Рецепт Мочена морошка
Рецепт приготування моченої морошки з цукром.
опис приготування:
З давніх часів на Русі свіжа і мочена морошка подавалася до царського столу, так як вважалася найкориснішою північній ягодою. На півночі її до сих пір так і величають - «царська ягода». У московських трактирах неймовірно популярними були морошковим кваси і морси. Морошка була улюбленою ягодою О.С.Пушкіна. Морошка - джерело вітамінів, в ній в три рази більше вітаміну С, ніж в апельсинах, а за вмістом вітаміну А морошка обходить морква. Крім того в ній міститься вітамін В, РР, залізо, калій, фосфор, дубильні і пектинові речовини. Ягоди морошки застосовуються для лікування цілого списку захворювань. Морошка зростає в північних регіонах, переважно на болотах, заболочених лісах і в тундрі. У Росії це Сибір і Далекий Схід. Збирають морошку в кінці літа. Морошка вживається в свіжому вигляді, з неї роблять варення, компот, сік, повидло і джем. При правильному зберіганні мочена морошка може зберігатися до декількох років.
приготування:
Дерев'яну діжку добре промити і обшпарити окропом. Відібрати ягоди морошки. Вони не повинні бути перезрілими. Помістити ягоди морошки в діжку. У каструлі прокип'ятити воду з цукром до отримання солодкого сиропу. Дати сиропу охолонути. Залити приготовленим сиропом ягоди морошки в діжці, накрити тканиною і дерев'яною кришкою, на яку встановити невеликий вантаж. Накрити діжку тканиною. Діжку з морошкою помістити в льох або прохолодне місце. через 3-6 місяців морошка буде готова до вживання.
- морошка— За смаком
- води— 1 літр
- цукру— 150-200 грам
приготування:
Дерев'яну діжку добре промити і обшпарити окропом. Відібрати ягоди морошки. Вони не повинні бути перезрілими. Помістити ягоди морошки в діжку. У каструлі прокип'ятити воду з цукром до отримання солодкого сиропу. Дати сиропу охолонути. Залити приготовленим сиропом ягоди морошки в діжці, накрити тканиною і дерев'яною кришкою, на яку встановити невеликий вантаж. Накрити діжку тканиною. Діжку з морошкою помістити в льох або прохолодне місце. через 3-6 місяців морошка буде готова до вживання.
Подібні рецепти
Брусниця мочена на зиму
Рецепт приготування моченої журавлини. опис приготування: Всі пам'ятають з дитинства кислуватий присмак журавлини в цукрі ... Журавлина - кисла північна ягода, корисність якої обумовлена наявністю в ній безлічі органічних кислот і вітаміну С. На Русі журавлину додавали до складу взварца, яки...
Малосольні огірки по-угорськи
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...