Рецепт Мармелад з апельсинів

Рецепт Мармелад з апельсинів
Кількість порцій: 1 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Хочете приготувати дивно смачний і ароматний, а головне — натуральний мармелад з апельсинів в домашніх умовах? Тоді запам'ятовуйте рецепт і обов'язково повторіть його на своїй кухні.

опис приготування:

Цей рецепт приготування мармеладу з апельсинів підходить не тільки для миттєвого вживання, але і для консервації. При правильному дотриманні всіх пропорцій і рекомендацій, мармелад виходить дивно солодким і без цитрусової гіркоти.

  • апельсини— 10-12 штук
  • лимон— 1 штука
  • цукор— 1-1.3 кілограма
Мармелад з апельсинів - фото крок 1 1. Для початку апельсини потрібно як слід вимити і просушити. зробивши надрізи, акуратно очистити їх від шкірки.

Мармелад з апельсинів - фото крок 2 2. В цей класичний рецепт мармелад з апельсинів буде використовуватися цедра. Для цього з внутрішньої сторони шкурку треба добре очистити від білих плівок і тоненько нарізати однаковими смужками. Так мармелад буде виглядати набагато красивіше. Очищену цедру відправити в каструлю і залити холодною водою. Поставити на вогонь і варити після закипання на повільному вогні близько 30-35 хвилин.

Мармелад з апельсинів - фото крок 3 3. Апельсини потрібно акуратно розділити на часточки і видалити всі плівки, які можуть надати мармеладу гіркоту.

Мармелад з апельсинів - фото крок 4 4. сік, який буде виділятися в процесі оброблення, також стане в нагоді. Коли все апельсини готові, до них потрібно додати сік 1 лимона.

Мармелад з апельсинів - фото крок 5 5. У велику каструлю відправити очищені апельсини, цедру і цукор. Влити при необхідності ще окропу і поставити на вогонь. Кількість цукру залежить від солодощі апельсинів і ваших смакових уподобань.

Мармелад з апельсинів - фото крок 6 6. після закипання, мармелад необов'язково постійно помішувати, проте потрібно стежити за його консистенцією.

Мармелад з апельсинів - фото крок 7 7. Зварений і загуслий мармелад з апельсинів в домашніх умовах можна розлити по заздалегідь підготовлених баночках, простерилізувати близько 15 хвилин і вийде відмінна заготовка на зиму, багата на вітамін С.

Подібні рецепти

Цибулевий мармелад

Компот з абрикосів і апельсинів на зиму

У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати цибульний мармелад. Цей неймовірно красивий і шалено смачний соус відмінно поєднується з паштетами, сирами, м'ясом і холодними закусками. опис приготування: Цибулевий мармелад або цибульний соус - це карамелізований лук з медом, цукром і сп...

Мандариновий мармелад

Мандариновий мармелад

мандариновий мармелад — чудове доповнення сніданку, полудня або святкового десерту. Ви можете приготувати його з цілими часточками будь-яких цитрусових, які буде приємно жувати. опис приготування: За цим рецептом ви можете приготувати не тільки мандариновий мармелад. Ви можете використовувати ...

Мармелад з абрикосів на агар-агар

Мармелад з абрикосів на агар-агар

Мармелад з абрикосів можна приготувати саме зараз, коли ними повні прилавки. Це чудовий десерт: корисний, ароматний і смачний. Із задоволенням розповім, як приготувати! опис приготування: Пропоную приготувати смачний домашній мармелад з абрикосів, він в рази корисніше магазинного. До речі, так...

Мармелад з кавунових кірок

Мармелад з кавунових кірок

Запасіться великою зрілим кавуном, м'якоть якого потрібно з апетитом з'їсти, терпінням - адже готовий продукт ви отримаєте тільки на третій день. Ну і хорошим настроєм. Приступаємо до готування. опис приготування: Оригінальний і незвичайний мармелад з кавунових кірок готується протягом 3-х діб...

Мармелад з дині

Мармелад з дині

будь-десерт, приготований з дині, набуває неповторний приємний аромат. Мармелад з дині — не виняток. ніжний, смачний, та й колір гарний. опис приготування: Мармелад з дині готуйте так: наріжте м'якоть дині кубиками, додайте ваніль і цукор і дайте постояти 2-3 годину. потім проваріть 5 хвилин, ...