Рецепт Медове печиво
медове печиво — це смак мого далекого дитинства. Якщо вам бабусі теж пекли подібне медове печиво, то пропоную поностальгувати і приготувати це печиво за моїм рецептом
опис приготування:
брат, медове печиво! відкушувати — і неминуче на тебе знаходять спогади зі світлого і безтурботного дитинства… Минуло вже багато літ відтоді, коли бабуся готувала мені медове печиво, але я як і раніше пам'ятаю цей смак і, по можливості, намагаюся його відтворювати. Благо рецепт-то бабусин у мене зберігся
Отже, готуємо медове печиво!
- Цукровий пісок— 50 грам
- кардамон— 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло— 50 грам
- Сода харчова— 1/4 чайних ложки
- кориця мелена— 1 Чайна ложка
- шоколад— 100 грам
- мед— 100 грам
- гвоздика— 2 штуки
- Куряче яйце— 3 штуки
- сіль— 1/4 чайних ложки
- Борошно пшеничне— 250 грам
- коньяк— 5 мілілітрів
Желтки отделяем от белков и растираем со сливочным маслом и приготовленным нами сиропом.
Гарненько все це справа перемішуємо.
У миску просіваємо борошно, сіль, корицю і розпушувач (або соду, если нет разрыхлителя).
Смешиваем мучную и медовую массы, и месим из этого густое тесто.
Формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку — і в тепле місце на 1 час.
По истечению часа раскатываем наш шар в колбаску, нарізаємо на шматочки. Из каждого кусочка формируем колбаску в форме полумесяца. Выкладываем наши полумесяцы на пекарскую бумагу — і в духовку на 15-20 хвилин при 170 градусах. Печенье за это время должно приобрести золотистый оттенок.
Шоколад растапливаем на водяной бане с добавлением коньяка.
Концы печенья аккуратненько обмакиваем в горячую шоколадную глазурь. Выкладываем печенье на решетку, под нее подстилаем клеенку (шоколад ведь будет капать). Ставим эту решетку в холодильник. Как только шоколад застынет — печенье готово к подаче и употреблению.
Смачного!
Подібні рецепти
Десерт marakuji
Наше улюблене з дитинства вівсяне печиво. Готується просто з доступних інгредієнтів. Вівсяне печиво цілком може замінити повноцінний сніданок, якщо його доповнити склянкою молока. кількість порцій: 4 цукор коричневий— 4 Ст. ложки(Містраль) борошно вівсяне— 100 грам мідь— 2 Ст. ложки розпушувач ...
Медове печиво на швидку руку
Незвичайно ніжне і смачне медове печиво на швидку руку не залишить байдужих. Приготуйте його дітям, гостям або просто для себе коханої, це не займе у вас багато часу. опис приготування: Для любителів випічки я пропоную цей простий рецепт медового печива на швидку руку. На мій погляд, це чудови...
Малосольні огірки по-угорськи
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...