Рецепт Матбуха
Матбуха — це соус з болгарського перцю і помідорів. Як правило, використовують червоний перець. ароматний, з насиченим смаком, цей соус відмінно підійде до м'яса, птиці, омлет, kartofelyu.
опис приготування:
Коли перець і помідори в достатку можна готувати Матбуху. Це незвичайно ароматний і смачний соус. Любителі гострого можуть додати пекучий перець. У мене м'якший варіант цього соусу. Відмінна добавка до макаронів, рибі, тушкованої капусти, kartofelyu. Готується просто і швидко.
- Перець болгарський червоний— 2 штуки
- помідори— 3 штуки
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- куркума— 0,5 чайних ложки(мелена)
- Рослинна олія— 2 Ст. ложки
- Солодкий перець— 0,5 чайних ложки(сухий)
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в казан або сковороду. Налийте оливкова або соняшникова олія.
Протягом 7-8 хвилин обсмажити цибулю і додайте куркуму.
Червоний болгарський перець очистіть від насіння, помийте і наріжте. Викладіть в казан. Перемішайте з цибулею і смажте 5 хвилин.
Додайте чорний мелений перець, сухий червоний перець і сіль.
помідори помийте, наріжте і додайте в соус.
варіть соус 10-12 хвилин, перемішуючи. В кінці додайте часник.
Подрібніть овочі зі спеціями за допомогою блендера в густу масу.
Соус Матбуха готовий. Можна подавати до м'яса, овочам, яєчні, птиці.
Подібні рецепти
«Xarco» (простий рецепт)
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...
Молочний коктейль для сніданку
Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...