Рецепт Мочені сливи
Рецепт приготування мочених слив з цукром.
опис приготування:
Найбільш придатними для мочіння є сливи пізніх сортів, особливо сорти сливи з групи угорок. В процесі мочіння сливи розм'якшуються, тому вони повинні бути трохи твердими, але в той же час зрілими. Для мочіння слив використовуйте скляну і емальований посуд, хоча найкраще робити це в маленьких дубових бочках ємністю 20-30 літрів. мочені сливи, приготовлені правильним чином, м'які, без тріщин, з кислувато-солодким смаком, правильної форми і трохи світліше свіжих плодів. розсіл рожевий, прозорий, кисло-солодкий на смак. Його можна використовувати в якості напою. Мочені сливи зберігаються при температурі від -1 до +5 градусів протягом 4-5 місяців. Мочені сливи можна використовувати як самостійну страву, додавати в салати в якості прикраси і подавати до м'яса.
приготування:
Прокип'ятити в каструлі воду з цукром і сіллю до отримання солодкого розсолу. Промити під холодною водою зрілі, але ще трохи тверді сливи. Викласти сливи в скляний або емальований посуд, а найкраще в дубові бочки. На дно посуду помістити солому, викласти сливи, а потім знову шар соломи. Залити сливи приготованим розсолом. Накрити зверху тканиною, дерев'яним кружком, а на нього встановити вантаж. Дно бочки вистелити соломою, насипати сливи і зверху накрити соломою, тканиною, покласти дерев'яний кружок, невеликий вантаж і залити розсолом. Мочені сливи будуть готові через 20-30 днів.
- слив— 10 кілограм
- цукру— 150 грам
- солі— 75 грам
- води— 5 літрів
приготування:
Прокип'ятити в каструлі воду з цукром і сіллю до отримання солодкого розсолу. Промити під холодною водою зрілі, але ще трохи тверді сливи. Викласти сливи в скляний або емальований посуд, а найкраще в дубові бочки. На дно посуду помістити солому, викласти сливи, а потім знову шар соломи. Залити сливи приготованим розсолом. Накрити зверху тканиною, дерев'яним кружком, а на нього встановити вантаж. Дно бочки вистелити соломою, насипати сливи і зверху накрити соломою, тканиною, покласти дерев'яний кружок, невеликий вантаж і залити розсолом. Мочені сливи будуть готові через 20-30 днів.
Подібні рецепти
Індичка з картоплею в скороварці
Рецепт приготування мочених груш. опис приготування: Мочені груші використовують як закуску, десерту, а також додають в різні салати. Для мочіння краще брати зрілі солодкі груші середнього або невеликого розміру. нижче наводяться 2 варіанти приготування груш: в житньому суслі і в медовому сиро...
Мочені яблука
Рецепт приготування мочених яблук. опис приготування: Мочені яблука - традиційне російське блюдо. Яблука виходять надзвичайно смачними, тому що замочуються з додаванням різних спецій. існує просте, кисле і цукрове мочіння яблук. Для мочіння краще брати зрілі яблука пізніх сортів - антонівка, а...
Мочені яблука в банках на зиму
Існує величезна кількість рецептів мочених яблук: в бочках, з житнім борошном, солодом. У моїй родині полюбився рецепт з м'ятою і базиліком. Ми завжди чекаємо яблучний сезон, щоб зробити цю заготовку опис приготування: Найскладніше в рецепті - це дочекатися закінчення процесу. через 2 тижні з'...
Мариновані сливи з часником
Рецепт цих слив мені дала співробітниця з роботи. гарантувала успіх. Мені дуже сподобались. Дуже незвичайний смак. Спробуйте! опис приготування: Мариновані сливи з часником гарні в якості закуски до алкогольних напоїв. Дуже смачні. Зливи— 2 кілограма часник— 20 зубчиків вода— 2 L цукор— 4 С...
Мариновані сливи
Мариновані сливи на наших столах побачиш нечасто. А даремно — мариновані сливи йдуть на закуску не гірше популярних маринованих овочів. розповідаю, як маринувати сливи — можливо, вам теж захочеться! опис приготування: Маринованими овочами в нашій країні нікого не здивуєш — помідорчики, огірочк...