Рецепт Цибулевий суп по-французьки
Я раніше багато разів зустрічала в кулінарних журналах блюдо під назвою цибульний суп, але мені здавалося це зовсім дешевий спосіб приготувати щось з нічого. Кого здивуєш цибулею? Як я помилялася!
опис приготування:
Я виявилася не права, ставлячись скептично до такої страви як цибульний суп по-французьки. У реальності це виявилося дуже і дуже смачно. Варто хоч один раз приготувати, щоб залишитися шанувальником цієї страви назавжди. Не дарма французька кухня високо цінується і вважається родоначальницею високої кухні і взагалі всіх кухонь. Як приготувати цибульний суп по-французьки, ви тепер знаєте.
- Цибуля ріпчаста— 3 штуки
- часник— 3 зубчики
- вершки 10% — 200 мілілітрів
- борошно— 1 Ст. ложка
- Курячий або овочевий бульйон— 1 Склянка
- сир твердий— 150 грам
- Вершкове масло— 50 грам
- Рослинна олія— 2 Ст. ложки
- Спеції та приправи— За смаком
- Вино сухе біле або рожеве— 150 мілілітрів
- багет— 1 штука
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте кільцями або півкільцями. Нарізка повинна бути досить великою. Лук буде нудитися, карамелізуватися на сковороді. Занадто дрібні шматочки цибулі будуть горіти. Часник подрібніть довільно.
Добре розігрійте сковороду. У сковороду помістіть шматочок вершкового масла і 2-3 ст. ложки рослинної. Коли масло розтопиться, додайте часник. Злегка зменшіть вогонь, щоб масло не горіло. Масло буквально на очах розтопиться і злегка змінить колір. Додайте нарізану цибулю. Швидко перемішайте його з часником і маслом і на маленькому вогні млоїте до м'якості.
Влийте склянку вина і млоїте цибулю у вині. алкоголь випарується, а цибуля набуде легкий винний смак. Ідеально використовувати біле сухе вино. Якщо у вас є рожеве, воно теж підійде, але не слід використовувати червоне сухе вино. Воно яскраво забарвить цибулю. Червоне вино не підходить.
Коли вино увариться, в сковороду додайте 1 ст. ложку борошна без гірки. перемішайте.
Влийте бульйон і розмішайте. В самому кінці влийте вершки і знову розмішайте. На повільному вогні варите суп в сковороді до однорідності. В кінці варіння додайте спеції за смаком. Я використовую набір французьких спецій.
Багет наріжте на шматочки і підрум'яньте в духовці при 200 градусів близько 5 хвилин. Тривале перебування багета в духовці зробить з нього відвертий сухар. Нам потрібно лише злегка підрум'янити шматочок багета.
У форму для запікання (це може бути ось така керамічна штучка або керамічна каструлька або просто глибока товстостінна керамічна миска) влийте трохи супу.
Натріть на крупній тертці твердий сир.
У форму з супом покладіть підрум'янені шматочки хліба.
Посипте тертим сиром.
У духовці при 200 градусах тушкуйте суп близько 8 хвилин. Нам потрібно злегка розтопити сир.
Подайте суп до столу. Я рекомендую посипати його рубаною зеленню.
Подібні рецепти
Картопляно-цибулевий суп
У Франції величезною популярністю користуються різні цибульні супи з додаванням сиру. Рекомендую приготувати такий суп в каструлі і в мультиварці і зібрати всю родину за обіднім столом! опис приготування: Перед вами простий рецепт приготування цибулевого супу з плавленим сиром. Я готую такий с...
Цибулевий суп в мультиварці
Хочете приготувати незвичайний супчик? Приготуйте цибульний суп в мультиварці, такий суп традиційно готують у Франції, можна сказати, що це візитна картка місцевої кухні! опис приготування: Варто відзначити, що приготування цибулевого супу в мультиварки починається з підготовки інгредієнтів. С...
Цибулевий суп-пюре
Рецепт приготування густого супу з цибулі та зелені. опис приготування: Чистимо цибулю. Дрібно нарізаємо і обсмажуємо в рослинному маслі. Просіяти борошно через сито прямо в сковороду. Готувати протягом 4 хвилин періодично помішуючи. посолити. Додати дрібно нарізаний часник і залити бульйон. в...
Цибулевий суп для схуднення
Правильне харчування — ключ до схуднення і взагалі здоров'ю. Цибулевий суп для схуднення — прекрасний приклад смачного і одночасно корисного страви, поліпшує обмін речовин і допомагає схуднути. опис приготування: До вашої уваги — вельми простий рецепт цибулевого супу для схуднення. Не скажу, щ...
Цибулевий суп класичний рецепт
Традиційно вже багато років цибульний суп готують в усіх регіонах Франції. Цей рецепт є класичним, якщо хочете переймуться неймовірним шармом французької кухні, спробуйте дане блюдо! опис приготування: Приготуємо цибульний суп за класичним рецептом в домашніх умовах. Два види цибулі дрібно нар...