без механічних пошкоджень і плям. Викласти груші плодоніжкою вгору в діжку або емальований посуд в кілька рядів, чергуючи кожен ряд з шаром листя чорної смородини або вишні. Груші також можна перекладати житній соломою. Верхній шар повинен складатися з листя або соломи. Залити діжку суслом. Щоб приготувати сусло, перемішати житнє борошно і 0,5 літра кип'яченої води. залити 2 літрами окропу. Щоб приготувати медовий сироп, прокип'ятити відро води, сіль і мед протягом 30 хвилин, остудити і залити отриманим сиропом груші в діжці. Накрити діжку кришкою. Дати сусла охолонути, після чого процідити сіль, суху гірчицю і до 10 л кип'яченої води. Накрити діжку полотном, а потім дерев'яним кружком, на який помістити вантаж. перші 5-6 днів перевіряти рівень сусла в діжці і підливати його в міру необхідності. Верхній шар груш завжди повинен бути покритий суслом. через 8-10 днів помістити діжку в підвал або прохолодне приміщення, температура якого не повинна бути нижче 0 З. через 40 днів мочені груші готові до вживання.
- ржаной муки или ржаных сухарей— 150 грам(для сусла)
- кип'яченої води— 0,5 L(для сусла)
- окропу— 2 L(для сусла)
- солі— 2 Ст. ложки(для сусла)
- сухої гірчиці— 1 Ст. ложка(для сусла)
- кип'яченої води— 10 літрів(для сусла)
- солі— 100 грам(для медового сиропа)
- меду— 2 склянки(для медового сиропа)
- ведро воды— 1 штука(для медового сиропа)
- груші— За смаком
приготування:
Відібрати і вимити зрілі щільні груші без механічних пошкоджень і плям. Викласти груші плодоніжкою вгору в діжку або емальований посуд в кілька рядів, чергуючи кожен ряд з шаром листя чорної смородини або вишні. Груші також можна перекладати житній соломою. Верхній шар повинен складатися з листя або соломи. Залити діжку суслом. Щоб приготувати сусло, перемішати житнє борошно і 0,5 літра кип'яченої води. залити 2 літрами окропу. Щоб приготувати медовий сироп, прокип'ятити відро води, сіль і мед протягом 30 хвилин, остудити і залити отриманим сиропом груші в діжці. Накрити діжку кришкою. Дати сусла охолонути, після чого процідити сіль, суху гірчицю і до 10 л кип'яченої води. Накрити діжку полотном, а потім дерев'яним кружком, на який помістити вантаж. перші 5-6 днів перевіряти рівень сусла в діжці і підливати його в міру необхідності. Верхній шар груш завжди повинен бути покритий суслом. через 8-10 днів помістити діжку в підвал або прохолодне приміщення, температура якого не повинна бути нижче 0 З. через 40 днів мочені груші готові до вживання.
Подібні рецепти
Яблука мочені
Рецепт приготування мочених слив з цукром. опис приготування: Найбільш придатними для мочіння є сливи пізніх сортів, особливо сорти сливи з групи угорок. В процесі мочіння сливи розм'якшуються, тому вони повинні бути трохи твердими, але в той же час зрілими. Для мочіння слив використовуйте скл...
Мочені яблука в банках на зиму
Існує величезна кількість рецептів мочених яблук: в бочках, з житнім борошном, солодом. У моїй родині полюбився рецепт з м'ятою і базиліком. Ми завжди чекаємо яблучний сезон, щоб зробити цю заготовку опис приготування: Найскладніше в рецепті - це дочекатися закінчення процесу. через 2 тижні з'...
Мочені яблука
Рецепт приготування мочених яблук. опис приготування: Мочені яблука - традиційне російське блюдо. Яблука виходять надзвичайно смачними, тому що замочуються з додаванням різних спецій. існує просте, кисле і цукрове мочіння яблук. Для мочіння краще брати зрілі яблука пізніх сортів - антонівка, а...
Медові груші в листковому тісті
Медові груші в листковому тісті — це чудо з чудес в кулінарії. Дуже красиві і неймовірно смачні ласощі до святкового столу! Готуються вони досить просто. Зустрічайте покроковий рецепт з фото! опис приготування: Медові груші в листковому тісті готуються досить швидко. Протягом 90 хвилин. Для то...
Малосольні огірки по-угорськи
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...