Малосольні огірочки за бабусиним рецептом
Ніжні і соковиті малосольні огірки у вас вийдуть точно такими ж, як у досвідчених бабусь, адже ви приготуєте соління по їх рецептом. Зберігати пряну закуску можна на холоді протягом 3-4 місяців.
опис приготування:
Найсмачніше малосольний огірочок звучить вприкуску зі смаженою картоплею або картопляним пюре — від такого дуету не відмовиться жоден чоловік, особливо якщо ви подасте його з м'ясним блюдом: котлетами, запеченим м'ясом, відварною куркою і т.д. Соління відмінно зберігається на холоді, але перед подачею все ж овочі найкраще промивати від розсолу.
- огірки свіжі— 1,5 кілограма
- листя вишні— 20 штук(смородини, дуба, хрону)
- Парасольки кропу— 4-5 штук
- вода— 2 L(звичайна, холодна)
- сіль— 4,5 Ст. ложки
- Перець чорний горошок— 20 штук
- кріп свіжий— 1 пучок
- часник— 5 зубчиків
Промийте листя вишні, смородини, хрону, дуба або малини. Викладіть їх разом з парасольками кропу на дно ємності.
Очистіть зубчики часнику і розріжте їх навпіл. Висипати в ємність. Промийте свіжі огірки в воді, зчищаючи шипи. Викладіть в відро.
Промийте і викладіть гілочки кропу.
Всипте сіль і горошини чорного перцю. Запашний перець і гвоздика в рецепті не беруть участі!
Влийте звичайну холодну воду: відфільтровану або з-під крана,, не теплий. Акуратно перемішайте рідину в ємність, щоб розчинилася сіль. За бажанням можете заздалегідь перемішати сіль у воді і залити огірки вже приготованим розсолом.
Накрийте вміст ємності перевернутої тарілкою, а на неї встановіть гніт: гирю або банку з водою. Залиште на 3-4 дня при кімнатній температурі. Про те, що почалося бродіння, ви дізнаєтеся по характерному аромату.
через 4 дня малосольні огірки будуть повністю готові, винесіть ємність на холод, щоб зупинити процес бродіння. Огірки подавайте до столу з картопляним пюре і апетитною м'ясної котлетою.
Подібні рецепти
Малосольні огірочки в каструлі
Ці малосольні огірочки можна готувати не тільки влітку, а в будь-який час року: досить одного великого огірка. Засолка відбувається "; сухим" способом. всього 10 годин, і огірочки на столі. опис приготування: Експериментуйте зі спеціями: додавайте традиційні при засолюванні огірків або свої ул...
Малосольні огірочки швидкого приготування
Огірочки за цим рецептом виходять хрусткими, в міру солоними з солодкуватим смаком. Все це завдяки цукру в складі. опис приготування: вимити огірки, обрізати хвостики і замаринувати в спеціях. Залишити настоюватися на 3-4 годину. Хрусткі холодні огірочки подати до столу. огірки— 1 кілограм ц...
Малосольні огірочки хрусткі швидкого приготування
Огірочки за цим рецептом виходять хрусткі, ароматні і гостренькі. опис приготування: Свіжі огірки зі спеціями заливаються гарячою водою і настоюють. Як тільки охолонуть, вони готові. огірки— 1 кілограм сіль— 2 Ст. ложки вода— 1 літр гіркий перець— 0,5 штуки часник— 2 зубчики базилік— 1 пучок...
Малосольні огірочки на зиму
У приготуванні малосольних огірочків на зиму не використовується оцет. Вони відмінно зберігаються після стерилізації. Давайте подивимося докладніше, як приготувати малосольні огірочки на зиму! опис приготування: Всі продукти є приблизними з розрахунку на літрову банку. Час стерилізації літрови...
Малосольні огірочки з часником
Рекомендую вам рецепт приготування дуже смачних, швидких, пікантних огірочків на природу, до шашлику або застілля. Дивіться і записуйте рецепт приготування малосольних огірочків з часником! опис приготування: Щоб приготувати малосольні огірочки, не обов'язково робити маринад, закочувати огірки...