Рецепт Машкічірі

Рецепт Машкічірі
Кількість порцій: 8-9 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Машкічірі — це узбецьке традиційне блюдо, що представляє собою, вибачте за риму, кашу з маша. Саме слово машкічірі так і перекладається — каша з маша. готуємо!

опис приготування:

Узбецька національна кухня подарувала світові не тільки легендарний плов, але і інше, менш популярне, але не менше смачна страва — машкікірі, або кашу з маша. За словами мого хорошого товариша-узбека, варіантів приготування машкічірі в Узбекистані існує приблизно стільки ж, скільки в Україні — способів приготування борщу. Так чи інакше, незмінними є маш, рис і м'ясо, причому м'ясо може бути і баранячим, і яловичим.

готуємо?


  • відмінно— 250 грам
  • морква— 200 грам
  • Рослинна олія— 150 мілілітрів
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • баранина— 400 грам
  • Мал— 250 грам
1 Маш нужно замочить в холодной воде приблизительно на 1 час. Лук наріжемо тонкими півкільцями, морква — тонкою соломкою.

2 Баранину нарізаємо невеликими кубиками.

3 Берем казан или толстостенную кастрюлю, выливаем туда растительное масло, розігріваємо його. Когда масло подогреется (кипения ждать не надопросто нагрейте), бросаем в него лук и обжариваем до золотистого цвета.

4 Затем добавляем в кастрюлю мясную мякоть. Обжариваем до образования коричневой корочки.

5 Далее наступает очередь морковиее тоже бросаем к мясу и луку и обжариваем до мягкости.

6 Коли морква стане м'якою — заливаем это дело литром воды и добавляем замоченный маш. Варимо на середньому вогні 15-20 хвилин — доти, пока маш не начнет трескаться.

7 Затем добавляем в казан рис и соль. Уменьшаем огонь и продолжаем варить. Править Удалить Варим блюдо до готовности риса. Як тільки рис готовий — знімаємо блюдо з вогню, даємо настоятися під кришкою 20-30 хвилин. Готово!

8 Смачного!

Подібні рецепти

Малосольні огірки по-угорськи

Булочки з яблуком і карамеллю

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...

Молочний коктейль для сніданку

Молочний коктейль для сніданку

Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...