Рецепт Матбуха

Рецепт Матбуха
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 30 хв.
Матбуха — це соус з болгарського перцю і помідорів. Як правило, використовують червоний перець. ароматний, з насиченим смаком, цей соус відмінно підійде до м'яса, птиці, омлет, kartofelyu.

опис приготування:

Коли перець і помідори в достатку можна готувати Матбуху. Це незвичайно ароматний і смачний соус. Любителі гострого можуть додати пекучий перець. У мене м'якший варіант цього соусу. Відмінна добавка до макаронів, рибі, тушкованої капусти, kartofelyu. Готується просто і швидко.

  • Перець болгарський червоний— 2 штуки
  • помідори— 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • часник— 2 зубчики
  • сіль— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • куркума— 0,5 чайних ложки(мелена)
  • Рослинна олія— 2 Ст. ложки
  • Солодкий перець— 0,5 чайних ложки(сухий)
Матбуха - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти для приготування соусу.

Матбуха - фото крок 2 Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в казан або сковороду. Налийте оливкова або соняшникова олія.

Матбуха - фото крок 3 Протягом 7-8 хвилин обсмажити цибулю і додайте куркуму.

Матбуха - фото крок 4 Червоний болгарський перець очистіть від насіння, помийте і наріжте. Викладіть в казан. Перемішайте з цибулею і смажте 5 хвилин.

Матбуха - фото крок 5 Додайте чорний мелений перець, сухий червоний перець і сіль.

Матбуха - фото крок 6 помідори помийте, наріжте і додайте в соус.

Матбуха - фото крок 7 варіть соус 10-12 хвилин, перемішуючи. В кінці додайте часник.

Матбуха - фото крок 8 Подрібніть овочі зі спеціями за допомогою блендера в густу масу.

Матбуха - фото крок 9 Соус Матбуха готовий. Можна подавати до м'яса, овочам, яєчні, птиці.

Подібні рецепти

Малосольні огірки по-угорськи

«Xarco» (простий рецепт)

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...

Молочний коктейль для сніданку

Молочний коктейль для сніданку

Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...