Рецепт Мармелад з ягід

Рецепт Мармелад з ягід
Кількість порцій: 20 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Якщо ви є прихильником мармеладу, тоді цей простий рецепт мармеладу з ягід вам обов'язково варто повторити на своїй кухні. апетитне, натуральне і дуже смачні ласощі.

опис приготування:

Для приготування мармеладу з ягід в домашніх умовах можна використовувати не тільки смородину, але і будь-які інші ягоди за смаком. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань.

  • ягоди— 700-800 грам
  • цукор— 200 грам
  • желатин— 45 грам
Мармелад з ягід - фото крок 1 1. Для початку необхідно підготувати ягоди. Червону смородину потрібно вимити, просушити і зняти з гілочок.

Мармелад з ягід - фото крок 2 2. Існує два варіанти приготування — перший, як в даному випадку, передбачає, що ягоди потрібно перетерти через сито свіжими.
Попередньо ягоди можна і проварити трохи — такий варіант підійде в разі, якщо використовуються заморожені ягоди.

Мармелад з ягід - фото крок 3 3. Желатин необхідно залити теплою водою і залишити на деякий час. При бажанні його можна замінити агар-агаром, наприклад.

Мармелад з ягід - фото крок 4 4. Отриманий сік потрібно відправити на вогонь і довести до кипіння. Додати цукор за смаком. Якщо ягоди дуже солодкі, можна додати сік лимона. Варити на повільному вогні близько 5 хвилин, щоб цукор як слід розчинився. Сильно уварювали сироп в даному випадку не потрібно.

Мармелад з ягід - фото крок 5 5. У киплячий сироп влити желатин і, активно перемішуючи, домогтися його повного розчинення. Якщо використовується агар-агар його потрібно проварити разом з сиропом близько 3-5 хвилин. Знову процідити через сито або марлю і розлити по формах.

Мармелад з ягід - фото крок 6 6. Коли мармелад з ягід в домашніх умовах застигне (приблизно через годинку-півтори), його можна обваляти в цукрі або пудрі, а також залити розтопленим шоколадом.

Подібні рецепти

Цибулевий мармелад

Запечена скумбрія з сиром

У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати цибульний мармелад. Цей неймовірно красивий і шалено смачний соус відмінно поєднується з паштетами, сирами, м'ясом і холодними закусками. опис приготування: Цибулевий мармелад або цибульний соус - це карамелізований лук з медом, цукром і сп...

Мандариновий мармелад

Мандариновий мармелад

мандариновий мармелад — чудове доповнення сніданку, полудня або святкового десерту. Ви можете приготувати його з цілими часточками будь-яких цитрусових, які буде приємно жувати. опис приготування: За цим рецептом ви можете приготувати не тільки мандариновий мармелад. Ви можете використовувати ...

Мармелад з абрикосів на агар-агар

Мармелад з абрикосів на агар-агар

Мармелад з абрикосів можна приготувати саме зараз, коли ними повні прилавки. Це чудовий десерт: корисний, ароматний і смачний. Із задоволенням розповім, як приготувати! опис приготування: Пропоную приготувати смачний домашній мармелад з абрикосів, він в рази корисніше магазинного. До речі, так...

Мармелад з кавунових кірок

Мармелад з кавунових кірок

Запасіться великою зрілим кавуном, м'якоть якого потрібно з апетитом з'їсти, терпінням - адже готовий продукт ви отримаєте тільки на третій день. Ну і хорошим настроєм. Приступаємо до готування. опис приготування: Оригінальний і незвичайний мармелад з кавунових кірок готується протягом 3-х діб...

Мармелад з дині

Мармелад з дині

будь-десерт, приготований з дині, набуває неповторний приємний аромат. Мармелад з дині — не виняток. ніжний, смачний, та й колір гарний. опис приготування: Мармелад з дині готуйте так: наріжте м'якоть дині кубиками, додайте ваніль і цукор і дайте постояти 2-3 годину. потім проваріть 5 хвилин, ...