Рецепт Мідії, запечені з сиром в духовці
Вишукана і приголомшливо смачна закуска — мідії, запечені з сиром в духовці. Ця страва гідно святкового столу, хоча і готується просто і нехитро, воно вразить вимогливих гурманів.
опис приготування:
вперше мідії, запечені з сиром, я спробував в Італії. Вони були до того смачними, що я вирішив приготувати їх вдома. Звичайно ж, у мене не вийшло приготувати точно такі ж мідії, але за моїм рецептом теж дуже смачно виходить. Пропоную вам перевірений рецепт приготування мідій, запечених з сиром в духовці. Готуються вони дуже легко і швидко, подавати таку закуску можна як до пива, так і на святковий стіл.
- мідії заморожені— 20 штук
- сир & Quot; Tilziter" — 200 грам(або будь-який напівтвердий сир)
- пармезан— 100 грам
- лимон— 1 штука
- Цибуля— 1 штука
- Перець горошком— 3-4 штук
- Лавровий лист— 2-3 штук
- сіль— 1 щіпка(за смаком)
Щоб не втрачати час, поставте на вогонь каструлю з водою, в ній будемо варити мідії. Туди додайте перець горошком, пару лаврових листів, якщо є свіжа або заморожена зелень — теж піде, і невелику цибулину, сіль. Дайте воді трохи покипіти.
Перекладаємо промиті мідії в воду, при цьому треба зменшити вогонь. Варимо після закипання хвилини 3-4. Не забудьте включити духовку на 200 градусів, нехай гріється, поки ми готуємо мідії до запікання.
Поки мідії варяться, поріжемо сир: Пармезан - смужками, а інший - кубиками. Залиште трохи пармезану для посипання.
Зливаємо воду з мідій, даємо їм трохи охолонути, а потім викладаємо їх на деко. У кожну раковину викладаємо сир і додаємо кілька крапель лимонного соку.
Відправляємо деко в розігріту духовку, стежимо за сиром. Як тільки сир почне підрум'янюватися, дістаємо мідії з духовки.
Пам'ятайте, ми залишили Пармезан? Ось його ми тепер натремо на дрібній або крупній тертці (як вам більше подобається).
Посипаєте мідії пармезаном, після чого знову відправляємо їх в духовку до появи невеликої скоринки. Готові мідії потрібно полити ще соком лимона - і можна подавати їх на стіл гарячими.
Подібні рецепти
Мідії, запечені з сиром
Мідії під сиром — традиційне голландське (точніше, нідерландське) страва. Наскільки я знаю, в автентичних голландських закладах мідії готують саме так. шалено смачно! опис приготування: Навіть не знаю, що ж таке мідії під сиром — закуска це чи повноцінне гаряче блюдо. В принципі, грань між цим...
Мариновані мідії в домашніх умовах
Любителям морепродуктів я хочу показати, як приготувати мариновані мідії в домашніх умовах. В цьому немає нічого складного, потрібно лише проявити трохи терпіння і насолоджуватися соковитими мідіями. опис приготування: Щоб надати маринованим мідій трохи додаткової гостроти, можна додати до них...
Мідії, мариновані в олії
Як би багато я не готувала, але завжди трапляються рецепти, які можуть по-справжньому здивувати. І це не може не радувати. Адже завжди є можливість спробувати нове і незвичайне. опис приготування: ви, напевно, бачили консервовані баночки з морепродуктами в магазині? Але ось я розповім, як приг...
Мідії на сковороді
Мідії на сковороді — розкішне і вишукану страву, яке призведе в повний захват будь-якої людини. Гарно жити не заборониш, тому давайте приготуємо чудове, смачне блюдо. опис приготування: Мідії на сковороді готуються дуже просто. Найважливіше, що слід розуміти — коли молюски вже готові. А готові...
Мідії з рисом
Якщо ви вирішили приготувати низькокалорійне і разом з тим корисне блюдо, то зверніть увагу на рецепт, який рекомендує мідії з рисом томити в духовці. Виходить чудовий смак. опис приготування: Перед вами простий і досить бюджетний рецепт страви, яке готується з доступних інгредієнтів. завдяки ...