Рецепт Мариновані сливи
Мариновані сливи на наших столах побачиш нечасто. А даремно — мариновані сливи йдуть на закуску не гірше популярних маринованих овочів. розповідаю, як маринувати сливи — можливо, вам теж захочеться!
опис приготування:
Маринованими овочами в нашій країні нікого не здивуєш — помідорчики, огірочки і багато інших овочів наші господині закочують з року в рік. А от фрукти ми чомусь зовсім маринуємо. А даремно — деякі мариновані фрукти можна подавати в якості закуски або гарніру не гірше, ніж горезвісні помідори і огірками.
Яскравий приклад — мариновані сливи. Якщо замаринувати їх правильно, то такого оригінального, нестандартного і смачного гарніру до м'яса, який в той же час приготований з банального і простого продукту, ви більше ніде не знайдете.
Використовувати мариновані сливи можна по-різному — я зазвичай подаю їх або як закуску, або як гарнір до м'яса.
сподіваюся, простий рецепт маринованих слив вам сподобається. Удачі в приготуванні!
- Зливи— 1,5 кілограма
- вино біле— 300 мілілітрів
- оцет— 300 мілілітрів
- Цукровий пісок— 300 грам
- ваніль— 1 штука(паличка)
- обкладинка— 1 штука(паличка)
- гвоздика— 6 штук
- імбир— 30 грам
Мариновать можно любые сливы, однако лучше всего подходят сорта желто-зеленой, плотной сливы. Обрабатываем сливы — промиваємо, видаляємо хвостики.
Беремо маленьку каструльку, кладем в нее нарезанный небольшими ломтикам имбирь.
Туда же кладем разрезанную пополам палочку ванили, гвоздику.
В ту же кастрюльку добавляем сахар.
Заливаем содержимое кастрюльки вином.
Туда же наливаем уксус.
нарешті, добавляем в кастрюльку палочку корицы, после чего помещаем кастрюльку на огонь. Доводимо до кипіння на середньому вогні, после чего делаем огонь медленным и варим еще 10 хвилин.
А пока сироп варится — займемся сливами. Каждую сливу в нескольких местах протыкаем зубочисткой.
Кидаємо сливи в киплячу воду на 2 хвилини.
Затем шумовкой достаем сливы из кипятка и раскладываем по банкам.
Из загустевшего сиропа аккуратно вынимаем все специи.
Заливаем сливы горячим сиропом. закриваємо банки, остужаем их сперва при комнатной температуры, после чего отправляем в прохладное темное место на 3-4 тижні.
По истечению этого срока сливы будут готовы к употреблению. Смачного!
Подібні рецепти
Повидло з сливи на зиму
Рецепт цих слив мені дала співробітниця з роботи. гарантувала успіх. Мені дуже сподобались. Дуже незвичайний смак. Спробуйте! опис приготування: Мариновані сливи з часником гарні в якості закуски до алкогольних напоїв. Дуже смачні. Зливи— 2 кілограма часник— 20 зубчиків вода— 2 L цукор— 4 С...
Мариновані сливи на зиму
Зливи — це одна з основних содових культур на нашій території, тому її частіше за інших можна зустріти серед заготовок. З слив можна зробити не тільки варення або компот, але і замаринувати їх. опис приготування: Я думаю, що у більшості з вас взимку на полицях стоять банки з варенням і компоти...
Мармелад з сливи
В магазинному мармеладі ви не знайдете справжніх фруктів і корисних речовин. Він не принесе ніякої користі. Інша справа — натуральний фруктовий мармелад, приготовлений вдома. опис приготування: Смачний і корисний мармелад зі слив готується так: наріжте яблука, видаліть кісточки зі слив і засип...
Мочені сливи
Рецепт приготування мочених слив з цукром. опис приготування: Найбільш придатними для мочіння є сливи пізніх сортів, особливо сорти сливи з групи угорок. В процесі мочіння сливи розм'якшуються, тому вони повинні бути трохи твердими, але в той же час зрілими. Для мочіння слив використовуйте скл...
Мариновані баклажани на зиму
Ця страва називають відрізняється неймовірним смаком і ароматом, а гострота додає закусці особливу пікантність. У нашій родині мариновані баклажани на зиму в домашніх умовах — одна з улюблених закусок. опис приготування: Щоб приготувати мариновані баклажани на зиму в домашніх умовах, вам потрі...