Рецепт Цибулевий суп по-французьки

Рецепт Цибулевий суп по-французьки
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Я раніше багато разів зустрічала в кулінарних журналах блюдо під назвою цибульний суп, але мені здавалося це зовсім дешевий спосіб приготувати щось з нічого. Кого здивуєш цибулею? Як я помилялася!

опис приготування:

Я виявилася не права, ставлячись скептично до такої страви як цибульний суп по-французьки. У реальності це виявилося дуже і дуже смачно. Варто хоч один раз приготувати, щоб залишитися шанувальником цієї страви назавжди. Не дарма французька кухня високо цінується і вважається родоначальницею високої кухні і взагалі всіх кухонь. Як приготувати цибульний суп по-французьки, ви тепер знаєте.

  • Цибуля ріпчаста— 3 штуки
  • часник— 3 зубчики
  • вершки 10%  — 200 мілілітрів
  • борошно— 1 Ст. ложка
  • Курячий або овочевий бульйон— 1 Склянка
  • сир твердий— 150 грам
  • Вершкове масло— 50 грам
  • Рослинна олія— 2 Ст. ложки
  • Спеції та приправи— За смаком
  • Вино сухе біле або рожеве— 150 мілілітрів
  • багет— 1 штука
Цибулевий суп по-французьки - фото крок 1 Для приготування страви нам потрібно взяти цибуля ріпчаста, вершки, вино біле сухе, борошно пшеничне, спеції, часник, овочевий або м'ясний бульйон (можна замінити на кип'ячену воду), твердий сир, багет.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 2 Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте кільцями або півкільцями. Нарізка повинна бути досить великою. Лук буде нудитися, карамелізуватися на сковороді. Занадто дрібні шматочки цибулі будуть горіти. Часник подрібніть довільно.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 3 Добре розігрійте сковороду. У сковороду помістіть шматочок вершкового масла і 2-3 ст. ложки рослинної. Коли масло розтопиться, додайте часник. Злегка зменшіть вогонь, щоб масло не горіло. Масло буквально на очах розтопиться і злегка змінить колір. Додайте нарізану цибулю. Швидко перемішайте його з часником і маслом і на маленькому вогні млоїте до м'якості.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 4 Влийте склянку вина і млоїте цибулю у вині. алкоголь випарується, а цибуля набуде легкий винний смак. Ідеально використовувати біле сухе вино. Якщо у вас є рожеве, воно теж підійде, але не слід використовувати червоне сухе вино. Воно яскраво забарвить цибулю. Червоне вино не підходить.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 5 Коли вино увариться, в сковороду додайте 1 ст. ложку борошна без гірки. перемішайте.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 6 Влийте бульйон і розмішайте. В самому кінці влийте вершки і знову розмішайте. На повільному вогні варите суп в сковороді до однорідності. В кінці варіння додайте спеції за смаком. Я використовую набір французьких спецій.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 7 Багет наріжте на шматочки і підрум'яньте в духовці при 200 градусів близько 5 хвилин. Тривале перебування багета в духовці зробить з нього відвертий сухар. Нам потрібно лише злегка підрум'янити шматочок багета.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 8 У форму для запікання (це може бути ось така керамічна штучка або керамічна каструлька або просто глибока товстостінна керамічна миска) влийте трохи супу.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 9 Натріть на крупній тертці твердий сир.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 10 У форму з супом покладіть підрум'янені шматочки хліба.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 11 Посипте тертим сиром.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 12 У духовці при 200 градусах тушкуйте суп близько 8 хвилин. Нам потрібно злегка розтопити сир.

Цибулевий суп по-французьки - фото крок 13 Подайте суп до столу. Я рекомендую посипати його рубаною зеленню.

Подібні рецепти

Цибулевий суп з плавленим сиром

Картопляно-цибулевий суп

У Франції величезною популярністю користуються різні цибульні супи з додаванням сиру. Рекомендую приготувати такий суп в каструлі і в мультиварці і зібрати всю родину за обіднім столом! опис приготування: Перед вами простий рецепт приготування цибулевого супу з плавленим сиром. Я готую такий с...

Цибулевий суп в мультиварці

Цибулевий суп в мультиварці

Хочете приготувати незвичайний супчик? Приготуйте цибульний суп в мультиварці, такий суп традиційно готують у Франції, можна сказати, що це візитна картка місцевої кухні! опис приготування: Варто відзначити, що приготування цибулевого супу в мультиварки починається з підготовки інгредієнтів. С...

Цибулевий суп-пюре

Цибулевий суп-пюре

Рецепт приготування густого супу з цибулі та зелені. опис приготування: Чистимо цибулю. Дрібно нарізаємо і обсмажуємо в рослинному маслі. Просіяти борошно через сито прямо в сковороду. Готувати протягом 4 хвилин періодично помішуючи. посолити. Додати дрібно нарізаний часник і залити бульйон. в...

Цибулевий суп для схуднення

Цибулевий суп для схуднення

Правильне харчування — ключ до схуднення і взагалі здоров'ю. Цибулевий суп для схуднення — прекрасний приклад смачного і одночасно корисного страви, поліпшує обмін речовин і допомагає схуднути. опис приготування: До вашої уваги — вельми простий рецепт цибулевого супу для схуднення. Не скажу, щ...

Цибулевий суп класичний рецепт

Цибулевий суп класичний рецепт

Традиційно вже багато років цибульний суп готують в усіх регіонах Франції. Цей рецепт є класичним, якщо хочете переймуться неймовірним шармом французької кухні, спробуйте дане блюдо! опис приготування: Приготуємо цибульний суп за класичним рецептом в домашніх умовах. Два види цибулі дрібно нар...