Рецепт Пасти місо
Невід'ємний атрибут японської кухні — пасти місо — тепер може з'явитися і на вашій кухні! записуйте рецепт, готуйте про запас і робіть будь-які страви східної кухні прямо вдома, своїми руками!
опис приготування:
Щоб приготувати місо пасту, обов'язково потрібен рис з грибком. Це спеціальний продукт, який необхідний для ферментації пасти з соєвих бобів. Найчастіше він називається рис Коджі (або koyi). Місо пасту готують саме на рисі, хоча і в самій Японії зустрічаються варіанти приготування місо пасти на пшениці або інших бобових (мається на увазі теж з грибком, інакше процесу ферментації НЕ буде). Якщо ви приготували пасту в жарку пору (влітку, наприклад) тоді час ферментації скорочується до півроку.
- соєвий боби— 500 грам
- Рис Коджі— 500 грам
- Морська сіль— 215 грам
Ось так виглядає рис Коджі, в моєму випадком це білий рис з цвілевих грибів. Саме такий використовується для приготування місо пасти.
Замочіть соєві боби в холодній воді на ніч або навіть більше, годин на 18.
Потім боби знову промийте і поставте варитися до готовності.
Соєві боби повинні стати м'якими, щоб їх можна було легко придушити в пасту.
Поки варяться боби, займіться рисом.
Налийте півстакана приблизно (якомога більше) теплої води в рис, щоб він набряк злегка.
Також додайте сіль, все гарненько перемішайте.
Коли боби соєві будуть готові, помістіть їх у великий пакет.
І роздавите до пастоподібного стану.
Пасту бобову викладіть в миску.
Додайте до соєвої пасти рис з сіллю. І руками все гарненько перемішайте.
Якщо вам здається, що паста виходить занадто густий, додайте трохи відвару з-під соєвих бобів.
Скачайте з пасти кульки.
Потім перекладіть їх в контейнер, в якому будете зберігати пасту. утрамбуйте гарненько.
Присипте пасту сіллю, потім накрийте харчовою плівкою.
Поставте зверху гніт, наприклад, ту ж сіль. Залиште пасту в на рік для ферментації в кімнатній температурі (можна злегка прохолодною), зручно поставити в комору. У холодильник не ставте!
Через рік у вас буде прекрасна готова місо паста для будь-яких страв. Смачного!
Подібні рецепти
Місо суп зі свининою
Якщо ви любите японську кухню, то напевно пробували хоча б раз японські супи. Багатьом вони подобаються за рахунок своєї легкості, іншим за незвичайність смаку. Сьогодні я розповім, як приготувати місо широ. опис приготування: Такий місо широ виходить напрочуд насиченим. Якщо ви вперше готуєте...
Місо суп класичний
Одне з національних надбань Японії - це місо суп. Є різні його варіації, залежить від регіону: з креветками, грибами, vegetarianskiy. записуйте рецепт, як приготувати місо суп класичний. опис приготування: Класичний рецепт припускає використання основних інгредієнтів: пасти місо, Даші (рибний ...
Малосольні огірки по-угорськи
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...