Рецепт Мармелад в мікрохвильовці
Вам напевно не доводилося куштувати такої приголомшливо смачний мармелад. ніжний, соковитий, яскравий, як промінчики весняного сонця. Сам проситься в рот!
опис приготування:
Завдяки мікрохвильовці можна приготувати чудовий мармелад з шкурок грейпфрута. Перед приготуванням зніміть з них зайву цедру, щоб уникнути гіркоти. Двічі проваріть їх в мікрохвильовці протягом 25 хвилин, перший раз у звичайній воді, другий раз з дрібкою солі. Відіжміть з шкурок зайву рідину, наріжте брусочками і проваріть в сиропі з яблучного соку і цукру. У процесі приготування постійно помішуйте і додайте лимонну кислоту і корицю. Коли сироп загусне і досягне консистенції меду, вийміть з нього за допомогою шумівки часточки грейпфрутового мармеладу і розкладіть на пергаменті підсохнути. Сироп злийте в окрему баночку. Він послужить додатковим ласощами, адже це фактично грейпфрутовий-яблучний мед. Приємного чаювання!
- Яблучний сік— 1 Склянка
- цукор— 2 склянки
- грейпфрут— 2 штуки
- кислота лимонна— 1 щіпка
- обкладинка— 1 щіпка
Залийте шкурки водою і поставте в мікрохвильовку на максимальну потужність на 25 хвилин.
Потім злийте гарячу воду, промийте шкурки. Знову залийте їх водою, додайте дрібку солі і поставте в мікрохвильовку ще на 25 хвилин.
Після цього акуратно за допомогою ложки відіжміть зайву рідину, видаліть залишилися волокна.
Потім наріжте шкурки невеликими смужками.
У каструльку вилийте яблучний сік, додайте цукор і складіть смужки грейпфрута. Поставте в мікрохвильовку на 40-45 хвилин. кожні 7-8 хвилин відкривайте і перемішуйте. На другому перемішуванні додайте лимонну кислоту і корицю. Готуйте до загустіння, якщо знадобиться, трохи збільште час.
Коли сироп досягне консистенції меду, вийміть з нього за допомогою шумівки часточки грейпфрутового мармеладу і розкладіть на пергаменті підсохнути. Сироп злийте в окрему баночку. Він послужить додатковим ласощами, адже це фактично грейпфрутовий-яблучний мед.
Подібні рецепти
Мармелад, якщо agare, як в магазині
У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати цибульний мармелад. Цей неймовірно красивий і шалено смачний соус відмінно поєднується з паштетами, сирами, м'ясом і холодними закусками. опис приготування: Цибулевий мармелад або цибульний соус - це карамелізований лук з медом, цукром і сп...
Мандариновий мармелад
мандариновий мармелад — чудове доповнення сніданку, полудня або святкового десерту. Ви можете приготувати його з цілими часточками будь-яких цитрусових, які буде приємно жувати. опис приготування: За цим рецептом ви можете приготувати не тільки мандариновий мармелад. Ви можете використовувати ...
Мармелад з абрикосів на агар-агар
Мармелад з абрикосів можна приготувати саме зараз, коли ними повні прилавки. Це чудовий десерт: корисний, ароматний і смачний. Із задоволенням розповім, як приготувати! опис приготування: Пропоную приготувати смачний домашній мармелад з абрикосів, він в рази корисніше магазинного. До речі, так...
Мармелад з кавунових кірок
Запасіться великою зрілим кавуном, м'якоть якого потрібно з апетитом з'їсти, терпінням - адже готовий продукт ви отримаєте тільки на третій день. Ну і хорошим настроєм. Приступаємо до готування. опис приготування: Оригінальний і незвичайний мармелад з кавунових кірок готується протягом 3-х діб...
Мармелад з дині
будь-десерт, приготований з дині, набуває неповторний приємний аромат. Мармелад з дині — не виняток. ніжний, смачний, та й колір гарний. опис приготування: Мармелад з дині готуйте так: наріжте м'якоть дині кубиками, додайте ваніль і цукор і дайте постояти 2-3 годину. потім проваріть 5 хвилин, ...