Рецепт Мариновані патисони без закачування

Рецепт Мариновані патисони без закачування
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Любителям натуральних заготовок обов'язково варто придивитися до цього варіанту, як приготувати мариновані патисони без закачування. дуже соковиті, пікантні і без зайвого клопоту.

опис приготування:

1. Патисони необхідно вимити як слід і видалити хвостики.

2. У великій каструлі довести до кипіння воду і викласти туди патисони. варити близько 3 хвилин, потім воду злити.

3. Поки овочі остигають, можна зайнятися маринадом.

4. В окремій каструлі з'єднати сіль з цукром і налити воду. Довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор і сіль повністю розчинилися.

5. Потім налити в маринад оцет, додати перець горошком і гвоздику (можна використовувати і інші спеції за смаком).

6. Часник очистити і розрізати кожен зубчик навпіл.

7. У заздалегідь простерилізовані баночки викласти патисони.

8. При бажанням можна додати зеленню кропу або хрону, наприклад.

9. У баночку викласти зубчики часнику і лавровий листочок, залити гарячим маринадом.

10. Закрити банки можна капроновими або закручуються кришками, попередньо простерилізувавши їх.

Після охолодження мариновані патисони без закачування краще прибрати в холодне темне місце.


  • патисони— 2 кілограма
  • часник— 4-5 зубчиків
  • Лавровий лист— 3-4 штук
  • оцет— 60 мілілітрів
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • Запашний перець— 4 штуки
  • гвоздика— 3-4 штук
1. Патисони необхідно вимити як слід і видалити хвостики.

2. У великій каструлі довести до кипіння воду і викласти туди патисони. варити близько 3 хвилин, потім воду злити.

3. Поки овочі остигають, можна зайнятися маринадом.

4. В окремій каструлі з'єднати сіль з цукром і налити воду. Довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор і сіль повністю розчинилися.

5. Потім налити в маринад оцет, додати перець горошком і гвоздику (можна використовувати і інші спеції за смаком).

6. Часник очистити і розрізати кожен зубчик навпіл.

7. У заздалегідь простерилізовані баночки викласти патисони.

8. При бажанням можна додати зеленню кропу або хрону, наприклад.

9. У баночку викласти зубчики часнику і лавровий листочок, залити гарячим маринадом.

10. Закрити банки можна капроновими або закручуються кришками, попередньо простерилізувавши їх.

Після охолодження мариновані патисони без закачування краще прибрати в холодне темне місце.


Подібні рецепти

Мариновані огірки без закачування

Кабачки, мариновані без закачування

Раптом захотілося маринованого огірочка, а останню банку з'їли минулого тижня? Цей рецепт покаже, як приготувати мариновані огірки без закачування за кілька годин. опис приготування: Вам знадобиться всього кілька огірків середньої величини, кріп, сіль, цукор і спеції за смаком, пару ложок оцту...

Мариновані опеньки без закачування

Мариновані опеньки без закачування

Кожна господиня заготовлює гриби за своїми особливими рецептами, ну а для тих, хто ще не знайшов відповідний спосіб, пропоную спробувати зробити ось такі чудові мариновані опеньки без закачування. опис приготування: оскільки грибочки — всіма улюблена їжа, то заготовки з них роблять в кожній ро...

Мариновані патисони

Мариновані патисони

Мариновані патисони відмінно виглядають серед закусок і просто ідеально поєднуються з м'ясними стравами. щільні, хрусткі овочі займуть гідне місце і на святковому столі. Готуйте великі банки! опис приготування: Патисони мене приваблюють своєю формою і твердістю, яку зберігають при маринуванні....

Мариновані патисони з капустою

Мариновані патисони з капустою

До складу цієї страви входять молоді патисони та кольорова капуста, а також трохи перчика і томатів. Виходить пречудова закуска до м'ясних і рибних страв. Ніжна і хрустка, дуже смачно! опис приготування: Перед вами не складний, класичний рецепт приготування маринованих патисонів з капустою. Із...

Малосольні огірки без закачування

Малосольні огірки без закачування

Смажена картопля з малосольні огірочком - спогад з дитинства. Коль огірки з'їдаються ще малосольними, пропоную їх і зовсім не закочувати. Насолоджуватися ними можна буде вже через 3 дня. опис приготування: Мій докладний рецепт, як приготувати малосольні огірки без закачування, ви знайдете нижч...