Рецепт MAMPARA
mAMPARA — це традиційне середньоазіатську блюдо, що представляє собою щось середнє між лагманом і супом з галушками. Як би там не було, рекомендую спробувати — напевно вам сподобається.
опис приготування:
mAMPARA — дуже смачне східне блюдо, яке я одного разу спробував в якомусь (здається, узбек) ресторані, і відразу в нього закохався. тепер мампар — обов'язкова страва при виїздах на природу, коли є можливість приготувати що-небудь в казані.
На смак цей суп важко з чимось порівняти — це щось на зразок лагмана (якщо пробували), залитого смачним бульйоном, з галушками. вважаю, що мампар має практично досконалий смак, тому не варто його псувати якимись додатковими спеціями або інгредієнтами — готуйте за моїм рецептом і не будете розчаровані.
хай щастить!
- баранина— 1 кілограм(обов'язково — з кісточками)
- Перець солодкий— 2 штуки
- помідори— 4 штуки
- цибулини— 2 штуки
- часник— 3 зубчики
- перець гострий— 1 штука
- яйця курячі— 2 штуки
- борошно— 1 Склянка
- базилік свіжий— — За смаком
- Масло рослинне— 3 Ст. ложки
- зіра— 1 щіпка
Из получившегося теста формируем небольшие клецки размером с копеечную монету. Отвариваем клецки в большом количестве кипящей воды. Как только клецки всплывают — достаем их шумовкой, складываем в тарелочку, слегка заливаем маслом (щоб не злиплися) и отставляем.
Теперь нужно приготовить своеобразный блинчик, которым украшают блюдо при подаче. Для этого вливаем взбитое яйцо в разогретый и слегка смазанный маслом казан.
Очень быстро распределяем взбитое яйцо по стенкам казана — должен получиться тонкий блинчик.
Готовый блинчик через пару минут перекладываем на тарелку. Не беспокойтесь по поводу того, что блинчик ломается и разваливается — мы все равно потом будем его мелко нарезать.
Теперь приступаем непосредственно к мампару. Сперва подготовим ингредиенты: отделим мякоть баранины от косточек, нарежем мякоть на небольшие кусочки (як на плов). Лук нарежем кольцами, помідори — дрібно, перці — невеликими скибочками, часник — часточками.
В казане разогреваем небольшое количество масла, бросаем туда перец и чеснок. обсмажуємо близько 2 хвилин на швидкому вогні, после чего перекладываем из казана на какую-нибудь тарелочку.
Подливаем в казан еще немного масла, бросаем туда бараньи косточки (с небольшим количеством мяса и жира, природно). Обжариваем до умеренного золотистого цвета.
Затем добавляем в казан мясную мякоть, обжариваем ее вместе с косточками — знову ж, до умеренной золотистости.
зменшуємо вогонь, добавляем в казан лук. Жарим до прозрачности лука.
Добавляем в казан мелко нарезанные помидоры, перемешиваем и тушим на небольшом огне около 15 хвилин.
через 15 минут блюдо будет выглядеть примерно так. Тепер наливаємо в казан 3 литра горячей кипяченой воды, доводим до кипения и варим еще около 40 хвилин. Одновременно с водой кладем в суп целый стручок острого перца — це за бажанням, якщо любите гостре.
для 5 минут до окончания варки добавляем в казан заранее обжаренный чеснок и перец. солимо.
Тогда же добавляем в казан щепотку зиры и свежий базилик. варимо ще 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15.
Подаем следующим образом: кладем в тарелку много клецек, заливаємо супом, сверху украшаем тонко нарезанным яичным блинчиком. Смачного!
Подібні рецепти
Cочний апельсиновий кекс
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...
Молочний коктейль для сніданку
Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...