Рецепт Маринований салат з огірків і моркви
Смачний і простий салат на зиму з огірків і моркви. Підійде як до м'ясних або рибних страв, так і як відмінний варіант закуски до міцних напоїв.
опис приготування:
Приготувати маринований салат з огірків і моркви легко і просто. Мариновані огірки самі по собі гарні. Доповнимо їх морквою і часником і вийде прекрасна заготівля на зиму. Взимку залишиться лише викласти салат на блюдо і полити його рослинним маслом. Смачна закуска хоч на кожен день, хоч на свята — готова!
- огірки— 2-3 штук
- морква— 1 штука
- часник— 2-3 зубчиків
- Гвоздика в бутонах— 3 штуки
- Перець запашний горошком— 3 штуки
- Лавровий лист— 1 штука
- сіль— 1,5 чайних ложки
- цукор— 3 чайних ложки
- оцет столовий 9% — 30 мілілітрів
- вода— 300 мілілітрів
Моркву натріть на крупній тертці і викладіть в глибоку миску.
Огірки наріжте у формі півкілець, товщиною не більше 0,5 см. і додайте до моркви.
Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.
Чистими руками перемішайте всі інгредієнти для салату між собою.
У стерилізовані банки покладіть лавровий лист, гвоздику і перець горошком.
Щільно наповніть банки салатом.
закип'ятіть воду, розчиніть в ній цукор і сіль, в кінці влийте оцет. Готовим гарячим маринадом залийте салат. Потім банки накрийте стерилізованими кришками, поставте їх в каструлю, заповнену водою і кип'ятіть банки 10 хвилин.
Стерилізовані банки з салатом закатати, переверніть на кришки і утеплите звичним способом до охолодження. Маринований салат з огірків і моркви готовий. Зберігайте салат в прохолодному місці. вдалих заготовок!
Подібні рецепти
Капустяний пиріг на сковороді
маринування — один з найпопулярніших способів заготівлі овочів на зиму. Спробуйте закрити на зиму маринований салат з овочів. опис приготування: Відкритий холодною зимою маринований салат з яскравого болгарського перцю і баклажанів нагадає вам про літо. приготування: промити перець, очистити в...
«мімоза» без моркви і картоплі
Згадаймо салат, давно став класикою в кулінарії і частим гостем на святкових застіллях. Мені подобається легкий варіант, як приготувати «Мімозу» без моркви і картоплі, тому розповім рецепт. опис приготування: Різноманітність рецептів приготування цього салату просто вражає: з консервами з риби...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Маринований гіркий перець на зиму
Яскравий і барвистий гіркий перець можна замаринувати на зиму, щоб насолодитися його палючим смаком і в зимовий час, наприклад, при подачі заготовки до борщу, вусі, солянці або щам. опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,7 L. Маринований гіркий перець подавайте...
Маринований гострий перець з медом
Як же приємно в зимовий день, на обід, відкрити баночку пікантною закуски. Вона зігріє і нагадає своїм гостро-солодким смаком про минуле літо. Зверніть увагу яке не заїжджене поєднання в заготівлі. опис приготування: Варто відзначити, що перці в банку набивати туго не слід. важливо, щоб марина...