Рецепт Мариновані сливи

Рецепт Мариновані сливи
Кількість порцій: 8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Мариновані сливи на наших столах побачиш нечасто. А даремно — мариновані сливи йдуть на закуску не гірше популярних маринованих овочів. розповідаю, як маринувати сливи — можливо, вам теж захочеться!

опис приготування:

Маринованими овочами в нашій країні нікого не здивуєш — помідорчики, огірочки і багато інших овочів наші господині закочують з року в рік. А от фрукти ми чомусь зовсім маринуємо. А даремно — деякі мариновані фрукти можна подавати в якості закуски або гарніру не гірше, ніж горезвісні помідори і огірками.

Яскравий приклад — мариновані сливи. Якщо замаринувати їх правильно, то такого оригінального, нестандартного і смачного гарніру до м'яса, який в той же час приготований з банального і простого продукту, ви більше ніде не знайдете.

Використовувати мариновані сливи можна по-різному — я зазвичай подаю їх або як закуску, або як гарнір до м'яса.

сподіваюся, простий рецепт маринованих слив вам сподобається. Удачі в приготуванні!


  • Зливи— 1,5 кілограма
  • вино біле— 300 мілілітрів
  • оцет— 300 мілілітрів
  • Цукровий пісок— 300 грам
  • ваніль— 1 штука(паличка)
  • обкладинка— 1 штука(паличка)
  • гвоздика— 6 штук
  • імбир— 30 грам
мариновані сливи - фото крок 1 Первым делом необходимо прокипятить банки, в которых впоследствии мы будем мариновать сливы. прокип'ятимо — і залишаємо обсихати.

мариновані сливи - фото крок 2 Мариновать можно любые сливы, однако лучше всего подходят сорта желто-зеленой, плотной сливы. Обрабатываем сливы — промиваємо, видаляємо хвостики.

мариновані сливи - фото крок 3 Беремо маленьку каструльку, кладем в нее нарезанный небольшими ломтикам имбирь.

мариновані сливи - фото крок 4 Туда же кладем разрезанную пополам палочку ванили, гвоздику.

мариновані сливи - фото крок 5 В ту же кастрюльку добавляем сахар.

мариновані сливи - фото крок 6 Заливаем содержимое кастрюльки вином.

мариновані сливи - фото крок 7 Туда же наливаем уксус.

мариновані сливи - фото крок 8 нарешті, добавляем в кастрюльку палочку корицы, после чего помещаем кастрюльку на огонь. Доводимо до кипіння на середньому вогні, после чего делаем огонь медленным и варим еще 10 хвилин.

мариновані сливи - фото крок 9 А пока сироп варитсязаймемся сливами. Каждую сливу в нескольких местах протыкаем зубочисткой.

мариновані сливи - фото крок 10 Кидаємо сливи в киплячу воду на 2 хвилини.

мариновані сливи - фото крок 11 Затем шумовкой достаем сливы из кипятка и раскладываем по банкам.

мариновані сливи - фото крок 12 Из загустевшего сиропа аккуратно вынимаем все специи.

мариновані сливи - фото крок 13 Заливаем сливы горячим сиропом. закриваємо банки, остужаем их сперва при комнатной температуры, после чего отправляем в прохладное темное место на 3-4 тижні.

мариновані сливи - фото крок 14 По истечению этого срока сливы будут готовы к употреблению. Смачного!

Подібні рецепти

Мариновані сливи з часником

Повидло з сливи на зиму

Рецепт цих слив мені дала співробітниця з роботи. гарантувала успіх. Мені дуже сподобались. Дуже незвичайний смак. Спробуйте! опис приготування: Мариновані сливи з часником гарні в якості закуски до алкогольних напоїв. Дуже смачні. Зливи— 2 кілограма часник— 20 зубчиків вода— 2 L цукор— 4 С...

Мариновані сливи на зиму

Мариновані сливи на зиму

Зливи — це одна з основних содових культур на нашій території, тому її частіше за інших можна зустріти серед заготовок. З слив можна зробити не тільки варення або компот, але і замаринувати їх. опис приготування: Я думаю, що у більшості з вас взимку на полицях стоять банки з варенням і компоти...

Мармелад з сливи

Мармелад з сливи

В магазинному мармеладі ви не знайдете справжніх фруктів і корисних речовин. Він не принесе ніякої користі. Інша справа — натуральний фруктовий мармелад, приготовлений вдома. опис приготування: Смачний і корисний мармелад зі слив готується так: наріжте яблука, видаліть кісточки зі слив і засип...

Мочені сливи

Мочені сливи

Рецепт приготування мочених слив з цукром. опис приготування: Найбільш придатними для мочіння є сливи пізніх сортів, особливо сорти сливи з групи угорок. В процесі мочіння сливи розм'якшуються, тому вони повинні бути трохи твердими, але в той же час зрілими. Для мочіння слив використовуйте скл...

Мариновані баклажани на зиму

Мариновані баклажани на зиму

Ця страва називають відрізняється неймовірним смаком і ароматом, а гострота додає закусці особливу пікантність. У нашій родині мариновані баклажани на зиму в домашніх умовах — одна з улюблених закусок. опис приготування: Щоб приготувати мариновані баклажани на зиму в домашніх умовах, вам потрі...