Рецепт Машкічірі
Машкічірі — це узбецьке традиційне блюдо, що представляє собою, вибачте за риму, кашу з маша. Саме слово машкічірі так і перекладається — каша з маша. готуємо!
опис приготування:
Узбецька національна кухня подарувала світові не тільки легендарний плов, але і інше, менш популярне, але не менше смачна страва — машкікірі, або кашу з маша. За словами мого хорошого товариша-узбека, варіантів приготування машкічірі в Узбекистані існує приблизно стільки ж, скільки в Україні — способів приготування борщу. Так чи інакше, незмінними є маш, рис і м'ясо, причому м'ясо може бути і баранячим, і яловичим.
готуємо?
- відмінно— 250 грам
- морква— 200 грам
- Рослинна олія— 150 мілілітрів
- сіль— 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- баранина— 400 грам
- Мал— 250 грам
2 Баранину нарізаємо невеликими кубиками.
3 Берем казан или толстостенную кастрюлю, выливаем туда растительное масло, розігріваємо його. Когда масло подогреется (кипения ждать не надо — просто нагрейте), бросаем в него лук и обжариваем до золотистого цвета.
4 Затем добавляем в кастрюлю мясную мякоть. Обжариваем до образования коричневой корочки.
5 Далее наступает очередь моркови — ее тоже бросаем к мясу и луку и обжариваем до мягкости.
6 Коли морква стане м'якою — заливаем это дело литром воды и добавляем замоченный маш. Варимо на середньому вогні 15-20 хвилин — доти, пока маш не начнет трескаться.
7 Затем добавляем в казан рис и соль. Уменьшаем огонь и продолжаем варить. Править Удалить Варим блюдо до готовности риса. Як тільки рис готовий — знімаємо блюдо з вогню, даємо настоятися під кришкою 20-30 хвилин. Готово!
8 Смачного!
Подібні рецепти
Булочки з яблуком і карамеллю
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...
Молочний коктейль для сніданку
Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...