Рецепт Мариновані сливи на зиму
Зливи — це одна з основних содових культур на нашій території, тому її частіше за інших можна зустріти серед заготовок. З слив можна зробити не тільки варення або компот, але і замаринувати їх.
опис приготування:
Я думаю, що у більшості з вас взимку на полицях стоять банки з варенням і компоти, приготовані з різних фруктів, в тому числі і слив. Я теж дуже люблю цей фрукт і завжди намагаюся зробити якомога більше заготовок з нього, а порівняно недавно я знайшла чудовий рецепт маринованих слив на зиму і тепер поспішаю поділитися ним з вами. Це дійсно чудова штука, такі сливи можна використовувати для різних салатів або соусів, а так само як гарнір до м'яса або закуску на святковому столі. Загалом, для такої заготовки завжди знайдеться застосування, тому обов'язково спробуйте приготувати мариновані сливи на зиму в домашніх умовах.
- Зливи— 10 кілограм
- цукор— 3 кілограма
- оцет винний— 0,5 L
- Лавровий лист— 40 грам
- Гвоздика в бутонах— 20 грам
Самий останній шар повинен бути з слив. Коли все буде зроблено можна приступати до приготування маринаду.
Виливаємо в каструлю оцет і доводимо його до кипіння, починаємо всипати цукор невеликими порціями (по 1-2 склянки). Як тільки чергова порція цукру повністю розчиниться, всипаємо нову, і так, поки не висипаючи все 3 кг. У результаті повинна вийти досить густа рідина з частинками цукру.
Переливаємо гарячий маринад до слив і перемішуємо все. Маринад НЕ буде накривати їх повністю, але так і повинно бути, потім сливи пустять сік, і рідини буде достатня кількість.
Тепер саме рутинне заняття, протягом наступних 5 днів вам необхідно щодня вранці і ввечері повторювати одну і ту ж процедуру. Зливаємо з слив рідина в каструлю, сливи акуратно перемішуємо дерев'яною ложкою. Рідина ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, потім знову заливаємо їй сливи.
У перервах між цим обов'язково накривайте ємність зі сливами харчовою плівкою, щоб не налетіли комахи.
В кінці п'ятого дня сливи пустять досить соку, і можна буде приступати до подальшої роботи. Отже, переливаємо весь маринад в каструлю і ще раз його кип'ятимо.
Розкладаємо сливи по стерилізованих банках разом з лавровим листом і гвоздикою.
І заливаємо їх киплячим маринадом під горлечко.
Тепер закочує банки і перевертаємо їх дном вгору, вкутуємо будь-що-небудь тепле і залишаємо на день остигати. Потім переносимо їх в прохолодне темне місце до зими.
Подібні рецепти
Сметанний корж
Рецепт цих слив мені дала співробітниця з роботи. гарантувала успіх. Мені дуже сподобались. Дуже незвичайний смак. Спробуйте! опис приготування: Мариновані сливи з часником гарні в якості закуски до алкогольних напоїв. Дуже смачні. Зливи— 2 кілограма часник— 20 зубчиків вода— 2 L цукор— 4 С...
Мариновані сливи
Мариновані сливи на наших столах побачиш нечасто. А даремно — мариновані сливи йдуть на закуску не гірше популярних маринованих овочів. розповідаю, як маринувати сливи — можливо, вам теж захочеться! опис приготування: Маринованими овочами в нашій країні нікого не здивуєш — помідорчики, огірочк...
Мармелад з сливи
В магазинному мармеладі ви не знайдете справжніх фруктів і корисних речовин. Він не принесе ніякої користі. Інша справа — натуральний фруктовий мармелад, приготовлений вдома. опис приготування: Смачний і корисний мармелад зі слив готується так: наріжте яблука, видаліть кісточки зі слив і засип...
Мочені сливи
Рецепт приготування мочених слив з цукром. опис приготування: Найбільш придатними для мочіння є сливи пізніх сортів, особливо сорти сливи з групи угорок. В процесі мочіння сливи розм'якшуються, тому вони повинні бути трохи твердими, але в той же час зрілими. Для мочіння слив використовуйте скл...
Мариновані баклажани на зиму
Ця страва називають відрізняється неймовірним смаком і ароматом, а гострота додає закусці особливу пікантність. У нашій родині мариновані баклажани на зиму в домашніх умовах — одна з улюблених закусок. опис приготування: Щоб приготувати мариновані баклажани на зиму в домашніх умовах, вам потрі...