Рецепт Мармелад з апельсинів
Хочете приготувати дивно смачний і ароматний, а головне — натуральний мармелад з апельсинів в домашніх умовах? Тоді запам'ятовуйте рецепт і обов'язково повторіть його на своїй кухні.
опис приготування:
Цей рецепт приготування мармеладу з апельсинів підходить не тільки для миттєвого вживання, але і для консервації. При правильному дотриманні всіх пропорцій і рекомендацій, мармелад виходить дивно солодким і без цитрусової гіркоти.
- апельсини— 10-12 штук
- лимон— 1 штука
- цукор— 1-1.3 кілограма
2. В цей класичний рецепт мармелад з апельсинів буде використовуватися цедра. Для цього з внутрішньої сторони шкурку треба добре очистити від білих плівок і тоненько нарізати однаковими смужками. Так мармелад буде виглядати набагато красивіше. Очищену цедру відправити в каструлю і залити холодною водою. Поставити на вогонь і варити після закипання на повільному вогні близько 30-35 хвилин.
3. Апельсини потрібно акуратно розділити на часточки і видалити всі плівки, які можуть надати мармеладу гіркоту.
4. сік, який буде виділятися в процесі оброблення, також стане в нагоді. Коли все апельсини готові, до них потрібно додати сік 1 лимона.
5. У велику каструлю відправити очищені апельсини, цедру і цукор. Влити при необхідності ще окропу і поставити на вогонь. Кількість цукру залежить від солодощі апельсинів і ваших смакових уподобань.
6. після закипання, мармелад необов'язково постійно помішувати, проте потрібно стежити за його консистенцією.
7. Зварений і загуслий мармелад з апельсинів в домашніх умовах можна розлити по заздалегідь підготовлених баночках, простерилізувати близько 15 хвилин і вийде відмінна заготовка на зиму, багата на вітамін С.
Подібні рецепти
Компот з абрикосів і апельсинів на зиму
У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати цибульний мармелад. Цей неймовірно красивий і шалено смачний соус відмінно поєднується з паштетами, сирами, м'ясом і холодними закусками. опис приготування: Цибулевий мармелад або цибульний соус - це карамелізований лук з медом, цукром і сп...
Мандариновий мармелад
мандариновий мармелад — чудове доповнення сніданку, полудня або святкового десерту. Ви можете приготувати його з цілими часточками будь-яких цитрусових, які буде приємно жувати. опис приготування: За цим рецептом ви можете приготувати не тільки мандариновий мармелад. Ви можете використовувати ...
Мармелад з абрикосів на агар-агар
Мармелад з абрикосів можна приготувати саме зараз, коли ними повні прилавки. Це чудовий десерт: корисний, ароматний і смачний. Із задоволенням розповім, як приготувати! опис приготування: Пропоную приготувати смачний домашній мармелад з абрикосів, він в рази корисніше магазинного. До речі, так...
Мармелад з кавунових кірок
Запасіться великою зрілим кавуном, м'якоть якого потрібно з апетитом з'їсти, терпінням - адже готовий продукт ви отримаєте тільки на третій день. Ну і хорошим настроєм. Приступаємо до готування. опис приготування: Оригінальний і незвичайний мармелад з кавунових кірок готується протягом 3-х діб...
Мармелад з дині
будь-десерт, приготований з дині, набуває неповторний приємний аромат. Мармелад з дині — не виняток. ніжний, смачний, та й колір гарний. опис приготування: Мармелад з дині готуйте так: наріжте м'якоть дині кубиками, додайте ваніль і цукор і дайте постояти 2-3 годину. потім проваріть 5 хвилин, ...