Рецепт Медові кульки

Рецепт Медові кульки
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 45 хв.
медові кульки — шалено смачне і миле ласощі до будь-якого чаювання. До речі, медові кульки — блюдо черкеської кухні, яке вміє готувати кожна черкеська господиня.

опис приготування:

Медові кульки виходять забавно хрусткими. Однак під скоринкою залишається звичайне м'яке тісто. Як на мене, ідеальний варіант до чаю! До речі, такі кульки найкраще їсти протягом двох днів, щоб вони не залежувались, інакше застигнуть і будуть зовсім кам'яними.

Бажаю приємного чаювання!


  • яйця— 2 штуки
  • борошно— 2 склянки
  • сіль, сода— — чайних ложок(на кінчику чайної ложки)
  • Соняшникова олія— — За смаком(для смаження — ~0,5 стакана, для теста ~1,5 ст. ложки)
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • мед— 2 Ст. ложки
медові кульки - фото крок 1 Из муки с солью и содой, яиц и масла замешать крутое тесто, затем тесто скатать в колбаску. Далее колбаску нарезать на маленькие кусочки и скатать из них шарики.

медові кульки - фото крок 2 В глубокой сковородке разогреть масло и жарить в нем шарики. Масла повинно бути багато, наприклад, как при жарке пончиков. Шарики постоянно перемешивать, чтоб они полностью прожарились внутри и снаружи, но не сгорели.

медові кульки - фото крок 3 Затем шарики отбросить на дуршлаг, дать стечь маслу и переложить в блюдо, застеленное бумажной салфеткой.

медові кульки - фото крок 4 Готовим медовую глазурь. Для этого сахар обжарить на сильном огне, чтоб он поменял цвет, затем добавить мед, перемішати і зняти з вогню.

медові кульки - фото крок 5 Шарики обвалять хорошенько в глазури. Сначала они будут липкие, но через некоторое время застынут и будут готовы!

Подібні рецепти

Медові біскотті з лавандою

Полуничний курд

Рецепт приготування різдвяного італійського печива біскотті з медом, ваніллю, апельсиновою цедрою і квітками лаванди. Подавайте печиво з чашкою кави. кількість порцій: 10-12 розпушувач— 1 Чайна ложка сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки яйця— 3 штуки мідь— 3 Ст. ложки ваніль— 1/2 чайни...

Медові булочки з горіхами

Медові булочки з горіхами

Рецепт приготування булочок з медом і волоськими горіхами. опис приготування: Медові булочки можуть бути приготовлені заздалегідь і заморожені. велике яйце— 1 штука меду— 2 Ст. ложки розпушувача— 1 Ст. ложка соди— 1/4 чайних ложки солі— 1/4 чайних ложки охолодженого вершкового масла— 8 Ст. л...

Медові груші в листковому тісті

Медові груші в листковому тісті

Медові груші в листковому тісті — це чудо з чудес в кулінарії. Дуже красиві і неймовірно смачні ласощі до святкового столу! Готуються вони досить просто. Зустрічайте покроковий рецепт з фото! опис приготування: Медові груші в листковому тісті готуються досить швидко. Протягом 90 хвилин. Для то...

Медові кекси з бананами і фініками

Медові кекси з бананами і фініками

Рецепт приготування медових кексів з фініками і бананами. Порадуйте своїх друзів і близьких відмінним десертом. опис приготування: Підбиваємо яйця з медом і цукром (для того щоб цукор розчинився швидше можна мед трохи підігріти). так само, окремо підбиваємо вершкове масло. Просіваємо борошно з...

Медові крекери

Медові крекери

Рецепт приготування крекерів з квітковим медом, ванільним екстрактом, цукром і корицею. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде 10 великих (10 см) і 48 маленьких крекерів (5 см). сода— 1 Чайна ложка сіль— 3/4 чайних ложки несолоне вершкове масло— 100 грам молоко— 5 Ст. ложок екстракт ...