Рецепт Макарони з фаршем в духовці
Макарони з фаршем - це, що називається, "класика жанру", смак їх знайомий з дитинства кожному. Але приготоване в духовці це блюдо виходить абсолютно новим і навіть несподіваним - спробуйте!
опис приготування:
Простий рецепт макаронів з фаршем в духовці в нашій родині користується незмінним успіхом - ситно, смачно і не дуже заморочений. Для приготування цієї страви спагетті не підійдуть - потрібні дрібні або середні макарони типу ріжків або спіральок. Ну а фарш на ваш вибір - мені так більше подобається свинячо-яловичий, але і з чисто свинячим вийде чудово. А ось курячий не раджу - дуже сухе.
Отже, рецепт:
1. Макарони відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Це означає, що всередині вони повинні залишитися трохи твердими - як кажуть італійці, «На Зубок»
2. Відкидаємо їх на друшляк, після чого повертаємо в каструлю і додаємо в макарони пару ложок рослинного масла. Струшуємо каструлю кілька разів, обертаючи за годинниковою стрілкою і проти. Ложкою заважати можна тільки в тому випадку, якщо макарони якісні, з твердих сортів пшениці, і зварили ви їх за всіма правилами.
3. Чистимо цибулю і часник. Цибулю ріжемо кільцями або півкільцями, часник пропускаємо через прес.
4. Додаємо у фарш часник, сіль, спеції, гарненько його вимішуємо і відбиваємо. Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла, а потім підливати трохи води і тушкуємо під кришкою 5-10 хвилин.
5. Поки фарш готується, робимо заливку - томатну пасту змішуємо з соєвим соусом, спеціями, цукром і водою. Збиваємо до розчинення цукру.
6. У змащену маслом посуд для випікання укладаємо половину макаронів, потім шар фаршу, цибуля, ще один шар фаршу і залишилися макарони. Заливаємо томатної сумішшю - вона повинна трохи проглядатися через верхній шар макаронів.
7. Ставимо деко в розігріту до 180С духовку на 10 хвилин. Поки суть та діло, трьом сир.
8. Дістаємо деко і посипаємо макарони тертим сиром. Відправляємо в духовку ще на 10 хвилин - температуру краще збільшити, щоб сир не просто розплавився, але і підсмажився.
9. Деко з готовими макаронами на 5 хвилин накриваємо вологим рушником, а потім подаємо наше блюдо, нарізаючи його, як запіканку. Ідеальне супровід - білий часниковий соус і свіжі овочі.
Ну і хто сказав, що макарони з фаршем - це нудно?
- Макарони твердих сортів— 500 грам
- фарш м'ясний— 1 кілограм
- Рослинна олія— 100 мілілітрів
- Цибуля— 2-3 штук(Якщо цибулини дрібні — удвойте количество!)
- часник— 3-4 зубчиків
- сіль— За смаком
- Чорний перець мелений— За смаком
- Мускатний горіх— За смаком
- Томатна паста— 100 грам
- Соєвий соус— 3 Ст. ложки
- цукор— 1 Чайна ложка
- вода— 1 Склянка
- сир тертий— 200 грам
Отже, рецепт:
1. Макарони відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Це означає, що всередині вони повинні залишитися трохи твердими - як кажуть італійці, «На Зубок»
2. Відкидаємо їх на друшляк, після чого повертаємо в каструлю і додаємо в макарони пару ложок рослинного масла. Струшуємо каструлю кілька разів, обертаючи за годинниковою стрілкою і проти. Ложкою заважати можна тільки в тому випадку, якщо макарони якісні, з твердих сортів пшениці, і зварили ви їх за всіма правилами.
3. Чистимо цибулю і часник. Цибулю ріжемо кільцями або півкільцями, часник пропускаємо через прес.
4. Додаємо у фарш часник, сіль, спеції, гарненько його вимішуємо і відбиваємо. Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла, а потім підливати трохи води і тушкуємо під кришкою 5-10 хвилин.
5. Поки фарш готується, робимо заливку - томатну пасту змішуємо з соєвим соусом, спеціями, цукром і водою. Збиваємо до розчинення цукру.
6. У змащену маслом посуд для випікання укладаємо половину макаронів, потім шар фаршу, цибуля, ще один шар фаршу і залишилися макарони. Заливаємо томатної сумішшю - вона повинна трохи проглядатися через верхній шар макаронів.
7. Ставимо деко в розігріту до 180С духовку на 10 хвилин. Поки суть та діло, трьом сир.
8. Дістаємо деко і посипаємо макарони тертим сиром. Відправляємо в духовку ще на 10 хвилин - температуру краще збільшити, щоб сир не просто розплавився, але і підсмажився.
9. Деко з готовими макаронами на 5 хвилин накриваємо вологим рушником, а потім подаємо наше блюдо, нарізаючи його, як запіканку. Ідеальне супровід - білий часниковий соус і свіжі овочі.
Ну і хто сказав, що макарони з фаршем - це нудно?
Подібні рецепти
Макарони «мушлі» фаршировані фаршем
Такими макарони ви ще не пробували! соковиті, з пікантним яловичим фаршем і овочами, під апетитною сирною скоринкою, запечені в духовці… Прям слинки течуть! Рецепт приготування - всім бажаючим! опис приготування: Популярне мексиканське блюдо, фаршировані макарони, виходить дуже пікантним, гост...
Макарони, фаршировані фаршем
Приготувати це красиве і ефектне блюдо не так складно, як може здатися. І повірте, на смак ці макарони такі ж приголомшливі, як і на вигляд, спробуйте самі. опис приготування: вважаю, ви вже чули про те, що макарони можна начиняти, ну а якщо немає, то сьогодні я розповім вам, як приготувати ма...
Макарони, начинені фаршем
Ви думаєте, що макарони можна тільки зварити і подати до столу? Тоді поспішаю здивувати вас і запропонувати досить оригінальне блюдо — макарони, начинені фаршем. опис приготування: макарони, начинені фаршем, — це відмінний варіант подачі щоденного здавалося б страви до святкового столу. мак...
Макарони по-флотськи з фаршем
Макарони по-флотськи з фаршем - це відмінна альтернатива знайомому і улюбленому багатьма страви, якщо під рукою не виявилося справжньою і натуральної тушонки. опис приготування: Мій рецепт точно сподобається любителям смачно поїсти! Я приготувала не просто "; Макарони по-флотськи ";, тут ще і ...
Макарони по-флотськи з курячим фаршем
Коли зовсім немає часу, макарони по-флотськи вас виручать. Принаймні мені завжди допомагають нагодувати сім'ю і несподіваних гостей. А готую я їх за особливим рецептом. опис приготування: Макарони відварюємо згідно з інструкцією. Цибуля ріжемо і обсмажуємо, потім до цибулі додаємо фарш, обсмаж...