Рецепт Мариновані білі гриби

Рецепт Мариновані білі гриби
Кількість порцій: 5-8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Мариновані білі гриби та під пашить паром картопельку — казка! Особливо якщо ці гриби ви ще й самі збирали. Цар всіх грибів хороший в будь-якому вигляді, а маринований він ще й форму свою зберігає.

опис приготування:

Білі мариновані гриби відмінно виглядають під цибулькою і хороші до картоплі. соковиті, щільні — вони гарні як самостійна закуска.

Як приготувати білі мариновані гриби?

1. Гриби почистіть і промийте. Я взагалі-то гриби намагаюся не мити, але, якщо в цьому є необхідність, то сполосніть.

2. Дрібні гриби замаринуйте цілком, а великі — розріжте. Добре було б, щоб шматочки були приблизно однакового розміру.

3. Складіть гриби в каструлю і залийте половиною склянки води. Доведіть до кипіння. Знизивши вогонь до повільного, поварите протягом 15 хвилин. Протягом всього процесу варіння гриби помішуйте, щоб вони не прилипли до каструлі.

4. Відварені гриби відкиньте на друшляк, а в залишився грибний бульйон додайте сіль, запашний і чорний перець, лавровий лист і гвоздику. Бульйон доведіть до кипіння, потім ложкою виберіть лавровий листя. Додайте оцет і вкладіть в нього гриби.

5. Варіть гриби протягом 10 хвилин. помішуючи і знімаючи піну, що утворилася.

6. Очистіть цибулину і наріжте кільцями.

7. Обшпарте приготовлену для консервованих грибів банку окропом, на дно викладіть кільця цибулі.

8. Гриби складіть в банку, залийте маринадом і закупорте.

9. Коли маринад з грибами охолонуть, переставте в холодильник.

Мариновані білі гриби готові!

Смачного!

  • Білі гриби— 1 кілограм
  • цибулина— 1 штука
  • Оцет 6-проц.  — 60 мілілітрів
  • вода— 200 мілілітрів
  • Чорний перець горошком— 1 Чайна ложка
  • Лавроивй лист— 4 штуки
  • Запашний перець горошком— 4 штуки
  • гвоздика бутонами— 4 штуки
  • сіль— 1 Ст. ложка
Білі мариновані гриби відмінно виглядають під цибулькою і хороші до картоплі. соковиті, щільні — вони гарні як самостійна закуска.

Як приготувати білі мариновані гриби?

1. Гриби почистіть і промийте. Я взагалі-то гриби намагаюся не мити, але, якщо в цьому є необхідність, то сполосніть.

2. Дрібні гриби замаринуйте цілком, а великі — розріжте. Добре було б, щоб шматочки були приблизно однакового розміру.

3. Складіть гриби в каструлю і залийте половиною склянки води. Доведіть до кипіння. Знизивши вогонь до повільного, поварите протягом 15 хвилин. Протягом всього процесу варіння гриби помішуйте, щоб вони не прилипли до каструлі.

4. Відварені гриби відкиньте на друшляк, а в залишився грибний бульйон додайте сіль, запашний і чорний перець, лавровий лист і гвоздику. Бульйон доведіть до кипіння, потім ложкою виберіть лавровий листя. Додайте оцет і вкладіть в нього гриби.

5. Варіть гриби протягом 10 хвилин. помішуючи і знімаючи піну, що утворилася.

6. Очистіть цибулину і наріжте кільцями.

7. Обшпарте приготовлену для консервованих грибів банку окропом, на дно викладіть кільця цибулі.

8. Гриби складіть в банку, залийте маринадом і закупорте.

9. Коли маринад з грибами охолонуть, переставте в холодильник.

Мариновані білі гриби готові!

Смачного!

Подібні рецепти

Мариновані білі гриби без стерилізації

Білі гриби в горщику

Спробувала зробити мариновані білі гриби без стерилізації в домашніх умовах за цим рецептом, у мене вийшло! Дуже задоволена залишилася отриманої закускою, як і мої гості! опис приготування: Любіть мариновані гриби? Тоді раджу звернути увагу на класичний рецепт маринованих білих грибів без стер...

Мариновані білі гриби без оцту

Мариновані білі гриби без оцту

Дивним смаком володіють мариновані білі гриби без оцту в домашніх умовах. Я одного разу спробувала і в гостях і тут же взяла рецепт у господині. Готувати їх простіше простого! опис приготування: Цей рецепт мені підказала одна знайома, яка закриває мариновані білі гриби без оцту в домашніх умов...

Мариновані білі гриби швидкого приготування

Мариновані білі гриби швидкого приготування

Простий рецепт маринування грибів, який відомий небагатьом. Такі грибочки виходять смачними і ароматними. Більш того, вони ідеально підійдуть до святкового столу. опис приготування: Я готую такі грибочки близько 3 годин, а мої домашні дуже люблять відкривати їх до будь-якої страви. На святкови...

Мариновані білі гриби для супу

Мариновані білі гриби для супу

Хочу вам розповісти, як приготувати мариновані білі гриби для супу. заготівля — цікава, особливо для любителів грибних бульйонів. Виходить навіть смачніше, ніж з сушеними білими, повірте! опис приготування: Такий ось простий рецепт маринованих білих грибів для супу хороший тим, що гриби тут за...

Мариновані білі гриби на зиму

Мариновані білі гриби на зиму

Такі мариновані білі гриби на зиму в домашніх умовах незмінно виходять приголомшливо смачними і апетитними. У мене довше місяця поки що ніяка баночка не протримався, вже дуже смачно! опис приготування: Хочу сказати, що такий рецепт приготування маринованих білих грибів на зиму — дуже вдалий; в...