Рецепт MAMPARA

Рецепт MAMPARA
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
mAMPARA — це традиційне середньоазіатську блюдо, що представляє собою щось середнє між лагманом і супом з галушками. Як би там не було, рекомендую спробувати — напевно вам сподобається.

опис приготування:

mAMPARA — дуже смачне східне блюдо, яке я одного разу спробував в якомусь (здається, узбек) ресторані, і відразу в нього закохався. тепер мампар — обов'язкова страва при виїздах на природу, коли є можливість приготувати що-небудь в казані.

На смак цей суп важко з чимось порівняти — це щось на зразок лагмана (якщо пробували), залитого смачним бульйоном, з галушками. вважаю, що мампар має практично досконалий смак, тому не варто його псувати якимись додатковими спеціями або інгредієнтами — готуйте за моїм рецептом і не будете розчаровані.

хай щастить!


  • баранина— 1 кілограм(обов'язково — з кісточками)
  • Перець солодкий— 2 штуки
  • помідори— 4 штуки
  • цибулини— 2 штуки
  • часник— 3 зубчики
  • перець гострий— 1 штука
  • яйця курячі— 2 штуки
  • борошно— 1 Склянка
  • базилік свіжий— — За смаком
  • Масло рослинне— 3 Ст. ложки
  • зіра— 1 щіпка
mAMPARA - фото крок 1 Начинается приготовление блюда с теста. Необходимо просеять в миску муку и, додавши 1 яйце, замесить крутое тесто. Даємо тісту постояти хвилин 20-30.

mAMPARA - фото крок 2 Из получившегося теста формируем небольшие клецки размером с копеечную монету. Отвариваем клецки в большом количестве кипящей воды. Как только клецки всплываютдостаем их шумовкой, складываем в тарелочку, слегка заливаем маслом (щоб не злиплися) и отставляем.

mAMPARA - фото крок 3 Теперь нужно приготовить своеобразный блинчик, которым украшают блюдо при подаче. Для этого вливаем взбитое яйцо в разогретый и слегка смазанный маслом казан.

mAMPARA - фото крок 4 Очень быстро распределяем взбитое яйцо по стенкам казанадолжен получиться тонкий блинчик.

mAMPARA - фото крок 5 Готовый блинчик через пару минут перекладываем на тарелку. Не беспокойтесь по поводу того, что блинчик ломается и разваливаетсямы все равно потом будем его мелко нарезать.

mAMPARA - фото крок 6 Теперь приступаем непосредственно к мампару. Сперва подготовим ингредиенты: отделим мякоть баранины от косточек, нарежем мякоть на небольшие кусочки (як на плов). Лук нарежем кольцами, помідори — дрібно, перці — невеликими скибочками, часник — часточками.

mAMPARA - фото крок 7 В казане разогреваем небольшое количество масла, бросаем туда перец и чеснок. обсмажуємо близько 2 хвилин на швидкому вогні, после чего перекладываем из казана на какую-нибудь тарелочку.

mAMPARA - фото крок 8 Подливаем в казан еще немного масла, бросаем туда бараньи косточки (с небольшим количеством мяса и жира, природно). Обжариваем до умеренного золотистого цвета.

mAMPARA - фото крок 9 Затем добавляем в казан мясную мякоть, обжариваем ее вместе с косточками — знову ж, до умеренной золотистости.

mAMPARA - фото крок 10 зменшуємо вогонь, добавляем в казан лук. Жарим до прозрачности лука.

mAMPARA - фото крок 11 Добавляем в казан мелко нарезанные помидоры, перемешиваем и тушим на небольшом огне около 15 хвилин.

mAMPARA - фото крок 12 через 15 минут блюдо будет выглядеть примерно так. Тепер наливаємо в казан 3 литра горячей кипяченой воды, доводим до кипения и варим еще около 40 хвилин. Одновременно с водой кладем в суп целый стручок острого перца — це за бажанням, якщо любите гостре.

mAMPARA - фото крок 13 для 5 минут до окончания варки добавляем в казан заранее обжаренный чеснок и перец. солимо.

mAMPARA - фото крок 14 Тогда же добавляем в казан щепотку зиры и свежий базилик. варимо ще 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15.

mAMPARA - фото крок 15 Подаем следующим образом: кладем в тарелку много клецек, заливаємо супом, сверху украшаем тонко нарезанным яичным блинчиком. Смачного!

Подібні рецепти

Малосольні огірки по-угорськи

Cочний апельсиновий кекс

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...

Молочний коктейль для сніданку

Молочний коктейль для сніданку

Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...