Рецепт Мочена журавлина

Рецепт Мочена журавлина
Кількість порцій: 10 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування моченої журавлини.

опис приготування:

Всі пам'ятають з дитинства кислуватий присмак журавлини в цукрі ... Журавлина - кисла північна ягода, корисність якої обумовлена ​​наявністю в ній безлічі органічних кислот і вітаміну С. На Русі журавлину додавали до складу взварца, який пили вранці, коли ще не з'явився чай. Журавлину використовують в свіжому і замороженому вигляді, з неї роблять соки, морси, квас, варення, джем, кисіль, вина, лікери і настоянки. Журавлина довго зберігається завдяки наявності в ній бензойної кислоти, а всі корисні властивості цієї ягоди зберігаються протягом року. Це справжній цінний дарунок лісу. Осіння журавлина більш кисла і насичена вітамінами, ніж весняна. Мочену журавлину можна додавати в салат або використовувати як гарнір до других страв, а мочена журавлина в поєднанні з журавлинним соусом ідеально підходить до м'яса і дичини. Замочують журавлину в скляній або емальованому посуді.

приготування:

Ягоди журавлини ретельно перебрати і промити під холодною водою. Висипати ягоди в посуд і струснути. Додати 2,5 літра холодної кип'яченої води, щоб вона злегка покривала журавлину. Замість води ви можете приготувати цукровий сироп, прокип'ятивши разом 2,5 літра води, 5 столових ложок цукру і 1 столову ложку солі. Отриманий сироп охолодити і залити ягоди. Для додання аромату і смаку ви можете додати корицю, запашний перець або антонівські яблука. Поставити мочену журавлину в прохолодне місце. За кілька годин до подачі на стіл посипати журавлину цукром.


  • журавлини— 5 кілограм
  • води— 2,5 L
  • цукру— 5 Ст. ложок
  • солі— 1 Ст. ложка
Всі пам'ятають з дитинства кислуватий присмак журавлини в цукрі ... Журавлина - кисла північна ягода, корисність якої обумовлена ​​наявністю в ній безлічі органічних кислот і вітаміну С. На Русі журавлину додавали до складу взварца, який пили вранці, коли ще не з'явився чай. Журавлину використовують в свіжому і замороженому вигляді, з неї роблять соки, морси, квас, варення, джем, кисіль, вина, лікери і настоянки. Журавлина довго зберігається завдяки наявності в ній бензойної кислоти, а всі корисні властивості цієї ягоди зберігаються протягом року. Це справжній цінний дарунок лісу. Осіння журавлина більш кисла і насичена вітамінами, ніж весняна. Мочену журавлину можна додавати в салат або використовувати як гарнір до других страв, а мочена журавлина в поєднанні з журавлинним соусом ідеально підходить до м'яса і дичини. Замочують журавлину в скляній або емальованому посуді.

приготування:

Ягоди журавлини ретельно перебрати і промити під холодною водою. Висипати ягоди в посуд і струснути. Додати 2,5 літра холодної кип'яченої води, щоб вона злегка покривала журавлину. Замість води ви можете приготувати цукровий сироп, прокип'ятивши разом 2,5 літра води, 5 столових ложок цукру і 1 столову ложку солі. Отриманий сироп охолодити і залити ягоди. Для додання аромату і смаку ви можете додати корицю, запашний перець або антонівські яблука. Поставити мочену журавлину в прохолодне місце. За кілька годин до подачі на стіл посипати журавлину цукром.


Подібні рецепти

Мочена морошка

Кошики з сирного тесту

Рецепт приготування моченої морошки з цукром. опис приготування: З давніх часів на Русі свіжа і мочена морошка подавалася до царського столу, так як вважалася найкориснішою північній ягодою. На півночі її до сих пір так і величають - «царська ягода». У московських трактирах неймовірно популярн...

Малосольні огірки по-угорськи

Малосольні огірки по-угорськи

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...